Lapmegfogásos üvegkorlát

Ár-érték arányban kiváló választás!
Színezett üveggel
Egyedi oszlopokkal
Extrém rétegrend esetén is
Francia erkély
Gipszbeton lépcsőre
Különböző méretű oszlopokkal
Milliméter pontos beépítés
Kőburkolaton keresztül
Burkolatra probléma mentesen
Previous
Next

Kérdések és válaszok lapmegfogásos üvegkorláttal kapcsolatban

Mikor válaszd ezt a korlát típust? Milyen előnyei vannak?

  • Biztos lehetsz benne, hogy ezzel a típussal nem fogsz minden sarkon találkozni. Egyedi megjelenést kölcsönöz a házadnak.
  • Növeli a lakás értékét és könnyen értékesíthetővé válik a lakás, mivel már kívülről is látszik, hogy igényes ember építette. – „Ezen a tételen sem spórolt.”
  • Stabil és biztonságos megoldás, mivel erős vastagfalú anyagból készült oszlopok tartják a vastag biztonsági üveglapot.
  • Teljes mértékben gondozásmentes! A rozsdamentes anyag és az üveg soha nem megy tönkre, nem fog rozsdásodni sem. Felületkezelést nem  igényel.

Hogyan néz ki? Mire kell figyelned az előkészítésnél?

A korlátoszlop 500mm magas a járószinttől számítva. A maradék 500mm színtiszta üvegfelület. 6+6mm-es ragasztott biztonsági üveggel szereljük, amit kérhetsz akár színezett változatban is. A korlát üveglapjai között 12-15mm hézag van. Az üveglapokat két oldalról gumilap fogja közre, így az üveg szükség esetén bármikor cserélhető, néhány csavar bontása után. Az oszlop rögzítése optimális esetben oldalról 4db M10-es vagy 4db M8-as ragasztott, menetes szárral történik, ehhez minimálisan 210mm betonfelületre van szükségünk. 

Mennyire biztonságos az üveg?

A beépítésre kerülő üveg 6+6mm-es ragasztott biztonsági üveg, aminek az élei csiszolva vannak, hogy még véletlenül se okozzanak sérülést. A kétrétegű üveg előnye, hogy törés esetén is egyben marad, illetve az üvegdarabok nem tudnak kizuhanni belőle. Maximálisan gyerekbiztos, aggodalomra semmi ok!

Miből készülnek az oszlopok?

Az oszlopokat mi magunk gyártjuk, tehát nem vagyunk 100%-ig megkötve az anyagokat tekintve. Bizonyos korlátok között tudunk neked egyedi oszlopokat is gyártani. A standard oszlopok 60x40x3mm-es rozsdamentes acél zártszelvényből készülnek, ami extrém erőssé teszi azokat. 2mm-es falú anyagból nem gyártunk oszlopot, mivel az nekidőléskor lényegesen többet mozdul, mint a 3mm-es falú oszlop. Az üveget szintén 8mm vastag rozsdamentes lappal szorítjuk meg, hogy az üveg egyenletesen legyen terhelve, illetve a felülete is szebb, egyenletesebb. Az oszlopok talpai lézervágva vannak, ezáltal tökéletesen felfekszenek a szigetelésbe épített konzolra. Mivel mi magunk gyártjuk az oszlopot, így a te lakásodra szabjuk, az ottani szigeteléshez és rétegrendhez mérten.

Szigetelt falhoz is van megoldás?

Igen. Akár 300mm szigetelésvastagságra is van olyan megoldásunk, ami által az oszlop ugyan olyan stabil lesz, mintha betonra lenne közvetlen rögzítve. Fontos itt megjegyezni, hogy a szigetelésbe a konzolokat mi gyártjuk és nekünk is kell beépíteni. Amennyiben van rá módod még a szigetelés beépítése előtt keress meg minket legalább 2 hónappal, hogy a konzolokat még a szigetelés beépítése előtt fel tudjuk szerelni.

Már le van szigetelve fal?

Ebben az esetben sem kell aggódni, viszont így a korlát beépítés többletköltséggel fog járni, mivel a szigetelés a konzolok helyén meg kell bontanunk, hogy beépíthessük azokat. A szigetelést mindig nagy körültekintéssel bontjuk meg, hogy a javítása egyszerű és gyors legyen. Csak annyit bontunk, amennyit feltétlenül szükséges.

Színezett, szigetelt falra is szerelünk korlátot?

Színezett falra is tudunk lapmegfogásos korlátot szerelni, viszont ehhez szükségünk van a rétegrendek pontos ismeretére. Ezt az információt neked kell megadod, mivel mi csak úgy tudjuk kideríteni, ha megbontjuk a falazatot. Abban az esetben, ha a rétegrend ismert a szigetelés megbontása után konzolokat építünk be. A kibontott területet szigetelőanyaggal javítjuk, majd a kibontott terület elfedésére egy rozsdamentes takarólemezt helyezünk. A kiálló konzolokra ezután a korlátoszlop felszerelhető. Ez a megoldás lényegesen költségesebb, mintha a korlátépítés az építkezés korai fázisában történt volna. Nagyon aprólékos munkával jár, ami lassítja a korlát építést.

A témában elkészült munkáink

Lapmegfogásos üvegkorlát

Francia erkélykorlát lapmegfogással

Szigetelésbe előre rögzített rozsdamentes acél tartókonzolok. Szigetelés előtt kell beépíteni. Akár 300mm szigeteléshez is! 6+6mm-es edzett-ragasztott biztonsági üveglap. A tartókonzolok 60x40x3mm-es zártszelvényből készültek, tökéletesre csiszolt

Összes kép >>
Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen!