Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Antikolt, festett kerítés – Kopott, régies hatást kölcsönöz a kerítésednekKerítés, Kerítést díszítő elemek, Korlát, Tudásbázis

Mikor ajánlom az antik festést?

Amennyiben kovácsoltvas kerítésed vagy korlátod mángorolt, durva felületű anyagokból készül el, abban az esetben feltétlen ajánlom neked az antik festést, ugyanis az antik festés pontosan ezeket a kitüremkedéseket emeli majd ki. Ezek a durvább kovácsoltvas díszek az antik festés hatására látszanak majd igazán.

Milyen hatást kell elérni az antik festés által?

Az antik festés hatására a kerítésed olyan hatású lesz, mintha bronzból lenne maga a kovácsoltvas kerítés, de a felülete megkopott volna. Kopott hatást kell elérni anélkül, hogy a kerítés valóban kopott lenne. Az esti lenyugvó nap fényei ahogy majd súrolják a kerítésed pálcáit, akkor fogod igazán látni ennek hatását.

Igényel bármiféle szakértelmet az antik festés?

Igen! Az antik hatást kölcsönöző festés nagyfokú szakértelmet igényel. Sok helyen látom, hogy csak össze van mázolva a kerítés, holott ezen anyag felhordásának mikéntjét pontosan meg kell tanulni. Szó szerint több évem ment el arra, hogy a nálam dolgozó (ezzel foglalkozó) pár embert kitanítsam, elmondjam neki, hogy mire kell odafigyelni, és milyen minőséget várok el. Még most is néha-néha javíttatnom kell festés közben, de már lényegesen kevesebbet, amint az elején. Akárhogy is, afelől megnyugtatlak, hogy amit kapni fogsz, az megfelel minden kívánalomnak majd.

Mennyire tartós?

Az antik festék maga egy nagyon magas kopásállóságú festék, ami a felületről csak a festékkel együtt fog távozni, tehát nem kell attól tartanod, hogy idő előtt leválik a felületről.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink