Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Helyszíni felmérés meneteBlog

Mely napokon tudok felmérni?

Többnyire a keddi, szerdai napok a felmérős napjaim, tehát ezen napokon tudok veled nagy valószínűséggel találkozni. Különleges esetekben megtudunk beszélni más alkalmat is, de ehhez nyomós ok kell. Többnyire a külföldi ügyfeleinknek szoktam kedvezni és más napokat is csatasorba állítani. Arra kérlek, ha megtudod oldani a keddi, szerdai napokat irányozzuk előre. Sajnos a  felmérés időpontjában kicsit rugalmatlan vagyok, mivel a műhely vezetése, tervezés és némi adminisztratív munka is a feladatkörömbe tartozik, ezért azokra is időt kell szánnom. Ehhez pedig a hét többi napjára szükségem van. 🙂

Mennyivel előre egyeztetek veled időpontot?

A felmérést általában egy-két héttel előre le tudjuk egyeztetni, így mindkettőnknek van ideje szabaddá tennie magát. Azért hogy ne merüljön feledésbe a felmérés, kollégám keresni fog a felmérés előtti napon és pontosítja az időpontot veled. Én a találkozó napján foglak hívni indulás előtt, egy utolsó egyeztetésre, illetve ilyenkor már pontosan megtudom mondani, hogy mikor érkezem meg hozzád.

Pontosság, érkezés…

Én zsigerből gyűlölöm, ha valaki nem tud valahova pontosan megérkezni, ezért számíthatsz rá, hogy nem később hanem előbb fogok a megbeszélt címre érkezni. Ha esetleg akadályoz valami abban, hogy pontos legyek, 5 percnél nagyobb késés esetén hívni foglak és jelzem a késés okát és a várható csúszás idejét. Közúti balesettel vagy a megszokottnál lassabb haladással sajnos még én sem tudok számolni. Téged is arra szeretnélek kérni, hogy a lehetőségeidhez mérten próbálj meg pontosan megérkezni a megbeszélt címre, ellenkező esetben nem lesz időnk megfelelően átbeszélni a igényeidet.

Mennyi ideid tart majd a felmérés?

A felmérésre magára nagyjából egy órát érdemes szánnod, csak nagyobb megrendelés esetén húzódhat el kicsit jobban. A kisebb felmérésekre egy órát szánok, utána viszont indulnom kell a következő címre.

Felmérés feltételei

Ahhoz, hogy felmérést kérhess tőlem, előtte ajánlatot kell kérned. Az ajánlatkérésedre egy becsült árat fogok neked küldeni. Amennyiben elfogadod a becsült árat, abban az esetben tudok felmérésre időpontot adni. Nem arra kérlek, hogy mérd le helyettem a helyszínt, de legalább annyit tegyél meg, hogy leírod az igényeidet és megbecsülöd azt a mennyiséget, amire szükséged van. Felesleges regényt írnod, csak vázlatpontosan a lényeget. Termék neve, mennyisége, beépítés helyszíne. Használd erre a célra ajánlatkérő oldalunkat >>

Vannak néhányan, akik zokon veszik, hogy telefonhívásra nem megyek ki azonnal. Sajnos nem tudok. Képtelenség annyi címre kimenni ahány helyre hívnának minket. Egész nap mehetnék 24 órában. Nyilván sok olyan cím lenne, ahova egyszerűen felesleges lenne kimennem, mert az ár amit a felmérés után mondanék köszönőviszonyban sem lenne azzal, amire az ügyfél gondolt. Azzal, hogy előre küldök egy becsült ajánlatot, kiszűröm a “felesleges címek” nagy részét, és még így is van akit el kell utasítsak sajnos.

Felmérés költsége…

Pest megyében a felmérési díj teljesen költségmentes. Tehát, ha az előzetes ajánlatunk elfogadása után kimegyek a helyszínre és a módosított ajánlatot nem fogadod el, valamilyen oknál fogva, akkor semmilyen fizetési kötelezettséged nincs. Természetesen az is előfordulhat, hogy én utasítom el a munkát valamilyen oknál fogva, de ez azért nagyon ritka. Többnyire akkor fordul elő ilyen, ha a kérésed esztétikailag vagy műszakilag az én elképzelésemmel összeegyeztethetetlen.

Pest megyén kívül a felmérésnek “költsége” van, erről a díjról ide kattintva  tájékozódhatsz. Ezt a díjat számla ellenében a felmérés előtt el kell utalnod a bankszámlánkra. A helyszínen nincs lehetőség ezt rendezni! Megrendelés esetén a befizetett összeget beleszámítom a termék árába, tehát ez nem plusz költségként jelentkezik. Amennyiben a megrendelés meghiúsul az összeget nem térítjük vissza.

Annak ellenére, hogy megközelítőleg pontos árat becsülünk egy munkára, vannak néhányan akik visszaélnek azzal, hogy díjmentesen megyünk ki felmérni. Már nem egyszer előfordult, hogy már érkezéskor tudtam, hogy feleslegesen vagyok kicitálva a helyszínre. Egyszerűen beszélgetni akarnak velem és megtudni hogyan csinálják meg majd saját magunk, vagy egy ismerősükkel a korlátot, kerítést. Ebben, ilyen formában nem vagyok partner, sőt elég rosszul kezelem az ilyen helyzeteket. Akinek technikai segítségre szüksége van, az telefonon vagy személyesen az irodában megtalál, de ne rabolja az időmet azzal, hogy kirángat a helyszínre feleslegesen.

Csak, hogy teljes körű magyarázatot adjak. Azért számítunk fel költséget a Pest megyén kívüli felmérésekért, hogy kiszűrjük a komolytalan megrendelőket. A Pest megyén kívüli címek többnyire sokkal több időt vesznek igénybe.  Minden meghiúsult felmérés egy másik megrendelőtől veszi el a helyet. Így is sok felmérést le kell mondanom, nem engedhetem meg magamnak, hogy olyan címekre menjek ki, ami mögött nincs komoly szándék. Remélem megérted és tiszteletben tartod.

 

Érdekesnek találtad ezt a cikket?

Olvasd el a többi tudásanyagunkat is!

elkészült munkáink