Üveg előtető

Függesztett? Konzolos? Egyedi? Kérj bármilyet és elkészítem neked.
Egyedi tartókonzollal
Színezett üveggel
Álmod meg és megvalósítjuk
Akár 300mm szigetelésre
Kapubejáróba
Lépcső fölé
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Mire való az előtető?

Bejárati ajtó előtti előtetőnek az a funkciója, hogy míg becsukod az esernyőt, előveszed a lakáskulcsot és bejutsz a lakásba, addig ne ázzál bőrig.

A tervezésben kapok segítséget?

Természetesen! Mi kizárólag úgy vállalunk előtető beépítést, hogy előtte az ügyfélnek látványtervet készítünk. Fontos számunkra, hogy az ügyfél minden esetben tájékoztatva legyen a beépítendő előtető formájáról, pozíciójáról és kialakításáról. A jóváhagyott látványtervből gyártási tervet készítünk, ami alapján az előtető legyártásra kerül.

Milyen vastag szigetelésre építhető be?

Akár 300mm szigetelésvastagság esetén is fel tudjuk szerelni az előtetőket. A szigetelésbe rozsdamentes acél távtartó konzolt építünk be, ami biztosítja, hogy az előtető olyan stabilan álljon mintha magára a falazatra lenne felszerelve.

Szigetelt és színezett házfalra is szerelhető?

Abban az esetben tudjuk vállalni a beépítést, ha a falazat rétegrendje pontosan ismert. A szigetelést kibontva a falazatra távtartó konzolt építünk be, majd a szigetelést visszajavítva, egy rozsdamentes takarót helyezünk a kivágott részre.

Mekkora egy üveg előtető ajánlott mérete?

A faltól való távolságot 1,2m-ben szoktam maximalizálni és 1m-nél kisebbet nem ajánlok. Lehetőség van a faltól akár nagyobb elállásra is, de többnyire a gyári megoldások ilyen mértben már nem jöhetnek szóba. Az előtető szélességét úgy szoktam meghatározni, hogy a lefedendő terület +200mm minden irányba.

Mekkora terület lesz védett az eső ellen?

Az esőzés és a szél erőssége nagyban befolyásolja az előtető hatásfokát. Viharos szél mellett könnyen lehet hogy az ajtóig bever az eső, annak ellenére, hogy előtető lett felszerelve. Azért elmondható, hogy ilyen esőzés ritkán van, így az előtető által lefedett területből minden irányban 200mm levonva megkapjuk azt a részt ami jó eséllyel száraz fog maradni egy hétköznapi eső alkalmával. 

Több üveglap esetén van hézag az üveglapok között?

Igen. Amennyiben hosszabb felületen van szükséged függesztett üveg előtetőre, és több üveglappal van megoldva, az üveglapok találkozásánál 3-5mm hézagot hagyunk, amit semmivel sem tömítünk. Ennek oka az, hogy a tömítőanyag rövid időn belül elkoszolódik és koszos csíkokat eredményez az üveglapok között. Esztétikátlan lesz. A lefolyó víz nem folyik át az üveglapok közötti hézagon, és az eső is csak minimálisan esik át közötte. 

Milyen üveget kell használni előtetőhöz?

Minden esetben legalább kétrétegű edzett-ragasztott (TVG/VSG) biztonsági üveget építünk be előtetőinkhez. Az üveg vastagságát a szerkezet típusa és a konzolok egymástól való távolsága határozza meg. Minden előtetőt egyedileg tervezünk meg a helyszínnek megfelelően.

A falhoz ajánlott valamilyen profilt helyezni?

A fal és az üveg találkozásához mi nem szoktunk semmilyen élzárást helyezni, mivel ezen részen jószerivel megtapad a por, ezáltal a tető sokat veszít a megjelenéséből. Ezen kívül ritkán egyenes a fal, így a tökéletes vízzárást csak körülményesen lehetne megoldani. Itt megjegyezném, hogy a víz egy nagyobb esőzés alkalmával sem folyik le a fal és az üveglap közötti néhány milliméteres résen. Erről videót is készítettem, amit megtekinthetsz ide kattintva.

A témában elkészült munkáink

Üveg előtető

Lapmegfogásos exkluzív üveg előtető

80x80mm-es rozsdamentes acél fali tartókonzolok. 6+6mm-es edzett-ragasztott TVG/VSG biztonsági üveglap. Rögzítés üveglapon keresztül. A tartókonzolok a szigetelésen belül rögzítve. Beépítése a szigetelés előtt történt! A

Összes kép >>
Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen!