Kik vagyunk és miért mi?

Miért minket válassz?

Úgy gondolom, hogy akkor vagyunk optimális döntés számodra, ha olyan céggel akarsz együtt dolgozni, aki magas színvonalon végzi el a rábízott munkát.

Olyan emberekkel dolgozom, akiknek bátran odaadnám a saját lakáskulcsomat is. A környezetünkre rendkívüli figyelmet szentelünk, nem törünk-zúzunk. Garanciális igény esetén elérhetőek vagyunk, és a szükséges protokollt betartva elhárítjuk a problémát. Mivel nekünk is alkalmazkodni kell másokhoz, és pontosan tudjuk milyen problémát szül egy be nem tartott határidő, ezért azon vagyunk, hogy amit vállalunk az határidőre el is készüljön. Eddigi ügyfeleink túlnyomó többsége (99,7%-a) maximálisan elégedett volt a munkánkkal és ez, úgy gondolom nem a szerencsének köszönhető.

Honnan indultunk és hová tartunk?

A következő bemutatkozás talán egy blogba, önéletrajzba jobban beleillene, ennek ellenére szeretném itt megosztani a tapasztalataimat veled, hogy jobban beleláss abba, kik vagyunk, és milyen irányba tartunk. Ígérem őszinte és igaz mondatokat fogsz olvasni, ha velem tartasz a következő néhány percben.
Először is engedd meg, hogy bemutatkozzam. Turóczi Ákos vagyok, a FémDekor Kft. ügyvezető igazgatója. A FémDekor Kft. 100%-ban az én tulajdonom.
Lakatos pályafutásom kezdetét 2007-re datálom, amikor édesapám, Turóczi Ferenc és társa megalapította lakatos vállalkozását. Ennél a cégnél dolgoztam egészen 2010-ig. A céget azért hagytam ott, mert azt éreztem, hogy a cég által képviselt ügyfélszemléletet nem tudom tovább őszintén képviselni. Láttam, hogy a cég rossz utat választott, és én nem akartam ugyanazon úton járni tovább. Úgy döntöttem, hogy megalapítom saját vállalkozásomat, és megmutatom, hogy a válság ellenére is lehet pozitív mérleget felmutatni.

2010

 

2010 márciusában megalakult a FémDekor Kft. Nagy lendülettel és üres zsebbel úgy gondoltam, megváltom a világot. Elhatároztam, hogy megmutatom, lehet olyan lakatos cég Magyarországon, aki elfogadható áron minőségi munkát tud kínálni!

2010 márciusában 2 majd 3 fővel elindítottuk a termelést. A kezdeti hasznot a cégbe visszaforgatva folyamatosan bővítettem gépparkunkat, hogy egyre jobb minőséget, egyre kevesebb idő alatt tudjak előállítani. A minőség számomra a legfontosabb! Ha valami nem úgy áll, ahogy kell, mint „Szálka a szememben.”, zavar.

Tudnom kellett dönteni! Választanom kellett a minőség és az ár között, ugyanis olcsó anyagokkal nem lehet szépen dolgozni, vacak szerszámokkal nem tudnánk minőségi munkát átadni, valamint a jó szakember is pénzbe kerül. Én a minőség mellett tettem le a voksomat, mivel úgy gondolom, hogy szemetet már éppen elég cég gyárt, itt az ideje, hogy a minőség legyen előtérbe helyezve! Azon cégeknek, akik a piaci ár alatt dolgoznak, nem telik minőségi kéziszerszámokra és gépekre. Egyszerűen nem tudják megfizetni a jó szakembereket, ezért munkájuk a legtöbb esetben minősíthetetlen. Én kizárólag magyar szakemberekkel vagyok hajlandó együtt dolgozni, mivel tudom, hogy te is azt szeretnéd, ha jólszituált magyar emberek dolgoznának az otthonodban, és az átvett munka olyan legyen, hogy örömet és ne bosszúságot okozzon.

Abban bízom, hogy jó utat választottam, és a minőség győzni fog az ár felett. Mi olyan termékeket gyártunk, ami egy egész életre szól, nem pár évre, hónapra. Én nem szeretnék egy (bocsánat) ocsmány terméket bámulni életem végéig, és azzal vigasztalni magam, hogy spóroltam pár tízezer forintot, ugyanis sok esetben ennyin múlik. Hozd meg a jó döntést, és bízd a munkát szakemberekre!

2011

 

2011-ben már 5 fővel dolgoztam, és megnyitottam online kovácsoltvas áruházamat, a kovacsoltvasinfo.hu-t, ahol ügyfeleim szélesebb körben tájékozódhattak termékeimről. A vas- és a rozsdamentes acél- részleg is ketté oszlott, azért, hogy az adott szakágba a lehető leghozzáértőbb szakemberek kerüljenek. 2011 is gyakorlatilag arról szólt, hogy minden hasznot visszaforgattam a cégbe, és a fellelhető legjobb szerszámokat szereztem be, hisz jó szerszámmal lehet csak jól dolgozni!

2012

 

2012-ben újabb piacot nyitottam. Elkezdtünk rozsdamentes termékeket gyártani, és értékesíteni online. Elkészült az ezzel a témával foglalkozó honlapunk is, a korlatelemek.hu. Az ügyfeleink elégedettségének, és ajánlásainak köszönhetően 2-3 hónapra előre folyamatosan voltak megrendeléseink, ezért a céget tovább bővítettem. Immár 5 kolléga segít a kovácsoltvas- és vasszerkezetek összeállításában, 3 kolléga foglalkozik kizárólag rozsdamentes korlátokkal, üvegkorlátokkal és rozsdamentes szerkezetekkel, valamint 1 kolléga az értékesítéssel és anyagbeszerzéssel. Az elmúlt közel 3 évben több millió forintért vásároltam kézi szerszámokat, a legkülönfélébb hegesztőgépeket, fúróállványokat és csiszológépeket, hogy a munka minősége tovább javulhasson, és az adott munkafázisra fordított idő csökkenhessen. Most jutottunk el oda, hogy gyakorlatilag bármit (rozsdamentes anyagot, vasat) meg tudunk munkálni és minőségileg tényleg tökéletes termékeket tudunk átadni.

 

2013

 

2013-ban újabb beruházásba kezdtem, megvásároltam egy újabb állványos csiszológépet, így már laposacélok és zártszelvények szálcsiszolását is el tudjuk végezni rendkívül rövid idő alatt és gazdaságosan. Kéziszerszám készletünk is jelentősen bővült, több speciális darabot is beszereztünk, mint például: csempemarókat, kézi szálcsiszoló gépeket, turbómarókat, speciális kézi fúrókat, szúró -vágó gépet és sarokcsiszoló gépeket. A járműparkunk is bővült egy újabb haszongépjárművel, így az anyagok beszállítása is meggyorsult, valamint a fuvarozási költségeket is lényegesen csökkenteni tudtuk. Minden beruházás a költségek csökkentése, és a minőség javítása érdekében történik.

Ha eddig velem tartottál, akkor úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy célunk a fejlesztés, a bővülés, és a minőség javítása. Vásároltam egy ipari területet közel a mostani telephelyünkhöz. A közeljövőben két épületegyüttest szeretnék megépíteni erre a telekre. Az egyik épület egy rendkívül modern lakatos műhely lesz, a másik egy irodaépület, ami magában foglal egy előkészítő műhelyt és egy kiállítótermet, irodahelyiséggel.

 

2014

 

2014 a spórolás éve volt, ugyanis, mint említettem új műhely építését tervezzük. Első ütemben egy kétszintes 2x100nm-es lakatosműhely, illetve irodaépület megépítését tervezzük, majd második ütemben egy egyszintes 200nm-es, szintén lakatos műhely megépítését szeretnénk megvalósítani. A szerkezetlakatos szakma kihaló félben van Magyarországon, ezért elhatároztam, hogy ha módomban áll, oktatási célzattal is fogjuk használni az új műhelyegyüttest, hogy azon embereknek, akik fogékonyak a szakmára, legyen lehetőségük jobban megismerni, megtanulni azt.

Erre az évre nagyon pozitívan tekintek vissza, mivel a vártnál jobban alakult, nem csak anyagi tekintetben. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a munkánkkal kapcsolatban, aminek nagyon örülök. Kiváló szakemberekkel találkoztam, akikkel jó kapcsolatot alakítottam ki (hasonlóan látjuk a világot). Végre eljutottunk oda, hogy annyi ember ismer már minket, hogy új ügyfeleink közel fele már ajánlás útján jut el hozzánk, ami úgy gondolom, nagy szó. Ilyen visszajelzések kellenek ahhoz, hogy bátran mondhassam – “Jók vagyunk! Jó irányba haladunk!”. Ezúton is köszönjük a bizalmat!

2015

2015. A Január minden cégnek fájdalmas! Rengeteg a kiadás, sok alkalmazottat most küldenek el. Sok cégnek még munkája sincs, és az árakat ez is szorítja lefelé. Mindent elvállalnak, még azt is, amihez nem értenek.
A jó üzletpolitikának köszönhetően ez az év remekül indult. Már januárban március végére vállaltunk, ami szenzációs! A srácoknak is biztos helyük volt, mivel munkahiányra hivatkozva senkitől nem kellett megválni. Ha hiszed, ha nem, ez nekem nagy öröm! Erre az évre visszatekintve azt kell, hogy mondjam, egész termékeny esztendőt tudhattunk magunk mögött.
Ami nagy változásnak mondható a munkánkban, hogy immár a hagyományos mérőszalagos mérést felváltottuk egy sokkal modernebb, 3D-s méréstechnológiára, így térben tudunk mérni, szinte milliméter pontossággal, és a felmért pontokat egy CAD programmal fel tudjuk dolgozni. Gyakorlatilag a felmért teret le tudjuk modellezni, ami hatalmas segítség a tervezés során.
Ebben az évben is elköltöttünk néhány milliót szerszámokra és gépekre, hogy még gyorsabban és precízebben tudjuk dolgozni. Leelőlegeztünk egy 1.600 m2-es ipari területet, ami a már saját 1.000 m2-es területünkkel szomszédos. Egyelőre nincs vele különösebb célunk, a jövőre gondolva tettük meg ezt a lépést. Ki tudja, hova jutunk, és a telekárak is csak felfelé mennek.
Egy csalódás van ebben az évben, mégpedig az új műhely építésének folyamatos problémái. Az a cég, akivel már gyakorlatilag megegyeztünk, teljesen elérhetetlenné vált. 1.3M Ft-ot költöttünk a tervekre, de árajánlatot közel fél év alatt sem sikerül adniuk, pedig a pénz a zsebünkben van. Ettől a malőrtől eltekintve, a 2015-ös évet sikeresnek fogom fel.

2016

2016. Ezt az évet nagyon szívesen kitöröltem volna a naptáramból! Ami rossz bekövetkezhetett, az meg is történt. Kezdjük azzal, hogy az imént már említett építőipari cég végképp eltűnt. Dolgoznak, elérhetők, de bármit is beszélünk meg velük, nem történik semmi. Fel is adtam a küzdelmet! Ha nem kell 35M, akkor nem kell. Odaadom másnak! Nekem azért fura ez, mert mi egy fali kapaszkodót is felszerelünk, ami éppen csak gazdaságos, holott hidd el, nem vagyunk rászorulva. Van cég, akinek nem kell 35M? Nem vagyok nehéz ügyfél, mert én tényleg percre pontosan fizetek mindent, sőt, még előbb is. A 1,3M Ft-os tervezési díjat előre elutaltam a cégnek úgy, hogy egy kapavágás nem történt előtte. Gondoltam, ez jelent valamit. De nem. Nekik nem kell a pénzem.

A másik nagy csalódás az év második felében történt. Fel kellett vennem még év elején néhány embert, mert rengeteg munkánk volt. Azt gondoltam, így több lesz a bevétel. Így utólag azt kell, hogy mondjam, nagy butaság volt a részemről. A két srác, akikben megbíztam, visszaélt ezzel, és a munka nagy részét ellötyögték. A minőséggel nem volt baj, mert a csoportvezetőm kézben tartotta a dolgokat, de a tempóval komoly gondok voltak. Sajnos ez az információ nagyon lassan ért el hozzám (bajtársiasság), ezért közel fél évig negyed gázzal haladtunk. Tudtam, hogy baj van, de fél év kellett ahhoz, hogy rájöjjek, mi okozza a problémát. A két sráctól megváltam, és a cégben is átszervezés történt, de így vissza tudtam állítani a rendet.
Az év második felében több beruházás is történt. Ismét vásároltunk újabb lézeres szintező eszközöket, megvettünk egy vadonatúj ívelő gépet, így többféle profilú anyagot meg tudunk ívelni, valamint törlesztettük az új telek ez évre eső részletét.

2017

2017. Amilyen rossz volt az elmúlt év, annyira jól indult a 2017-es. Természetesen nincs olyan év, ami ne okozna csalódást, ez sem volt másképp. A legbizalmasabb kollégám (gyerekkori barátom, esküvői tanúm) sajnos nagy csalódást okozott már az év második napján. Összeférhetetlenség miatt sajnos el kellett válni útjainknak, azonnali hatállyal. Nekem ez főként azért fájt, mert reméltem, egyszer ráhagyhatom a cég irányításának nagy részét, és kicsit kijjebbről szemlélhetem a cég működését. Nem így lett. Békében váltunk el, ami nekem nagy megnyugvás. Ezúton is sok sikert kívánok neki, őszintén!

Nem sokkal később rá kellett jönnöm, hogy több sebből vérzik a cégem, mint először gondoltam, ezért újabb lépéseket kellett tennem. Két másik kollégával kellett megszakítanom a munkakapcsolatunkat, szintén összeférhetetlenség miatt. Ők ketten maguktól távoztak, egy szerencsésnek mondható helyzet következtében. Odafentről az égiek segítettek nekem.
Szerencsére tudtam úgy alakítani a cégműködést, hogy lényegesen nem befolyásolta a munkák átadásának menetét. Két hetes csúszás keletkezett  a munkáinkban emiatt, de ezt két hónapon belül helyreállítottuk. Az éppen aktuális ügyfelek 99%-a megértette a kialakult helyzetet, és rugalmasan kezelte. Ezúton is köszönet minden időbeni segítségért! A helyreállításban nagyon nagy szerepe volt az egyik lakatos kollégának, aki önzetlenül, szabadidejében is azon igyekezett, hogy segítsen nekem, illetve visszacsábítottam egy régi kiváló kollégát, aki beállva a sorba, maximális odaadással szintén tolta a szekeret. Hatalmas segítségem volt ebben a kritikus időszakban.

Nehéz pillanat volt ez a cégem életében nem tagadom, de így utólag visszatekintve jó tanulópénz is. Sajnos tényleg senkiben az égadta egy világon nem szabad megbízni és csak rá hagyatkozni. Az a baj, mindig magamból indulok ki, úgy gondolom mindenki olyan becsületes, mint amilyen én vagyok. Sajnos ez nem így van.
Ebben az évben az informatikai rendszerünket fejlesztettük főként és sok apró új szerszám került be a cégbe, de mivel már nagyrészt mindenünk megvan, így nagyobb beruházások nem történtek.
Az év vége felé megkezdődtek az egyeztetések és a szerződésaláírások az új műhelycsarnokkal kapcsolatban. Talán most érzem először, hogy tényleg lesz belőle valami. Immár harmadik éve csak tologatom a papírokat. Iszonyat idegőrlő ez.
Minden nehézség ellenére extra profittal zártuk a 2017-es évet, ami szintén erősen elgondolkodtatott. Azok az emberek már nincsenek a cégben, akiket kulcsfontosságúnak gondoltam, és ennek ellenére a profitom nőtt. Elgondolkodtató, de ennél tovább nem mennék.

2018

2018. Egyelőre nem panaszkodom. Most úgy érzem, olyan emberek dolgoznak a cégemben, akikkel tényleg közösek a céljaink. Az elmúlt évhez képest 50%-kal emelkedtek a bérek. Iszonyatosan megnőtt a szakképzett munkavállalókért folytatott verseny ebben az iparágban. Szerencsére a termelés is felfelé ívelőben van, főleg az elmúlt évekhez képest, így a kollégáknak is több jut ezálltal.

Ha minden jól megy – bár már évek óta a papírok tologatása zajlik -, talán megépülhet végre az új műhelyünk, ahol teljesen más alapokra lehet majd helyezni a munkát. Új, modern munkaállomások, újabb gépek, szebb környezet, jobb életkörülmények és nem utolsó sorban egy bográcsozóhely, ahol alkalmanként le tudunk ülni a kollégákkal a munkát hátrahagyva egy kicsit lazítani.

Már az év elején kicseréltük hegesztőgépeink 50%-át egy modernebb kivitelre, hogy még szebben tudjanak a kollégák hegeszteni, illetve még egy munkaállomást felszerszámoztam, hogy a rozsdamentes részleg is gyorsulhasson.

A célom, hogy a 2018-as év a megújulás éve legyen! A FémDekor Kft. egy újabb szintre lépjen, minden tekintetben! Olyan magasra tegyük a lécet, amilyen magasra csak lehetséges! Azt akarom, hogy minden kolléga büszke lehessen arra, hogy itt dolgozik!

Végszó

Remélem nem untattalak ezzel a bemutatkozóval, és a leírtak után pozitív véleménnyel vagy rólunk. Azt nem tudom garantálni, hogy a legjobb árat tőlünk fogod kapni, de annyit ígérhetek, hogy arra fogunk törekedni, hogy munkánk minőségében kifogást ne találhass.

%

Ügyfél elégedettség

%

Garanciális javítások

Olcsó rozsdamentes acél korlát

Olcsó rozsdamentes acél korlát

Az irodámban beszélgetek az egyik ügyfelünkkel, aki szintúgy, mint mi, rozsdamentes acélkorlátok beépítésével foglalkozik. Beszélgetünk egy csésze kávé mellett, miközben panaszkodik nekem, hogy folyton problémás ügyfelekbe botlik. Én szerencsére nem mondhatom el...

bővebben
Kinek a feladata megvédeni a másik munkáját?

Kinek a feladata megvédeni a másik munkáját?

A képen egy nagyon modern, igényesen kivitelezett üveg előtető fali konzolját látod. Az ügyfél kifejezett kérése az volt, hogy fekete színben pompázzon. Én azt javasoltam az ügyfélnek, hogy az egész tetőt rozsdamentes acélból készítsük, hogy soha ne rozsdásodjon....

bővebben
Helyszíni felmérés menete

Helyszíni felmérés menete

Mely napokon tudok felmérni? Mennyivel előre egyeztetek veled időpontot? Pontosság, érkezés… Mennyi ideid tart majd a felmérés? Felmérés feltételei Felmérés költsége…

bővebben
Nem mi vagyunk a legolcsóbbak!

Nem mi vagyunk a legolcsóbbak!

Most, hogy elolvastad a címet, talán azt gondolod, hogy megőrültem. Szeretném már az elején tisztázni, hogy a feltételezésed helytelen. Épeszű vagyok! Ennek a címnek nagyon egyszerű a magyarázata. Szűrni akarom az ügyfeleimet. Életem során nagyon sok ügyfelem volt és...

bővebben
Elfáradtam, belefáradtam és irigy is vagyok!

Elfáradtam, belefáradtam és irigy is vagyok!

Mielőtt azt gondolnád, hogy a legkimerítőbb a szakmámban az éppen adott feladat elvégzése, szeretném közölni, hogy az a legkönnyebb. Ezen cikk írásakor immár 8. éve foglalkozom korlát és kerítés tervezéssel és gyártással. Minden szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy...

bővebben