Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Nem mi vagyunk a legolcsóbbak!Blog

KÉPEK A HÉTKÖZNAPJAINKBÓL

Most, hogy elolvastad a címet, talán azt gondolod, hogy megőrültem. Szeretném már az elején tisztázni, hogy a feltételezésed helytelen. Épeszű vagyok! Ennek a címnek nagyon egyszerű a magyarázata. Szűrni akarom az ügyfeleimet.

Életem során nagyon sok ügyfelem volt és remélem még lesz is. Egy alapvető különbséget fedeztem fel közöttük. Az egyik csoportot az ár jobban érdekli a minőségnél, tehát legyen minél olcsóbb. Az ajánlatban az árat nézik és nem a mögötte levő tartalmat. A másik ügyfélcsoportot pedig a minőség érdekli jobban. Most biztos arra gondolsz, hogy van egy köztes csoport is, aki elfogadható minőséget akar nem túl drágán. Ilyen nincs. Kicsit nézz magadba és látni fogod, hogy a tökéletesre vágysz, olyan nincs, hogy közepes minőség. Te átvennél egy olyan korlátot, ami csak össze van barkácsolva? Átvennél egy olyan kovácsoltvas kerítést, amiben a pálcák nem egyformán vannak elhelyezve? Esetleg egy olyan rozsdamentes korlátot, aminek a felülete nincs megfelelően megcsiszolva? Gondolom nem. Akkor mi az, hogy közepes minőség? Ilyet senki nem akar!

A vicc az, hogy aki a legolcsóbb céget választja, az is minőségi munkát vár el. Azt hiszi, hogy 20%-kal olcsóbban majd ugyanazt a minőséget kapja, mint amit normál áron kapott volna. Azzal hitegeti magát, hogy a magasabb ár biztos csak lehúzás. Szeretném jelezni, hogy közel sem.

Kaptam már néhány olyan válaszlevelet, amiben az ügyfél kifejti, hogy a mi árunk rendkívül magas és kevesebb, mint fél áron már megrendelte a munkát mástól. Mikor olvasom, érzem a levélben, hogy oda akar „verni” nekem. Azt feltételezi, hogy ugyanazt fogja kapni mástól „fél áron”, mint amit tőlünk kapott volna. Egy kisebb regényt írhatnék arról, hogy miben vagyunk mások azoknál a cégeknél, akik olcsón dolgoznak. Eleve az alapanyag más, az meg hogy szakemberekkel dolgozunk és nem segédmunkásokkal, csak hab a tortán! Csak hogy egy dolgot említsek,van festék 900 Ft/L áron és van 5.500 Ft/L áron. Szerinted mi melyiket használjuk? Igen, jól gondolod. A drágábbat. Miért? Mert a 900 Ft/L – es festék arra jó, hogy átadja a munkát, talán 1-2 évig fekete is marad. Ne gondold azt, hogy a két festék ugyanazt tudja! Van még 1.000 ilyen dolog, amit felsorolhatnék, de nem teszem, mert akinek az ár a legfontosabb, azt nem szeretném meggyőzni az ellenkezőjéről. Én úgy gondolom, ugyanazon műszaki tartalom mellett két árajánlat között maximum 5% árdifferencia lehet.

Én azt vallom, a munka legyen mindig tökéletes! Törekedjünk a tökéletesre! Használjunk olyan anyagokat, ami esztétikus és időtálló. Amikor te bemész egy cipőboltba és kapásból a márkás cipőket keresed, akkor neked nem kell elmagyaráznom, mi a különbség két termék között. Egy Nike cipőt addig tudsz használni, ameddig el nem kopik a talpa, és ki nem látszik az ujjad. Egy márkátlan cipőt meg addig míg le nem szakad a talpa, vagy el nem reped. A márka kötelez! Egy névtelen cipőgyártó holnap bezár, holnapután meg újranyit egy másik néven, minden eddigi felelőségét maga után hagyva.

Emlékszem mikor a szüleim kéthavonta vettek cipőt nekem, mert ők is az olcsót választották, nem vették észre, hogy egy évben közel háromszor annyit költöttek cipőre, mintha vettek volna egy márkásat. Soha nem felejtem el azt, amikor egyszer a suliban a cipőm talpa levált, és csattogott a lépcsőn felfelé menet. Nagyon kellemetlen volt. Egész nap csoszogva jártam. Én azt szeretném, ha neked soha nem kellene „csoszogva járnod”. Szeretném, ha olyan terméket kapnál tőlünk, aminek örülsz, mi meg büszkék lehetünk arra, hogy neked dolgozhattunk. Szeretném, hogy a FémDekor név márka legyen, és nem csak egy név a többi cégnév között. Ha átlátod, hogy mi a célunk, akkor azt is láthatod, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne minőségi termékeket gyártsunk.

Amennyiben te a minőséget választod az ár helyett, akkor szívesen segítünk, bármi is legyen a vágyad, viszont ha neked az ár fontosabb, mint a minőség, akkor nem mi leszünk számodra a jó választás.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink