Lebegő lépcső

Megtervezzük, legyártjuk és be is építjük lebegő lépcsődet. Minden szakiparral egyeztetünk! Minden terhet leveszünk a válladról.
Elegancia
Pontos tervezés
Egyedi megoldások
Fémszerkezetre
Modern és elegáns
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Mikor tudok neked segíteni?

Akkor tudok a segítségedre lenni, ha valami nagyon szépre vágysz és erre hajlandó is vagy áldozni. Akkor tudok szépet alkotni, ha nem vagyok teljes mértékben anyagilag bekorlátozva. Ez nem azt jelenti, hogy korlátlan forrásokra van szükségem, de ha egy szebb megoldást javaslok és az 50-100.000 Ft többletköltséget jelent, az ne legyen akadály számodra.

Mennyibe kerül?

Ez az a típusú munka, amire legfeljebb irányárat tudok adni. Pontos végösszeget csak akkor, amikor már láttuk a helyszínt és a pontos igényeket. Kifejezetten exkluzív megoldásokkal foglalkozunk, ezért ha csak szükségből szeretnél lépcsőt és nem szempont az esztéika, akkor nem mi leszünk a megfelelő választás. Ajánlatot a lépcsődre ide kattintva kalkulátorunk segítségével kérhetsz. 

Milyen korlátot javaslok?

Lebegő lépcsőhöz korlátnak leginkább pontmegfogásos üvegkorlátot ajánlok. Egyfelől esztétikailag szerintem a legmegfelelőbb választás, másfelől, mivel minden lépcsőfokhoz kapcsolódik, így a lépcsőt is nagy mértékben merevíti, ami statikailag fontos szempont.

Hogy kezdjünk neki?

 • Megkérlek, hogy küldj képet/képeket az elképzelésedről, esetleg, ha már van helyszín is a lépcsőhöz, akkor arról is képet.
 • A kapott információk alapján megbecsüljük a lépcső költségét, illetve többnyire tartozik hozzá korlát, így annak költségét is. A korlát költsége szinte pontosan számolható, mivel annál sokkal egyszerűbb a matek. Megjegyzem, a lépcsőnél sem szoktunk nagyot tévedni, mivel már nem az első, amit elkészítünk.
 • Amennyiben az irányárat elfogadod, szerződést kötünk, amiben leírom a főbb paramétereket a lépcsővel és a korláttal kapcsolatban.
 • A szerződéskötés után készítek egy koncepciós tervet, ami még nem gyártmányterv, de látható hogyan fog kinézni a lépcsőd és korlátod 90%-ban. Ebben a formában már a tervekbe is beilleszthető, mivel a méretei már szinte pontosak.
 • Miután a lépcső koncepciós tervét elfogadtad, következik a pontos gyártmányterv készítés. A tervezést követően tudok pontos árat adni a munkára, de a legtöbb esetben nem szokott változás lenni az eredeti ajánlathoz képest.

Mennyi időt vesz igénybe?

 • A lépcső tervezése, egyeztetésekkel általában 3-4 hét alatt elkészül.
 • Amint a tervek elkészültek és azokat jóváhagytad, illetve a kapcsolódó szakiparok is rendben találták, elkezdődik a gyártás. A gyártás nagyjából 1-2 hét a munka volumenétől és bonyolultságától függően.
 • Ahogy a gyártás kész, beütemezem szerelésre a terméket. A beépítés ideje a munka mértékétől függ. A legtöbb esetben ez 4-5 nap szokott lenni, korláttal együtt.
 • A beépítés után át kell venned a terméket és természetesen rendezned felém a fennmaradó részt.
 • Arra érdemes számítani, hogy megrendeléstől számítva a lépcső komplett kivitelezése 2-3 hónap. Azért ennyi, mert nem tudjuk folyamatosan építeni a lépcsőt, mivel közben más szakmáknak is lesz feladatuk a lépcső környezetében, vagy azzal egybefüggően. Burkolás, gipszkartonozás, festés, asztalos munka, villanyszerelés.

Mit tartalmaz a tervezés?

Lebegő lépcső

Először is egy 3D-s lézerrel mérjük fel a helyszínt, ami térben képes milliméter pontossággal mérni és az adatokat egy AutoCad program számára használható állományba menteni. Ezen adatok felhasználásával készítjük el a helyszín pontos, digitális példányát. Gyakorlatilag lemodellezzük azt a teret, ami a valóságban is rendelkezésre áll.

Ebbe a digitális térbe kezdjük el megtervezni a lépcsődet és korlátodat. Ez több szempontból is hasznos. Egyrészt látni fogod háromdimenzióban pontosan azt a terméket a valós helyén, amit majd kapni fogsz tőlünk. A félreértések esélye ezzel a megoldással gyakorlatilag 0-ra csökken.

Az elkészült termék beépítési helyéről és annak formájáról pontos műszaki rajzot is kérhetsz tőlünk, amennyiben valamelyik kapcsolódó szakiparnak arra szüksége van. Többnyire a lebegő lépcsőket asztalos szakember burkolja be fával, ezért egyeztetés után a fa lépcsőfokok formájára és méreteire is javaslatot teszünk. Az asztalos munkára a terveink alapján pontos ajánlatot tudsz kérni.

Mikor nem tudok segíteni?

Mi kizárólag olyan helyre tervezünk, építünk be lépcsőt, ahol az ügyfélnek magas minőségi elvárásai vannak és ehhez a helyszín is adott. Olyan helyre nem tervezünk lépcsőt, ahol a hely nem adott egy kényelmes lépcső megépítésére, vagy annak technikai feltételei nem adottak. Tisztában vagyok azzal, hogy van olyan helyzet, amikor fel kell jutni az emeletre (bármi áron), de az ilyen szükségmegoldások megépítésére nem mi leszünk a megfelelő cég. Sajnos érzelmileg alkalmatlan vagyok arra, hogy olyan terméket tervezzek, aminek a végeredménye a hely adottságai miatt nem tetszik.

Milyen adatokra van szükségünk az ajánlathoz?

 • Konkrétan a lépcsőre vonatkozó méretezett építészeti tervre szükségünk van, amennyiben az rendelkezésre áll. Ellenkező esetben egy kézi rajz is megfelelő. 
 • Néhány fotó a helyszínről, amennyiben olyan állapotban van, ami információval szolgálhat.
 • Néhány képre (akár a pinterest oldalról, akár máshonnan) aminek a formavilága tetszik a megrendelőnek.
  • Szükségem van a lépcsőformára, kialakításra. (Pl.: lebegő)
  • Tudnom kell, milyen borítóanyag lesz lépcsőn. (Pl.: fa, fém, stb.)
  • Ismernem kell a korlát típusát, mivel a kialakítás nagyban függ ettől a tényezőtől. (Pl.: pontmegfogásos üveg, függesztett csőpálcás, stb.)

A témában elkészült munkáink

Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen! Küldj képet és becsült méretet az info@femdekor.hu emailcímre.