Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Csőkorlátok prémium minőségben?Korlát, Tudásbázis

Mi nem szemetet gyártunk, hanem prémium minőségű csőkorlátot!

Először is azt szeretném elmagyarázni neked, hogy mitől tud többet az általunk elkészített csőkorlát attól, amit bárhol máshol már láttál. Ahhoz, hogy ezt megértsd, vissza kell szaladni egy kicsit az időben.

Úgy 40-50 éve ezeket a csőből készült vaskorlátokat boldog-boldogtalan összetákolta, és az akkori megrendelői igényeknek az teljesen megfelelő is volt. Én ott érzem a legnagyobb problémát, hogy ma sokan úgy gondolják, a megrendelői igények nem változtak az elmúlt 40 évben, és még mindig elfogadják azt a minőséget, amit én ma már csak szemétnek nevezek. Ma, aki egy letisztult külsejű egyszerű korlátot szeretne a lakásába, az nem egy agyonhegesztett, karcos vackot akar látni. Ma már aki „csak” egy vaskorlátot akar, annak is magas elvárásai vannak azzal szemben!

Ha megfigyeled a trendeket, ma már minden sokkal profibban ki van dolgozva, mint 40 éve. Programozható, mozgásérzékelős, alkonykapcsolós világítás. Szellőztető rendszer. Automata redőnyrendszerek. Burkolatokba LED világítás. A tonnányi hőszigetelési megoldásokról ne is beszéljünk, kezdve a ProKoncept falazóelemtől a thermo-block-ig, és hasonlókig. Az említett termékek már mind prémium minőséget képviselnek, attól függetlenül, hogy a kapcsolót ma is kapcsolónak hívjuk, csak teljesen más minőség van mögötte, mint 40 éve.

A korlátokkal pont ugyan ez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy sajnos a megrendelők még nem elég tájékozottak ebben a témában, és még mindig van piaca a szemétnek. Minél egyszerűbb egy korlát, annál jobban oda kell figyelni a részletekre! Pontos csiszolásokra van szükség, pontos illesztésekre, és legfőképpen gyönyörűszép hegesztési varratokra. A prémium minőségű korlátot úgy hívják a köztudatban, hogy „korlát”, és azt a szemetet, ami minőségileg meg sem közelíti a miáltalunk forgalmazott terméket, azt is úgy hívják, hogy „korlát”. Ez a valódi probléma.

Egy egyszerű csőkorlátot is lehet profi módon kivitelezni?

csőcsiszoló

Amikor felveszek egy új kollégát és tájékoztatom, hogy a sima vascsövet is fel kell csiszolnia összeállítás előtt, akkor nagy meglepődést látok az arcán. Valami ilyesmit mondana, ha nem tartaná magában – „Minek azt? Ez csak egy vaskorlát!” Igen! Pont erről beszélek! Megkockáztatom azt a kijelentést, hogy rajtunk kívül senki más nem csiszol fel egy sima vascsövet. Ezért is tudnak sokkal jobb árat is adni erre a termékre, mint én. Sajnos csak itt, és ebben a formában tudom közölni a különbséget, arra nincs lehetőségem, sem időm, hogy minden ajánlatkérőnek a figyelmét felhívjam erre a különbségre.

Mitől is lesz más egy előre csiszolt csőkorlát egy hagyományos csőkorlátnál? Miért csiszoljuk fel?

A vastelepen sajnos nem úgy tárolják, szállítják és rakodják a vasanyagokat, mintha rozsdamentes acél lenne. Húzzák-vonják egymáson azokat, targoncázzák, stb. Ennek eredményeként ezeknek az anyagoknak a felülete sérül. Itt-ott benyomódik, megkarcolódik. Mindemellett a vascsöveken (ami nem varrat nélküli) látszik a hegesztési varrat is, képen (a)-val jelölve. Ezek a karcolások és varratok a festés után is jól láthatóak, ezért mi lecsiszoljuk azokat. A legelső képen jól látható maga a folyamat.

Ez a technológia több időt, csiszolóanyagot és speciális géphasználatot kíván meg, ezért az ezen technológiával előállított csőkorlátok ára magasabb, mint a nem ezen technológiával készült társaiké.

Mennyivel kerül többe egy ilyen prémium minőségű csőkorlát?

Nem annyival, mint amennyivel nagyobb értéket fog képviselni majd beépítés után. Ezen korlátok már ránézésre is teljesen más esztétikai megjelenést nyújtanak, mint a „Jó lesz az úgy!” csőkorlátok. A korlát árának kikalkulálásához használd korlát kalkulátorunkat >>

 

 

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink