Kovácsoltvas kerítés

Rendeld meg nálunk kerítésed tervezését, gyártását és beépítését!
Álmodd meg
Szegecselt hatású
Egyedi formában
Mészkő kerítéshez
Antik hatás
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Miben tudok a segítségedre lenni?

Amint elfogadod az ajánlatomat, gyakorlatilag a teljes folyamatot végigkísérem, és segítek neked a helyes döntéseket meghozni. Az elképzelt kerítésedről méretpontos gyártási tervet készítek, ezért pontosan látni fogod, hogyan néz majd ki kovácsoltvas kerítésed. A vállalt munkát kulcsrakészen adom át, tehát kerítésedet teljesen működőképes állapotban fogod megkapni. Semmi dolgod nem lesz, csak annyi, hogy a szükséges összetevőket kiválaszd, természetesen ebben is segítségedre leszek.

Mi az amit a megrendelőnek kell biztosítania?

Azt a személyt, céget aki a kerítés betonalapját megépíti, neked kell biztosítanod. Vele közösen, vagy egy tervező bevonásával meg kell határoznod a kerítés pozícióját, méreteit. Sok hasznos tippet olvashatsz tudásanyagainkban, aminek a segítségével biztosan nem fogsz nagyot tévedni. Amennyiben a kerítés építés engedély köteles (jelenleg nem az), akkor a szükséges engedélyeket neked kell beszerezni. Érdemes érdeklődni az építési hatóságnál, hogy a lakhelyeden, milyen építési szabályoknak kell megfelelni. Ilyen a kerítés magasság, vagy éppen a átláthatósági százalék.

Tudtok ajánlani kőműves partner?

 Sajnos nem. Az elmúlt időben sajnos megfogyatkozott azok száma, akiket szívesen ajánlanék.  Más munkájáért nem tudok felelősséget vállalni és főleg nem szeretnék más hanyag munkája miatt magyarázkodni.

Milyen lépésekben készül el egy kovácsoltvas kerítés?

  1. Becsült méretek alapján kapsz minden szakmától (kőműves, lakatos, kapuelektronika) egy ajánlatot, és elfogadod azokat.
  2. Tervezés.Többnyire a kőművessel kell átbeszélned a lehetőségeket, ő tudja ugyanis, hogy a terepszinteket hogyan lehet majd optimálisan összehozni. Mondanám, hogy terveztesd meg, de a tapasztalatom az, egy jó kőműves jobban tudja mit kell csinálni, mint egy tervező. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de tényleg ez a gyakorlat. Itt persze a JÓ kőművesen van a hangsúly. A kerítés optimális méreteit (kapuk, kerítésmezők szélességét, magasságát) tőlem meg fogod kapni, a kőművesnek ezeket a méreteket kell tartania.
  3. Kőműves a kapuelektronikás és én együtt átbeszéljük, melyik szakmának mire van szüksége. Én mindenről rajzot adok, kizárólag szóban semmilyen fontos információt nem adok át.
  4. A kőműves megépíti a kerítés vázát, és amikor elkészül – állnak az oszlopok, mérhetőek a kerítésmezők -, akkor kimegyek a helyszínre és felmérem pontosan a kerítést. A felmérés után elkészítem a pontos gyártási terveket, amit rendelkezésedre is bocsátok azért, hogy jóváhagyd.
  5. A kőműves befejezi a feladatait, én közben legyártatom a kerítést, majd beépítem. A kapuautomatikás felszereli a motort, beépíti a vezérlőegységet, majd átadja neked a távirányítókat.
  6. Átadom a munkát és elszámolunk.

A kapu elektromos  mozgatását megcsináljátok?

A kapuvezérlő elektronika beépítéséhez is tudok ajánlani megfelelő szakembert. A kapuvezérlés átbeszélése fontos eleme a kerítésépítésnek, ugyanis már az elején könnyen nagy hibákat lehet ejteni. Amikor megvan a kőműves, már tudnod kell ki csinálja az elektronikát, ugyanis a szenzorok, vezetékek kiállását nekik együtt kell átbeszélni. Én a szükséges információkról tervrajzot adok mindkét szakmának, így felém szóbeli kérdések alig maradnak. Mindent egyértelműen a terveken közlök.

Kézzel kovácsolt kerítés árultok?

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy kerítéseink nem kézi kovácsolással készülnek! Kész, megvásárolható, hidegen és melegen kovácsolt alkatrészekből tevődnek össze, amit hegesztéssel egyesítünk és az összehegesztett elemeket csiszolással utómunkáljuk. Ezen munkálatok eredménye egy teljesen egységes szerkezet, ahol csak a sarokpontokon látszódnak hegesztések! Szinte minden hegesztést eltüntetünk, ezért a kerítésed úgy fog kinézni, mintha teljesen egyazon anyagból lenne.

Szükséges tűzihorganyozni a kerítést?

Igen! Feltétlenül. Ma már alap, hogy minden szénacélból készült termék, ami kültéren helyezkedik el azt tűzihorganyozni kell. A horgany bevonat meggátolja a rozsdásodást és a festék is sokkal tovább megtapad a felületen. 

Kipusztulhatnak a növények a kerítés építésekor?

Igen! Amennyiben a leendő kerítés közvetlen közelében növény helyezkedik el, akkor a kerítés alap elkészítésekor meg kell gátolni, hogy a föld felszívja a friss betonból felszívódó vegyianyagokat. A kiásott alap helyét olyan anyaggal kell bevonni, ami nem engedi át a nedvességet.

A témában elkészült munkáink

Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen!