Kovácsoltvas korlát

Tedd fel a lécet a legmagasabb pontra és ígérem meg tudom majd ugrani. Írd le, hogy mit szeretnél és megvalósítom!
Íves teraszra
Mészkő burkolatra
Erkélyre
Szigetelt, burkolt felületre
Egyszerű, letisztult formák
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Tudod mire jöttem rá sok év alatt?

Kovácsoltvas korlátot nem tud akárki készíteni! Rengeteg lakatos munkát láttam már életemben, de azt kell mondjam, nagyon kevés olyan van, ami harmonizál, esztétikus és követi azokat az íratlan szabályokat, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a termék tökéletességet sugározzon. Azt szoktam mondani, hogy a rendszertelenségbe kell úgy rendszert csempészni, hogy azt senki ember fia észre ne vegye.

A kovácsoltvas elemek nem egyformák! Kicsit kacskák, kicsit görbék. Ha nem lennének ilyenek, akkor szembetűnne, hogy ezek már nem kézzel készülnek, hanem gépek préselik őket. Ezért nevezik őket gépi kovácsolt elemeknek. Ezen nem egyforma alkotóelemeket kell nekünk, lakatosoknak úgy beépíteni, hogy a korlát a harmóniát és a rendszertelenséget egyszerre sugározza. Ehhez kell az érzék!

A pálcákat egymás mögé behegeszteni nem nagy tudomány, de azt, hogy hova, milyen arányban hegeszd be, ahhoz már stílusérzék és szakértelem szükséges. Úgy gondolom, bennem és a kollégáim egy részében is fellelhető az effajta látásmód és stílusérzék, ezért bátran ajánlom magunkat eme nemes feladatra.

Kültér, beltér. Van különbség

Már hogyne lenne! A kovácsoltvas korlátok szénacélból készülnek, tehát ha nincsenek felületkezelve, akkor sajnos elkezdenek rozsdásodni.

Beltérben nem kell nagy hajcihőt csapni, egy jó minőségű festékkel való festés megteszi a kellő hatást. Nagyon halványan merem csak leírni, de úgy gondolom, beltérben soha nem kell újrafesteni. Legfeljebb akkor, ha a használat során lekopik. A festék legnagyobb ellensége a UV sugárzás (napfény), lakáson belül pedig ilyen veszély nem fenyegeti.

Kültéren viszont már teljesen más a helyzet! Első lépésben meg kell akadályozni, hogy a felület rozsdásodni tudjon. Ma már erre nem a legjobb megoldás a festés, hanem egy sokkal átütőbb módszer van rá, ez pedig a tűzihorganyozás. A tűzihorganyozott felületek nem rozsdásodnak. A horganyozott felületet feketére festjük egy erre alkalmas, igen drága festékkel. A horganytól nem tud rozsdásodni a felület, a festék pedig megóvja a horganyt az oxidációtól. A két anyag gyakorlatilag egymást védi.

Mi minden kültéri szénacél terméket horganyozunk, másképp nem is vállaljuk a munkát.

Műszaki tartalom

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy korlátaink nem kézi kovácsolással készülnek, hanem kész, megvásárolható, hidegen és melegen kovácsolt alkatrészekből tevődnek össze, amit hegesztéssel egyesítünk és az összehegesztett elemeket csiszolással utómunkáljuk. Ezen munkálatok eredménye, egy teljesen egységes szerkezet, ahol csak a sarokpontokon látszódnak hegesztések! Szinte minden hegesztést eltüntetünk, ezért korlátod úgy fog kinézni, mintha teljesen egyazon anyagból lenne.

A témában elkészült munkáink

Kovácsoltvas korlát

Íves kovácsoltvas korlát

Ezen munka érdekessége az volt, hogy a képen látott íves korlát, az 4 különböző sugarú ívszakaszból lett összeállítva, hogy a lehető legpontosabban kövesse az erkélynek

Összes kép >>
Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen!