Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Milyen asztalon szabad összeállítani a rozsdamentes termékeket?

Kiemelkedően fontos, kerülni kell annak lehetőségét, hogy a rozsdamentes acél vassal (szénacéllal) érintkezzen. Vas asztalon nem ildomos rozsdamentes acél termékeket összeállítani. Amennyiben a rozsdamentes acél vassal érintkezik, rozsdásodás jelentkezhet a felületén.

A legjobb megoldás, ha a rozsdamentes acél termékek rozsdamentes acél asztalon vannak összeállítva. Nálunk például egy 5mm-es pácolt rozsdamentes acél lemezen vannak összeállítva a termékek, így még véletlenül sem érintkezik más összetételű anyaggal.

Megoldás lehet, ha csak összeállítani kell a terméket és hegesztés nem történik, egy sima hullámpapír, gumi, szövet, vagy akár egy bútorlap is. Az utóbbiak tűzveszélyesek, így azon hegeszteni nem javasolt.

Mivel a rozsdamentes acél termékek többnyire csiszolt felülettel kerülnek átadásra, így a felületek megóvása is kiemelkedően fontos. Mindig ügyelni kell arra, hogy a termék az asztalon csak emelve legyen mozgatva, azon húzva soha, mivel megkarcolódik. A kényesebb pontokra lehet kis gumidarabot tenni, de ha a készítő odafigyel, nem feltétlenül van szükség rá.

Amennyiben a fent leírtakra figyelnek,  akkor jó eséllyel olyan termék kerül átadásra, amivel később semmilyen probléma nem lehet.

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Olvasd el a következőt is...