Ügyfélszolgálat: +36 (28) 999 366
+36 (28) 999 366
Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Milyen kerítést érdemes építeni, ha abszolút gondozásmentes megoldásban gondolkozol?

A képen látott megoldás ugyan hirtelen egy cseppet zsebbenyúlósabb egy paradicsomkaróból összetákolt fakerítésnél, de kétségkívül az egyik leghosszabban tartó megoldás. A kompaktlemez korunk egyik legnagyobb találmánya, ugyanis időtállósága kimagasló. Az alapanyag mivoltából adódóan ellenáll az esőnek, hónak, hidegnek, melegnek. Akár 10 évnél tovább is megtartja színhűségét és csak utána kezd veszíteni valamelyest a színéből (a forgalmazó elmondása szerint).

A kompaktlemez rendkívül jól formálható, akár hagyományos faipari eszközökkel is. Az alapanyag lehetővé teszi, hogy marással szinte bármilyen formát ki lehet alakítani benne. Gyakorlatilag, csak a fantázia szab határt a formavilágot  illetően.

A kompaktlemezt a hordozó felületre akár ragasztani is lehet megfelelő technikával, de van mód a csavarozásra is, ha valaki nem bízik a ragasztásban.

Egy ilyen kerítés kivitelezését érdemes precíz és pontos szakemberre bízni, ugyanis egy kimondottan drága anyagot kell feldolgozni, szinte milliméter pontossággal. Az anyag mozgatásakor is oda kell figyelni, mivel ugyan a felület nagymértékben karcálló, de meg tud sérülni a helytelen rakodás következtében.

Egy ilyen kerítés elkészítésénél a tervezés is kulcsfontosságú szerepet tölt be! Már az alapoktól (kőműves munkától) érdemes egy kézben kezelni, ugyanis a legkevesebb hulladékkal úgy lehet dolgozni, ha már a kerítésmezők helye is ennek megfelelően van kialakítva.

Kerítésnek, korlátnak 6mm-es, illetve 8mm-es lapokat szoktunk használni attól függően, hogy hány helyen van alátámasztva a felület. A lapok vágásánál figyelembe kell venni, hogy az anyag élei nem színezettek, csak a lapjai, így minden élt érdemes valamilyen módon elfedni, ha esztétikailag ez problémát vet fel a majdani tulajdonosnak.

Végszónak annyit, én úgy gondolom, hogy az egyik legjobb hosszútávú választás, mivel ár-érték arányban kiválóan teljesít.

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Olvasd el a következőt is...