Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Egy korlát szakszerűtlen és életre veszélyes beépítéseHírek

KÉPEK A HÉTKÖZNAPJAINKBÓL

A képen egy olyan kötőelemet látsz, amivel valaki úgy gondolta, hogy rögzíteni tud egy korlátoszlopot. A bosszantó az egészben csak az, hogy amit művelt az akár ember életekbe is kerülhetett volna.

A megrendelő hölgy megkért minket, hogy hozzuk rendbe a korlátját, mert nagyon mozog. Nem szoktam ilyet munkát vállalni, de a rossz idő miatt, volt egy kieső napunk, ezért gondoltam kitöltöm valamivel. Mint kiderült óriási szerencse volt, hogy kimentünk, mert amit a helyszínen tapasztaltunk az nem volt mindennapi. A kollégáim míg nekiálltak a munkát előkészíteni, ülő helyzetből megnyomták az egyik „lerögzített” oszlopot és meglepetésükre a csavarok egyszerűen kicsúsztak a betonból.

Mi történt valójában? A képen látott rögzítőelemet nem szabad ilyen helyzetben használni! Az elgondolást még értem, mert valószínű azért választott rövid kötőelemet a kivitelező, mert félt attól, hogy átfúrja a vízszigetelést és azzal még nagyobb kárt okoz, de azzal nem számolt, hogy a felső 50mm-es könnyű esztrich beton nem tartja meg a csavart a helyén. Ebben az esetben négy darab M8-as 2K ragasztott kötést kell alkalmazni, és rögzítés után tesztelni is kell. Aki ezt a förtelmet csinálta az nem ért sajnos ehhez a szakmához és csak remélni lehet, hogy ez volt az első és utolsó munkája.

Csak és kizárólag szakemberre bízd a korlátod megépítését, és ne sajnáld rá a pénzt, mert egy kontár „szaki” miatt, a saját, vagy gyermeked élete is veszélybe kerülhet! Ajánlom figyelmedbe a korlátokkal foglalkozó tudásanyagainkat, olvasd el és okosodj ki a témában!

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink