Ügyfélszolgálat: +36 (28) 999 366 info@femdekor.hu
Oldal kiválasztása

Oszlopos üvegkorlát

Van gyermek a családban? Ez a korláttípus minden biztonsági szempontnak megfelel!
 

Mikor ajánlom neked? Milyen tulajdonságai vannak?

  • Ha kisgyermeked van, mivel ez a korláttípus minden biztonsági előírást túlteljesít! Nem lehet felmászni rajta (a kisgyermekes szülők egyik legnagyobb félelme).
  • Átlátszó felülete miatt kiváló választás erkélyekre, teraszokra is. Nem gátolja az átlátást.
  • Szeles környezetben is jó választás, mivel nagyrészt fogja a szelet, ezért mögötte ülve komfortosabban érzed majd magad.

Mennyire biztonságos az üveg?

Ha nem akarsz sokat olvasni, akkor hidd el nekem, hogy teljesen. A korlátüveg minimum 4+4mm-es VSG üvegből készül, amit azt jelenti, hogy két darab 4mm-es üveglap van “összeragasztva”. A ragasztás egy biztonsági fólia segítségével történik, ami a két üveglap között van. A fólia láthatatlan, így nem akadályozza az átláthatóságot, viszont az üveg esetleges törése esetén egyben tartja azt, illetve nem engedi a nagyobb üvegszilánkokat kizuhanni az üvegtáblából.

Mielőtt azt gondolnád, hogy ezek az üvegek könnyen törnek, szeretnélek megnyugtatni, hogy emberi erővel, segédeszköz nélkül törhetetlen. Pontos számadatok nem állnak rendelkezésemre, de hogy érzékeld, négy megtermett férfi súlyát úgy elbírja, hogy csak a szélén van alátámasztva egy 1,2m-es üveglap. Csak külső eszköz (pl. kalapács) használatával lehet kárt tenni benne, de akkor is egyben marad, komoly sérülést nem okoz.

Az üvegek élei meg vannak csiszolva, ezért egyáltalán nem vágnak, nem okozhatnak sérülést. Egyedül az üvegsarkok okozhatnak kisebb karcolásokat, de nem gondolom, hogy ezzel foglalkoznod kellene. Meg fogja tanulni a gyerek, hogy ne nyúljon oda, főleg ha fel is hívod rá  figyelmét. Kérésre akár le is tudjuk kerekíttetni a sarkokat, de egyrészt a megjelenést rombolja, másrészt jelentősen megemeli az üveg árát.

Cső oszlopos kialakítás műszaki tartalma

Kapaszkodó: 42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Oszlop: 42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Üveg: 4+4mm-es ragasztott biztonsági (VSG) üveg, körbecsiszolva
Üvegfogó: Szélein ívelt üvegfogó
Oszloptalp: 100mm átmérőjű és 6mm vastagságú erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén  kerek formájú rögzítőtalpakat alkalmazunk.

Szögletes oszlopos kialakítás műszaki tartalma

Kapaszkodó: 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvény.
Oszlop: 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvény.
Üveg: 4+4mm-es ragasztott biztonsági (VSG) üveg, körbecsiszolva.
Üvegfogó: szögletes formájú, sarkain enyhén ívelt üvegfogó.
Oszloptalp: 100x100x6mm-es erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén szögletes talpat építünk be.

Egyedi megoldások

A fent felsorolt megoldások nem kőbevésettek! Akár az egyik anyag a másikkal variálható is, vagy teljesen más anyagok felhasználása is lehetséges. Mivel lakatos cég vagyunk, ezért egyedi igényeidet is teljesíteni tudjuk, mondhatom, hogy csak a képzeleted szabhat határt a megvalósításnak. Kis túlzással mondhatom, hogy nincs lehetetlen, csak a pénztárcád szabja meg a határokat! A felső két típus a legkedvezőbb árfekvésű a üvegkorlátok között, abból is a cső oszlopos változat az olcsóbb.