Ügyfélszolgálat: +36 (28) 999 366 info@femdekor.hu
Oldal kiválasztása

Lebegő lépcső

Tervezés, gyártás, beépítés

Mikor tudok neked segíteni?

Nem akarok mellébeszélni! Akkor tudok a segítségedre lenni, ha valami nagyon szépre vágysz és erre hajlandó is vagy áldozni. Akkor tudok szépet alkotni, ha nem vagyok teljes mértékben anyagilag bekorlátozva. Ez nem azt jelenti, hogy korlátlan forrásokra van szükségem, de ha egy szebb megoldást javaslok és az 50-100.000 Ft többlet költséget jelent, az ne legyen akadály számodra.

Mennyibe kerül?

Ez az a típusú munka, amire legfeljebb irányárat tudok adni. Pontos végösszeget csak akkor, amikor már megterveztem a lépcsődet. Mivel kifejezetten exkluzív megoldásokkal foglalkozom, ezért az elmondható, hogy tervezéssel, gyártással, beépítéssel, nettó 800.000 Ft-tól indulnak a lépcső árak (korlát nélkül) és határ a csillagos ég.

Olcsó lépcsőmegoldásnak jó szívvel ajánlom a gipszbeton lépcsőket, csak a google-ben rá kell keresni. A gipsz-beton lépcső egy teljesen más fazon, de funkcionálisan és ár-érték arányban tökéletes megoldás! Azért ajánlom ilyen bátran, mert a mi termékünknek teljesen más a vizuális megjelenése, formája.

Mi a menete?

  • Megkérlek, hogy küldj képet/képeket az elképzelésedről, esetleg ha már van helyszín is a lépcsőhöz, akkor arról is képet.
  • A kapott információk alapján megbecsülöm a lépcső költségét, illetve többnyire tartozik hozzá korlát is, így annak költségét is. A korlát költsége szinte pontosan számolható, mivel annál sokkal egyszerűbb a matek. Megjegyzem, a lépcsőnél sem szoktam nagyot tévedni, mivel már nem az első amit elkészítünk.
  • Amennyiben az irányárat elfogadod, először a tervezést kell megrendelned tőlem. A lépcső tervezésének költségét mindentől függetlenül kell rendezned felém. A tervezést követően tudok pontos árat adni a munkára.
  • A pontos végösszeg elfogadása után szerződést írok, amiben leírom az igényeidet és a vállalás feltételeit.
  • A lépcső tervezése egyeztetésekkel általában 1 – 1,5 hónapot vesz igénybe.
  • Amint a tervek elkészültek és azokat jóváhagytad, illetve a kapcsolódó szakiparok is rendben találták, elkezdődik a gyártás. A gyártás nagyjából 1-3 hét a munka volumenétől függően.
  • Ahogy a gyártás kész, beütemezem szerelésre a terméket. A beépítés ideje is a munka mértékétől függ, ami lehet 2 nap, de akár 2 hét is.
  • A beépítés után át kell venned a terméket és természetesen rendezned felénk a fennmaradó összeget.

Mit kapsz tervezés címszó alatt?

Először is egy 3D-s lézerrel mérem fel a helyszínt, ami térben képes milliméter pontossággal mérni és az adatokat egy AutoCad program számára használható állományba menteni. Ezen adatok felhasználásával készítem el a helyszín pontos digitális példányát. Gyakorlatilag lemodellezem azt a teret, ami a valóságban is rendelkezésre áll.

Ebbe a digitális térbe kezdem el megtervezni a lépcsődet és korlátodat. Ez több szempontból is hasznos. Egyrészt látni fogod 3D-ban pontosan azt a terméket a valós helyén, amit majd kapni fogsz tőlem. A félreértések esélye ezzel a megoldással gyakorlatilag 0-ra csökken.

Az elkészült termék beépítési helyéről és annak formájáról pontos műszaki rajzot is kérhetsz tőlem, amennyiben valamelyik kapcsolódó szakiparnak arra szüksége van. Többnyire a lebegő lépcsőket asztalos szakember burkolja be fával, ezért egyeztetés után a fa lépcsőfokok műszaki tervét is elkészítem. Szükség esetén akár 1:1 nyomtatást is tudok készíteni, ha a helyzet úgy kívánja. A nyomtatást 1,5m széles papírra tudom elkészíteni, aminek a hossza korlátlan lehet.