Ügyfélszolgálat: +36 (28) 999 366 info@femdekor.hu
Oldal kiválasztása

Rozsdamentes acél pálcás korlát

A rozsdamentes acél korlátok közül ár-érték arányban ez a típus a legoptimálisabb.
 

Mikor ajánlom neked?

Ezen korláttípust elsősorban akkor ajánlom Neked, ha egy örök életre szóló, gondozásmentes korlátra vágysz, relatív kedvező áron. Ez a korláttípus a legkedvezőbb árfekvésű a rozsdamentes korlátok között. Beépítése gyors, és szakképzett kezekben egyszerű is.

Hány pálcasorral ajánlom?

Amennyiben a szabályokat is figyelembe akarjuk venni, akkor hat vízszintes vékony pálcával ajánlom a korlátot, mivel így felel meg az éppen aktuális szabályozásnak. A pálcaközök közti távolság így 120mm. Mindezek ellenére a gyakorlat azt mutatja, hogy az ügyfelek túlnyomó többsége soknak találják a hat sor pálcát, és megelégszenek az öt sorral, így a pálcaosztás 160mm körül alakul, kialakítástól függően. Ár tekintetében ezzel nem lehet sokat spórolni, pár ezer forint többletköltséget jelent méterenként a +1 sor. A piac diktál, így a végső döntést te fogod meghozni. Amennyiben 1-2 éves gyermeked van, vagy újszülött érkezése várható, a hat sort mindenképpen fontolóra kell venni.

Cső oszlopos kialakítás műszaki tartalma

Kapaszkodó: 42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Oszlop: 42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Pálca: 12×1,5mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Oszloptalp: 100mm átmérőjű és 6mm vastagságú erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén a kerek formájú rögzítőtalpakat alkalmazunk.

Szögletes oszlopos kialakítás műszaki tartalma

Kapaszkodó: 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvény
Oszlop: 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvény
Pálca: 12×1,5mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Oszloptalp: 100x100x6mm-es erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén szögletes talpat építünk be.

Egyedi megoldások

A fent felsorolt megoldások nem kőbevésettek! Akár az egyik anyag a másikkal variálható is (pl.: cső kapaszkodó, szögletes oszloppal), vagy teljesen más anyagok felhasználása is lehetséges. Mivel lakatos cég vagyunk, ezért egyedi igényeidet is teljesíteni tudjuk, mondhatom, hogy csak a képzeleted szabhat határt a megvalósításnak. Kis túlzással mondhatom, hogy nincs lehetetlen, csak a pénztárcád szabja meg a határokat! A felső két típus a legkedvezőbb árfekvésű a rozsdamentes acél korlátok között, abból is a cső oszlopos változat az olcsóbb.