Sodronykorlát

Szigetelt házfalra
Mellvédfal tetejére
Egyedi kialakítás
Függőleges kitöltéssel
Previous
Next

Kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban

Mikor ajánlom neked? Hova ajánlom?

  • Jó választás lehet számodra, ha teraszodról szép a kilátás,de az üveg megoldás valamilyen szempontból nem megfelelő. A sodronyok annyira vékonyak, hogy nem akadályozzák a kilátást, mégis biztonságot nyújtanak.
  • Nagy méretű teraszok és erkélyek korlát-megoldásaihoz, ahol nagyobb távolságokat kell áthidalni, tehát hosszabb egyenes szakaszok vannak. Olyan helyre semmiképp sem szerencsés választani, ahol sok helyen fordul a korlát, például egy szűk lépcsőházba.
  • Hosszú, széles, egykarú lépcsők mellé, ahol a korlát nem a plafonban végződik.
  • Ahol már nincs kisgyermek, hanem nagyobbak a gyerekek. A sodronyok, bár meg vannak feszítve, ennek ellenére sokkal könnyebben széthúzhatók, mint egy pálca. A fogásuk sem biztonságos, mivel maga a sodrony csak 4mm, a kisgyermekek pedig alul kapaszkodnak.

Hány sor sodronnyal kérd?

A sodronykorlátok véleményem szerint akkor szépek, ha relatív sűrű a kiosztásuk. A szabályokat is figyelembe véve hét sor sodrony ajánlott. Én úgy gondolom, hogy esztétikailag is teljesen elfogadható, mivel a sodrony maga csupán csak 4mm vastag.

Mennyire biztonságos?

Ha rám bízod, akkor olyan korlátot építek, ami éppen annyira biztonságos mint a többi termékünk, mindazonáltal úgy gondolom, hogy olyan helyre nem célszerű választani, ahol egészen pici gyerek van, és nem megoldható az, hogy a korláttól elszeparálható legyen. A korlát megfelel a biztonsági előírásoknak, de ettől függetlenül van pár aggályom ezzel a típussal kapcsolatban:

  • a sodronyok valamelyest széthúzhatóak, esetleg átbújhat közöttük.
  • pici gyerek nem tud a sodronyban megfelelően kapaszkodni, jobb választás a pálcás.
  • könnyen közé nyúlhat, mivel vékonyak a sodronyok és a motoros képességeik még nem annyira fejlettek.

3 éves kortól már nyugodtan alkalmazható, ha tudod addig biztosítani a felügyeletet, bátran ajánlom.

Tartósság

A sodronykorlátok ezen fajtája az utolsó alkatrészig rozsdamentes acélból készül. Sőt! Egyes alkatrészek saválló anyagból vannak. Ilyen például maga a sodronykötél és a feszítők. Gyakorlatilag soha nem megy tönkre, legfeljebb tisztítást igényel.

Cső oszlopos kialakítás műszaki tartalma

Kapaszkodó: 42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Oszlop: 42,4x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) cső
Sodrony: 4mm-es, 7×19-es fonású rozsdamentes acél (A4 – saválló), hajózástechnikában használatos, kézbarát
Oszloptalp: 100mm átmérőjű és 6mm vastagságú erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén kerek formájú rögzítőtalpakat alkalmazunk.

Szögletes oszlopos kialakítás műszaki tartalma

Kapaszkodó: 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvény.
Oszlop: 40x40x2mm-es szálcsiszolt (K240) rozsdamentes acél (KO33) zártszelvény.
Sodrony: 4mm-es, 7×19-es fonású rozsdamentes acél (A4 – saválló), hajózástechnikában használatos, kézbarát
Oszloptalp: 100x100x6mm-es erősített rozsdamentes acél (KO33), kettő vagy négy darab rögzítőfurattal. Amennyiben az oszlop oldalra szerelődik, szintén szögletes talpat építünk be.

Egyedi megoldások

A sodronykötelek elhelyezkedhetnek az oszlop külső oldalán is, nem feltétlen kell, hogy tengelyben fussanak, sőt van, amikor ez nem is megoldható. Az oszlopok lehetnek más méretű csőből, vagy szögletes profilú anyagból. Ha van saját elképzelésed, mond el mi az, és megvalósítom neked.

Ajánlott cikkek a termékkel kapcsolatban

elkészült munkáink

Sodronykorlát

Sodronykorlát függőlegesen

Amikor egy ilyen sodrony térkitöltést választ a megrendelő, akkor mindig felhívom a figyelmét arra, hogy a választott térkitöltés (korlát) nem csak dekorációs célokat kell, hogy

Összes kép >>
Sodronykorlát

7 soros sodrony korlát

A korlátba 7 sorba építettünk be 4mm-es sodronykötelet. Az oszlopok rögzítési pontjai alá a szigetelésbe előre beépítettünk távtartó konzolokat, ami közvetlenül felül a beton felületre,

Összes kép >>
Sodronykorlát

Függőleges sodronykorlát

Ez a függőleges sodrony térkitöltés sem az egyszerű megoldások közé tartozik, mivel alul és felül is betonba kellett rögzíteni milliméter pontossággal, ráadásul alul nem merőlegesen,

Összes kép >>
Nincs több referencia ebben a kategóriában
Elnyerte a tetszésed?

Kérj ajánlatot még ma, hogy a termék minél előbb a lakásod éke lehessen!