Oszlopos üvegkorlát

Van gyermek a családban? Ez a korláttípus minden biztonsági szempontnak megfelel!
Egyedi díszítéssel
Mattfóliás üveggel
Kapaszkodó nélkül
Színezett üveg
Zöld színű üveggel
Szögletes oszloppal
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Mikor ajánlom neked? Milyen tulajdonságai vannak?

  • Ha kisgyermeked van, mivel ez a korláttípus minden biztonsági előírást túlteljesít! Nem lehet felmászni rajta (a kisgyermekes szülők egyik legnagyobb félelme).
  • Átlátszó felülete miatt kiváló választás erkélyekre, teraszokra is. Nem gátolja az átlátást.
  • Szeles környezetben is jó választás, mivel nagyrészt fogja a szelet, ezért mögötte ülve komfortosabban érzed majd magad.

Mennyire biztonságos az üveg?

Ha nem akarsz sokat olvasni, akkor hidd el nekem, hogy teljesen. A korlátüveg minimum 4+4mm-es VSG üvegből készül, amit azt jelenti, hogy két darab 4mm-es üveglap van „összeragasztva”. A ragasztás egy biztonsági fólia segítségével történik, ami a két üveglap között van. A fólia láthatatlan, így nem akadályozza az átláthatóságot, viszont az üveg esetleges törése esetén egyben tartja azt, illetve nem engedi a nagyobb üvegszilánkokat kizuhanni az üvegtáblából.

Mielőtt azt gondolnád, hogy ezek az üvegek könnyen törnek, szeretnélek megnyugtatni, hogy emberi erővel, segédeszköz nélkül törhetetlen. Pontos számadatok nem állnak rendelkezésemre, de hogy érzékeld, négy megtermett férfi súlyát úgy elbírja, hogy csak a szélén van alátámasztva egy 1,2m-es üveglap. Csak külső eszköz (pl. kalapács) használatával lehet kárt tenni benne, de akkor is egyben marad, komoly sérülést nem okoz.

Az üveg éle megvághatja a kezedet?

Az üvegek élei meg vannak csiszolva, ezért egyáltalán nem vágnak, nem okozhatnak sérülést. Minden üveg olyan szakcég által készül, aki szintén betartja az előírásokat. Emiatt nem kell aggódnod.

Hogyan néz ki a cső oszlopos és cső kapaszkodós korlát?

A korlát kapaszkodója 42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) csőből készül. Az oszlopokra csavarkötéssel rögzítjük azokat. A korlát oszlopa szintén  42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső. Az oszlopokra rögzítjük az üvegfogókat és az oszloptalpat. Az üvegfogók csavarkötéssel, míg a talpak hegesztéssel és csavarkötéssel is rögzülhetnek, kialakítástól függően. A korlátba 4+4mm-es ragasztott biztonsági (VSG) üveg kerül, aminek az élei le vannak csiszolva. Az imént említett üvegfogó szélein ívelt kivitelű, de lehet szögletesebb kialakítást is kérni. Az oszloptalp 100mm átmérőjű és 6mm vastagságú erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén  kerek formájú rögzítőtalpakat alkalmazunk.

Hogyan néz ki a szögletes oszloppal és szögletes kapaszkodóval?

A korlát kapaszkodója 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvényből készül. Az oszlopokra csavarkötéssel rögzítjük azokat. A korlát oszlopa szintén 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvény. Az oszlopokra rögzítjük az üvegfogókat és az oszloptalpat. Az üvegfogók csavarkötéssel, míg a talpak hegesztéssel és csavarkötéssel is rögzülhetnek, kialakítástól függően. A korlátba 4+4mm-es ragasztott biztonsági (VSG) üveg kerül, aminek az élei le vannak csiszolva. Az imént említett üvegfogó szögletes kivitelő. Létezik ívelt kivitelben is, de véleményem szerint nem illik a szögletes oszlophoz. Az oszloptalp 100x100mm-es és 6mm vastagságú erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén  szögletes formájú rögzítőtalpakat alkalmazunk.

Kapaszkodó nélkül is kérheted?

Igen! Amennyiben nem kívánod pihentetni a karodat a korláton, akkor érdemes a jobb kilátás érdekében a korlátot kapaszkodó nélkül kérni. Ebben az esetben minimum 5+5mm-es biztonsági üveget alkalmazunk, mivel ebben az esetben az üveglap a teherviselő.

Milyen egyéb megoldások vannak?

A fent felsorolt megoldások nem kőbevésettek! Akár az egyik anyag a másikkal variálható is, vagy teljesen más anyagok felhasználása is lehetséges. Mivel lakatos cég vagyunk, ezért egyedi igényeidet is teljesíteni tudjuk, mondhatom, hogy csak a képzeleted szabhat határt a megvalósításnak. Kis túlzással mondhatom, hogy nincs lehetetlen, csak a pénztárcád szabja meg a határokat! A felső két típus a legkedvezőbb árfekvésű a üvegkorlátok között, abból is a cső oszlopos változat az olcsóbb.

A témában elkészült munkáink

Oszlopos üvegkorlát

Üvegkorlát lépcsőházba

Az építészet izgalmas világában egyik legújabb projektként egy lépcsőházban üvegkorlátot építettünk be, amely egyedi és modern megoldást nyújt a környezetnek. Az üvegkorlát nemcsak a funkcionális

Összes kép >>
Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen!