Lebegő lépcső

Megtervezzük, legyártjuk és be is építjük lebegő lépcsődet. Minden szakiparral egyeztetünk! Minden terhet leveszünk a válladról.
Elegancia
Pontos tervezés
Egyedi megoldások
Fémszerkezetre
Modern és elegáns
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Mikor tudok neked segíteni?

Akkor tudok a segítségedre lenni, ha valami nagyon szépre vágysz és erre hajlandó is vagy áldozni. Akkor tudok szépet alkotni, ha nem vagyok teljes mértékben anyagilag bekorlátozva. Ez nem azt jelenti, hogy korlátlan forrásokra van szükségem, de ha egy szebb megoldást javaslok és az 50-100.000 Ft többlet költséget jelent, az ne legyen akadály számodra.

Mennyibe kerül?

Ez az a típusú munka, amire legfeljebb irányárat tudok adni. Pontos végösszeget csak akkor, amikor már megterveztem a lépcsődet. Mivel kifejezetten exkluzív megoldásokkal foglalkozom, ezért az elmondható, hogy tervezéssel, gyártással, beépítéssel, nettó 1.850.000 Ft-tól indulnak a lépcső árak (korlát nélkül).

Mi a menete?

 • Megkérlek, hogy küldj képet/képeket az elképzelésedről, esetleg ha már van helyszín is a lépcsőhöz, akkor arról is képet.
 • A kapott információk alapján megbecsülöm a lépcső költségét, illetve többnyire tartozik hozzá korlát is, így annak költségét is. A korlát költsége szinte pontosan számolható, mivel annál sokkal egyszerűbb a matek. Megjegyzem, a lépcsőnél sem szoktam nagyot tévedni, mivel már nem az első amit elkészítünk.
 • Amennyiben az irányárat elfogadod, szerződést kötünk, amiben leírom a főbb paramétereket a lépcsővel és a korláttal kapcsolatban.
 • A szerződéskötés után készítek egy koncepciós tervet, ami még nem gyártmányterv, de látható hogyan fog kinézni a lépcsőd és korlátod 90%-ban. 
 • Miután a lépcső koncepciós tervét elfogadtad, utána következik a pontos gyártmányterv készítés. A tervezést követően tudok pontos árat adni a munkára. A legtöbb esetben nem szokott változás lenni az eredeti ajánlathoz képest. 

Mennyi időt vesz igénybe?

 • A lépcső tervezése, egyeztetésekkel általában 3-4 hét alatt elkészül.
 • Amint a tervek elkészültek és azokat jóváhagytad, illetve a kapcsolódó szakiparok is rendben találták, elkezdődik a gyártás. A gyártás nagyjából 2-3 hét a munka volumenétől és bonyolultságától függően.
 • Ahogy a gyártás kész, beütemezem szerelésre a terméket. A beépítés ideje is a munka mértékétől függ, ami lehet 2 nap, de akár 2 hét is. A legtöbb esetben ez 4-5 nap szokott lenni korláttal együtt.
 • A beépítés után át kell venned a terméket és természetesen rendezned felém a fennmaradó összeget.
 • Arra érdemes számítani, hogy megrendeléstől számítva a lépcső komplett kivitelezése kb. 3 hónap, a folyamatban lévő munkáinkat is figyelembe véve.

Mit kapsz tervezés címszó alatt?

Korlát tervezés

Először is egy 3D-s lézerrel mérem fel a helyszínt, ami térben képes milliméter pontossággal mérni és az adatokat egy AutoCad program számára használható állományba menteni. Ezen adatok felhasználásával készítem el a helyszín pontos digitális példányát. Gyakorlatilag lemodellezem azt a teret, ami a valóságban is rendelkezésre áll.

Ebbe a digitális térbe kezdem el megtervezni a lépcsődet és korlátodat. Ez több szempontból is hasznos. Egyrészt látni fogod 3D-ban pontosan azt a terméket a valós helyén, amit majd kapni fogsz tőlem. A félreértések esélye ezzel a megoldással gyakorlatilag 0-ra csökken.

Az elkészült termék beépítési helyéről és annak formájáról pontos műszaki rajzot is kérhetsz tőlem, amennyiben valamelyik kapcsolódó szakiparnak arra szüksége van. Többnyire a lebegő lépcsőket asztalos szakember burkolja be fával, ezért egyeztetés után a fa lépcsőfokok formájára és méreteire is javaslatot teszek. Az asztalos munkára a terveim alapján pontos ajánlatot tudsz kérni.

Mikor nem tudok segíteni?

