Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Milyen asztalon szabad összeállítani a rozsdamentes termékeket?Rozsdamentes, Tudásbázis

KÉPEK A HÉTKÖZNAPJAINKBÓL

Kiemelkedően fontos, kerülni kell annak lehetőségét, hogy a rozsdamentes acél vassal (szénacéllal) érintkezzen. Vas asztalon nem ildomos rozsdamentes acél termékeket összeállítani. Amennyiben a rozsdamentes acél vassal érintkezik, rozsdásodás jelentkezhet a felületén.

A legjobb megoldás, ha a rozsdamentes acél termékek rozsdamentes acél asztalon vannak összeállítva. Nálunk például egy 5mm-es pácolt rozsdamentes acél lemezen vannak összeállítva a termékek, így még véletlenül sem érintkezik más összetételű anyaggal.

Megoldás lehet, ha csak összeállítani kell a terméket és hegesztés nem történik, egy sima hullámpapír, gumi, szövet, vagy akár egy bútorlap is. Az utóbbiak tűzveszélyesek, így azon hegeszteni nem javasolt.

Mivel a rozsdamentes acél termékek többnyire csiszolt felülettel kerülnek átadásra, így a felületek megóvása is kiemelkedően fontos. Mindig ügyelni kell arra, hogy a termék az asztalon csak emelve legyen mozgatva, azon húzva soha, mivel megkarcolódik. A kényesebb pontokra lehet kis gumidarabot tenni, de ha a készítő odafigyel, nem feltétlenül van szükség rá.

Amennyiben a fent leírtakra figyelnek,  akkor jó eséllyel olyan termék kerül átadásra, amivel később semmilyen probléma nem lehet.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink