Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Mi a fene az a „bund”?Kerítés, Kerítést díszítő elemek, Korlát, Tudásbázis

Bund-nak, magyarosan pántnak nevezzük azt az elemet, ami körbeöleli a pálcákat. Mi ezt az elemet amikor csak lehetséges beépítjük kovácsoltvas korlátainkba és kovácsoltvas kerítéseinkbe is. Ennek oka végtelenül egyszerű, -szebb lesz tőle az átadott munka, többek között azért, mert eltakarja a hegesztést amivel rögzítve van az adott elem. Másrészt egy nagyon szép dísz.  Amit kapsz tőlem ajánlatot annak része ez az elem is. Ezt nem is teszem a választható opciók közé, mert egy kovácsolt terméknek kötelező tartozéka kell, hogy legyen.

Mire figyelj?

Arra érdemes odafigyelned, ha mástól rendeled meg  a munkát, hogy a másik cég alapértelmezetten adja e ezt a kiegészítőt, vagy nem is adja. Mielőtt azt gondolnád, hogy adnia kell, hát sajnos nem. Sok helyen látom, hogy nincs beépítve ez az elem. Azt érdemes tudnod, hogy ezen elem felhelyezése igen macerás feladat és akár napokkal megtudja hosszabbítani a munkát. Egy nappal biztos többet dolgozunk egy kerítésen, ha bundolva van, mintha nem lenne. Ebből egyenesen következik, hogy a mi árunk nyilván ezért magasabb is lesz azénál, aki nem is számolt vele. Szóval nálunk alapértelmezett, hogy benne van. A szerződésekben senki nem tünteti fel azt, hogy része a munkának, vagy sem. Ezért később nem tudsz kifogással élni, ha valamiért nem kerül fel. Ezért nem árt legalább szóban tisztázni! Megjegyzem az én szerződésemben sincs benne, hogy beépítjük, de nálam ez olyan alapértelmezett dolog, mint a csavar, amivel beépítjük a terméket.

Ez olyan, mint amikor rendelsz egy kávézóban egy kávét. Jobb helyeken kérdés nélkül adnak mellé egy pohár vizet. Benne is van az árban. Nem kell kérned külön. Megjegyzem, jobb fagyizókban is jár a víz a kelyhes fagyi mellé. Nálunk jár a bund a díszek mellé. Remélem figyeltél! Még egyszer leírom 🙂 A JOBB helyeken…

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink