Kompakt lemez kerítés

Gondozásmentes és abszolút az egyik leghosszabb élettartamú kerítés
Rozsdamentes acél keretben
Életre szóló megoldás
Egyedi színben
Mészkő burkolathoz
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Kinek ajánlom a kompakt lemez borítású kerítést és miért?

 • Ha egy olyan kerítés szeretnél, ami megjelenésében prémium minőséget sugall. Ilyen nem lesz mindenkinek!
 • Ha olyan kerítésre vágysz amivel soha, semmilyen problémád nem lesz. Nem kell festegetni, nem fog rozsdásodni!
 • Ha hajlandó vagy áldozni a minőségért. Ha a legolcsóbb kerítés megoldást keresed, akkor nem ez lesz az. Ez egy drága, de minden elemében prémiumkategóriás termékünk!

Kompakt lemez összetétele. Mi is az a kompakt lemez?

A kompakt lemez, egy gyantákkal impregnált papír lapokból, nagy nyomáson és hőmérsékleten préselt lemez. Ne gondold azt, hogy papír alapanyaga miatt az élettartama alacsony! Egy rendkívül ellenálló és sokoldalú anyagról van szó, ami kültéri és beltéri burkolati elemnek fejlesztettek ki. Gyártóktól függően némiképp különbözik a összetétele, de alapvetően elmondható, hogy az alábbi, neked nagyon hasznos tulajdonságokkal rendelkezik.

 • Többféle színben és mintázatban kapható. Akár fa hatású panel is elérhető, de ha a naturálisabb formák tetszenek, akkor lehet akár sima egyszínű is.
 • Vízálló, tehát nem kell azzal számolnod, hogy télen szétfagy! Mivel nem engedi be magába a vizet.
 • 180 °C-ig hőálló! Ez a tulajdonsága azért fontos, mert kültéren az erős napfénynek ellen kell állnia. A napfény az anyagokat nagyon fel tudja forrósítani! A kompakt lemezt kifejezetten épületek külső homlokzatának burkolása fejlesztették ki, így kerítéspanelként is meg fogja állni a helyét.
 • Számunkra előny, hogy asztalos kéziszerszámokkal megmunkálható, így teljesen egyedi formavilágot is ki tudunk vele alakítani.
 • A felülete egyszerűen tisztán tartható, akár nagynyomású mosóval, vagy egy autómosó kefével könnyen megtisztítható.
 • Felülete karcálló, ezért nem kell azzal számolni, hogy a portól, vagy kisebb behatástól sérülne.
 • Rendkívüli ütésálló képességgel bír. Tapasztalatból mondom, hogy kis túlzással törhetetlen.
 • Iszonyat rugalmas, ennek következtében adódik fentebb írt törésállósága. Olyan helyre kifejezetten ajánlom, ahol esetleg megvan az esélye annak, hogy nekipattan valami. Fűnyíró használata közben például.
 • Gyártók garanciavállalása változó, 10-20 év garanciát adnak ezen termékre, ebből is jól látható, hogy nagy probléma nem lesz vele jó eséllyel.

Kompakt lemez tartószerkezete

Mondanám, hogy készülhet többféle a tartóvázzal, de őszintén én kizárólag rozsdamentes acél tartószerkezetben gondolkodom és ezt ajánlom neked is, még akkor is, ha  zsebbenyúlósabb ezáltal a kivitelezés. Kerítésed a rozsdamentes acél szerkezete csiszolt felületet kap, ami által egy ékszer hatását fogja kelteni a helyén. Amellett, hogy szép, örök életű. Soha nem lesz vele semmilyen problémád!

 • Nem rozsdásodik, mivel rozsdamentes acél
 • Nem kell festeni, mivel a csiszolt felület örökre ugyanolyan marad.
 • Nem foltosodik, mattul! Semmi baja nem lesz. Poros lesz maximum! Annyi dolgod van, hogy nagynyomású mosóval lemosod, ha már zavar a por rajta. 10 év múlva pontosan úgy fog kinézni, mintha aznap lett volna beépítve.

Miért nem ajánlom szénacél, illetve festett szerkezettel?

Készülhetne szénacélból a szerkezet, de azt horganyozni kell, hogy ne rozsdásodjon. Amennyiben a horgany nincs lefestve, idővel oxidálódik. Az oxidos felület nem a legszebb látványvilágot hordozza magában, főleg nem egy ilyen modern anyag mellett. A horganyozott vas nyilván festhető, de a festés nem tart örökké és utána nem fogod tudni úgy lefesteni a kerítést, hogy ne maszatold össze valahol a kompakt lemezt, illetve lesznek helyek, ahol le sem tudod majd festeni. Szívás lesz az egész 🙂 Higgy nekem!

Az első újrafestés alkalmával meg fog térülni az a plusz befektetés, amit különbözetként kifizetsz. De mint mondtam, akkor válaszd ezt a kerítést, ha megvan a kereted rá, mert ez nem a spórolásról kell, hogy szóljon! Prémium minőséget vásárolsz, minden tekintetben. Erre gondolj, amikor megrendeled tőlünk.

Miben tudunk neked segíteni?

 • Kompakt lemez kerítésed tervezésben a legelejétől fogva. Látni fogod, mit kapsz a pénzedért, már jó előre! Ez nekem is fontos! 
 • Anyagok beszerzésében. Neked csak ki kell választani a mintát, minden mást mi intézünk!
 • Tartószerkezet gyártásában.
 • Beépítésben. Kulcsra készen kapod meg, ha kell automatikával együtt.

Garancia, szavatosság…

Sokan nem tudják, de a kerítésépítés is építőipari tevékenység, mindazonáltal 3 év (garancia) szavatosság vonatkozik erre a termékre is. Ezen felül az alapanyagoknak is van szavatossági idejük, amit a forgalmazók vállalnak. A kompakt lemezre nem ritka a 10-20 év garancia.

Kompakt lemez kerítés tervezés. Miért fontos a pontos tervezés?

 • Segítünk már a legelejétől neked, akár meg is tervezzük a teljes kerítésed az alapoktól kezdve.
 • A tervezés alkalmával pontosan meg tudjuk határozni, mennyi anyagra lesz szükséged, csak minimális hulladék fog keletkezni és az anyag-rátartás is kismértékű. Mivel ez egy igen drága anyag, itt akár több tízezer forintot is spórolunk neked! 
 • A tervezés azért is kiemelt fontosságú, mondhatni közös érdek, mivel semmilyen más módon nem tudnánk neked prezentálni a kerítést. Hogyan mutatnám meg neked, pontosan miként fog kinézni a kerítés, ha nem tervezzük meg? Én biztos nem merném olyanra bízni ezt a munkát, aki nem tudja nekem pontosan megmutatni, mire fizetek ki akár millió forintnál is nagyobb összeget. Fontosnak tartom, hogy lásd, hisz ha bármin is módosítani szeretnél (nagyobb hézag a panelek között), azt még egy olyan fázisban megteheted, ahol semmilyen költséged nincs ezzel kapcsolatban.

A témában elkészült munkáink

Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen!  Küldj képet és becsült méretet az info@femdekor.hu emailcímre.