Mi kizárólag olyan helyre tervezünk, építünk be lépcsőt, ahol az ügyfélnek magas minőségi elvárásai vannak és ehhez a helyszín is adott. Olyan helyre nem tervezünk lépcsőt, ahol a hely nem adott egy kényelmes lépcső megépítésére, vagy annak technikai feltételei nem adottak. Tisztában vagyok azzal, hogy van olyan helyzet, amikor fel kell jutni az emeletre (bármi áron), de az ilyen szükségmegoldások megépítésére nem mi leszünk a megfelelő cég. Sajnos érzelmileg alkalmatlan vagyok arra, hogy olyan terméket tervezzek, aminek a végeredménye a hely adottságai miatt nem tetszik.

Milyen adatokra van szükségem az ajánlathoz?

 • Konkrétan a lépcsőre vonatkozó méretezett építészeti tervre szükségem van, amennyiben az rendelkezésre áll. Ellenkező esetben egy kézi rajz is megfelelő. Hatalmas segítség, ha tudom, a lépcső honnan indul, hol végződik, és milyen a kialakítása.
 • Néhány fotó a helyszínről, amennyiben olyan állapotban van, ami információval szolgálhat.
 • Néhány képre (akár a pinterest oldalról, akár máshonnan) aminek a formavilága tetszik a megrendelőnek.
  • Szükségem van a lépcsőformára, kialakításra. (Pl.: lebegő)
  • Tudnom kell, milyen borítóanyag lesz lépcsőn. (Pl.: fa, fém, stb.)
  • Ismernem kell a korlát típusát, mivel a kialakítás nagyban függ ettől a tényezőtől. (Pl.: pontmegfogásos üveg, függesztett csőpálcás, stb.)

Technikai segítség…

Az alábbi képeken olyan lépcsőmegoldásokat láthatsz méretezve, aminek a használata kényelmes. Ne ez alapján tervezd meg a saját lépcsődet, de kiindulásnak nyugodtan alapul veheted! Egy lépcső megtervezése, mindig tervezői feladat, mivel vannak arányszámok, amit figyelembe kell venni azért, hogy a lépcső kényelmesen használható legyen.

Technikai feltételek

 • Minimum 150mm-es téglafalra szükség van a lépcső megfelelő rögzítéshez, amennyiben a falra terheljük a lépcsőt. Új építés esetén minimum 150mm-es betonfalat kérünk.
 • A falban 100mm-es mélységig elektromos vezeték, fűtéscső, vízcső, stb. nem lehet.
 • Minimum 800mm-es széles feljárónak rendelkezésre kell állni
 • A 2m+sz = 60-64 cm szabálynak teljesülnie kell. Alább részletezve, hogy ez mit jelent.

Számításhoz…

sz = belépési mélység. (Egyik lépcsőfok orrától a következő lépcsőfok orráig mért vízszintes távolság.)
m = fellépő magasság. (Egyik lépcsőfok tetejétől a következő lépcsőfok tetejéig mért függőleges távolság.)

Az (sz) és (m) méretet úgy kell meghatározni optimális esetben, hogy a (m) fellépő magasság kétszeresét hozzáadva a (sz) belépési szélességhez, 600 és 640mm közötti számot adjon ki. Én 630mm-rel szoktam számolni. A képlet tehát: (2m) + (sz) = 630 mm.

Hogy egy pár gyakorlati példát is hozzak:

 • 180+180+270 = 630mm. Az (m) itt 180mm és az (sz) 270mm. A összeg pedig 630mm.
 • 170+170+290 = 630mm. Az (m) itt 170mm és az (sz) 290mm. A összeg pedig 630mm.
 • 160+160+310 = 630mm. Az (m) itt 160mm és az (sz) 310mm. A összeg pedig 630mm.

Én a 160mm-es fellépő magasságú lépcsőket kicsit totyogósnak találom, túl kényelmesnek. 180mm-nél, akkor tervezek magasabb fellépő magasságú lépcsőt, ha a hely nem ad más lehetőséget. (Szakmailag a 210mm is elfogadott.) Én a 170-180mm közötti fellépő magassággal rendelkező lépcsőket tartom a legoptimálisabbnak. Belépési mélységnek a 250-270mm az ideális véleményem szerint, de a 220mm is még használható.

Mi az 253/1997. (XII. 20.) Kormány rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről 64. § jogszabálynak megfelelően tervezünk, terveztetünk.

Kapcsolódó cikkek

A témában elkészült munkáink

Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen! Küldj képet és becsült méretet az info@femdekor.hu emailcímre.