Ügyfélszolgálat: +36 (28) 999 366 info@femdekor.hu
Oldal kiválasztása

Lapmegfogásos üvegkorlát

Ár-érték arányban kiváló választás!

Mikor ajánlom neked?

  • ha kedvező áron akarsz közel olyan kilátáshoz jutni, mintha pontmegfogásos üvegkorlátod lenne.
  • ha szeretnéd hogy a korlát rozsdamentes anyaga is díszítse a házad falát, ne csak egy üveglap legyen a korlát.
  • ha a betonfödémed csak 250mm vastag.

Hogyan néz ki? Mire kell figyelned az előkészítésnél?

A korlátoszlop 500mm-t ér fel a járószint fölé, a maradék 500mm színtiszta üvegfelület. 6+6mm-es ragasztott biztonsági üveggel szereljük, amit kérhetsz akár színezett változatban is. A korlát üveglapjai között 23-25mm hézag van. Az üveglapokat két oldalról gumilap fogja közre, így az üveg bármikor cserélhető, néhány csavar bontása után. Az oszlop rögzítése optimális esetben oldalról 4db M10-es vagy 4db M8-as ragasztott, menetes szárral történik, ehhez minimálisan 210mm betonfelületre van szükségünk. A betonfelületnek szinte tökéletesen egyenesnek kell lennie (+-5mm), ellenkező esetben minden oszlopot egyedi méretre kell gyártanom, és ez jelentősen megnöveli a költségeket, valamint a beépítéssel járó időt is. Szükség esetén a homlokfelület utólagosan legyen kiegyenlítve.

Mennyire biztonságos az üveg?

A beépítésre kerülő üveg 6+6mm-es ragasztott biztonsági üveg, aminek az élei csiszolva vannak, hogy még véletlenül se okozzanak sérülést. A kétrétegű üveg előnye, hogy törés esetén is egyben marad, illetve az üvegdarabok nem tudnak kizuhanni belőle. Maximálisan gyerekbiztos, aggodalomra semmi ok!

Miből készülnek az oszlopok?

Az oszlopokat mi magunk gyártjuk, tehát nem vagyunk 100%-ig megkötve az anyagokat tekintve. Bizonyos korlátok között tudunk neked egyedi oszlopokat is gyártani, olyat, amilyen senki másnak nincs. Az standard oszlopok 60x40x3mm-es rozsdamentes acél zártszelvényből készülnek, majd erre kerülnek fel a talpak, az üvegfogó gumi és minden egyéb szükséges szerelvény. Ami nagy előnye ennek a rozsdamentes korlátnak, hogy a te lakásod adottságaihoz specifikusan alakítjuk ki, és semmilyen felárat nem számítunk fel ezért.

Milyen megoldásokkal foglalkoztunk már?

Kapcsolódó cikkek