Ügyfélszolgálat: +36 (28) 999 366 info@femdekor.hu
Oldal kiválasztása

Üveg előtető rendszerek

Függesztett? Konzolos? Egyedi? Kérj bármilyet és elkészítem neked.
 

Függesztett üveg előtető

A függesztett kivitelű üveg előtetőt akkor ajánlom neked, ha egy minimál stílusú tetőre vágysz. A tető alapesetben kettő rozsdamentes függesztőkarból, és egy maximum 1,2m-es kilógású üveglapból áll. Ettől a mérettől el tudunk térni, de ha nagyobbat szeretnél, akkor az ár ugrásszerűen nőni fog, és esztétikai okokból maximum 1,6m-es kinyúlásig növelhető. A tető oldalsó szélességét úgy szoktam meghatározni, hogy az ajtónyílás szélessége, plusz oldalanként 2x300mm. Ez elegendő ahhoz, hogy egy normál esőzés alkalmával megvédjen, illetve az ajtó se ázzon.

Függesztett üveg előtető LED világítással

Ha tőlünk rendeled meg a tetőt, kérlek fogadd el az alábbiakat:

  • Egy bejárati ajtó előtti előtetőnek az a funkciója, hogy míg becsukod az esernyőt, előveszed a lakáskulcsot és bejutsz a lakásba, addig ne ázzál bőrig. A tető nem hermetikusan szeparál el az időjárástól, előfordulhat, hogy néhány nem kívánt esőcsepp a ruhádat érheti.
  • A tető üveglapja a falsíkhoz nem ér hozzá. Nem tömítünk a falnál! Az üveg a faltól 5-8mm-es távolságra fog elhelyezkedni, mert így szép, és az üveg nem érhet a falhoz.
  • Amennyiben hosszabb felületen van szükséged függesztett üveg előtetőre, és több üveglappal van megoldva, az üveglapok találkozásánál 5-8mm hézagot hagyunk, amit semmivel sem tömítünk. Ennek oka az, hogy a tömítőanyag rövid időn belül elkoszolódik és koszos csíkokat eredményez az üveglapok között. Esztétikátlan lesz. A lefolyó víz nem folyik át az üveglapok közötti hézagon, és az eső is csak minimálisan esik át közötte. Ha utólag eltömíted ezzel semmi probléma nincsen, de minket ne kérj erre, kérlek.

Egyedi üvegtető szerkezetek

Szeretem, ha olyan feladat elé állítanak, amin gondolkodnom kell, és ennek végeredménye egy nagyon impozáns előtető. Egyedit szeretnél? Mutasd meg a helyet, mond el az elképzelésed, és dőlj hátra nyugodtan! Szólok, amikor kész! Egyet kérek csupán cserébe, ne úgy hívj fel, hogy – “Valami nagyon szépet szeretnék, de ha lehet olcsó is legyen.” Kérlek… ilyen nincs!

Üveg előtető egyedi rozsdamentes acél konzollal

Kovácsoltvas üveg előtető