Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Szita vagy kerítés? Még nem döntöttem el!Kerítés, Tudásbázis

Biztos vagyok benne sokan azt gondolják, hogy egy sima vaskerítést jóval egyszerűbb összeállítani, mint egy kovácsoltvas kerítést. Pedig nem! Akkor nem, ha valóban odafigyelünk annak kivitelezésére és esztétikai megjelenésére. Valójában a tűzi horganyozás, mint korróziógátló eljárás teszi az egész gyártási folyamatot bonyolulttá és időigényessé. Miért?

A horganyozás eljárás alapfeltétele, hogy az anyag belsejébe is bele kell hogy jusson a horgany és ráadásul nagyon oda kell figyelni a furatok pozíciójára, méretére, és mennyiségére, mivel ha egy zártszelvény nincs kifúrva, az könnyen szétrobbanhat a horganyozás alkalmával, a hirtelen nyomásváltozás következtében. A furatok pozíciója azért fontos, mert a szerkezetbe bele és ki is kell folynia a teljes horganymennyiségnek. Aki tanult fizikából a „közlekedő edényekről” az pontosan tudja miről beszélek.

Mondanom sem kell, hogy a tervezési folyamat is nagy kihívást jelent, de kellőképpen felkészültek vagyunk ezen a téren, így probléma aligha adódhat. A gyártáshoz 1:1 arányú 2D rajzot biztosítunk a kollégáknak ilyen esetekben, hogy a lehető legpontosabban tudják a terméket legyártani.

Mint láthatod a képeken, ahhoz, hogy a fent leírtak teljesüljenek és a furatok a készterméken kívülről „láthatatlanok” maradjanak, ahhoz rengeteg furatot kell jó helyre fúrni! Nagy odafigyelést igényel.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink