Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

U fordulós lebegő lépcső helyigényLebegő lépcső, Tudásbázis

A napokban többen is kerestetek olyan lebegőlépcső megoldás kapcsán, ahol a lépcső visszafordul és nem csak szimplán egyenes vonalban halad, ezért összedobtam egy ismeretanyagot ezzel kapcsolatban.

A legtöbb esetben esztétikai  probléma a visszafordulással van, mert a lépcsőt legyező formára tervezik. A legyező forma miatt a lépcsőnek nagyon nagy az emelkedése és az (számomra) nem szép látvány eredményez, valamit elég problémás a kialakítása is minden szempontból. Az asztalosmunka költsége is lényegesen csökkenthető, ha nem kell sarkos lépcsőfokokat gyártani.

Amennyiben még a tervezés fázisában vagy, egyeztess a tervezővel és az alábbi képnek megfelelő kialakítást válaszd (szerintem). Fontos, hogy a fordulóban ne legyen emelkedés, hanem egy darab fix lépcsőfok legyen. Optimális úgy meghatározni a lépcsőfokok számát, hogy az páratlan legyen, így a felfelé és a lefelé haladó lépcsőfokok azonos számúak. A egymás alatt és felett elhelyezkedő lépcsőfokok egymáshoz jól illeszthetők, ami javítja az esztétikai megjelenést.

Amennyiben lebegőlépcső beépítésében gondolkozol és szeretnéd, hogy az szépen a helyére passzoljon, akkor érdemes velünk már a tervezés fázisában együttműködni.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink