Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Van olyan munka, amivel nem tudok azonosulni!Blog

Az elmúlt 12 évben kerültem már jópárszor olyan szituációba, amikor egy munkára ugyan adtunk előzetes ajánlatot, amit el is fogadtak, de a helyszíni felmérés alkalmával az ügyfélnek olyan elképzelései voltak, amivel egyszerűen úgy éreztem, képtelen vagyok azonosulni.

„Képtelen vagyok azonosulni?” – mit jelent ez?

Nem azt jelenti, hogy az ügyfél valami bődületes baromságot talál ki, hanem valami olyan megoldásra vágyik, amit én magam másképpen oldalék meg, de azt nem fogadja el. (Az ügyél elképzelése technikailag megvalósítható, de esztétikailag számomra elfogadhatatlan.) Természetesen a saját elképzelésemet minden esetben elmondom, van amikor két-három verziót is jónak érzek, de többnyire mindig egyre mondom azt, hogy tökéletes. Ha úgy érzem, hogy nem a tökéletesre törekszünk, akkor kicsit rossz szájízzel állok neki a feladatnak, vagy zsigerből elutasítom azt.

Nem szeretek mellébeszélni!

Én egyenes ember vagyok, ezért amint lehet diplomatikusan közölni szoktam, ha egy munkával nem szívesen foglalkozom / foglalkozunk. Egyszerűen megmondom, milyen megoldás kivitelezésében tudok segíteni és mi az, amit elutasítok. Ezt fontosnak tartom mielőbb közölni, mivel így az ügyfél a lehető leggyorsabban tud másik kivitelező után nézni. Senkit nem hitegetek! Mielőtt azt gondolnád, hogy a nehéz munkákat utasítom el, szeretnélek biztosítani, hogy nem így van! A legbonyolultabb munkát is elvállalom, ha tudom, hogy a végeredmény olyan lesz, amire büszke lehetek, és az emberek elismerésüket fogják kifejezni a munkánk láttán.

Nekem az a legfontosabb, hogy minőségi, esztétikus munkát adjak át, mivel az visz előre minket. Nem szeretném, ha bárki is azt gondolná, hogy szemetet gyártunk!

Amikor én kivitelezőt keresek, mindig azt választom, aki a legtöbb okos ötletet tudja adni. Miért? Aki tud ötletelni, látja a lehetőségeket, az szinte biztos, hogy ért a szakmájához és egy adott helyzetben a lehető legjobb döntést fogja hozni! 

Amelyik kivitelezőnek az az első kérdése, hogy –  „Ön hogy gondolja? Hogyan szeretné megoldani?” azzal nem szabad foglalkozni! A jó kivitelező ötleteket ad! Szól, ha valami baromságot mondok, és nem meghunyászkodik, bólogat.

Minket azért kell megfizetni, mert szakemberek vagyunk és olyan dolgokra is felhívjuk a figyelmed, amire lehet, nem is gondolnál.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink