Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Kovácsoltvas vagy kovácsoltvas jellegű?Tudásbázis, Kerítés, Kerítést díszítő elemek, Korlát, Tervezési segédlet (kerítés)

Mi kovácsoltvas jellegű kerítéseket és kovácsoltvas jellegű korlátokat készítünk. Minden olyan korlát, kerítés, ami hegesztett kötést tartalmaz, azt kovácsoltvas jellegűnek kellene nevezni, de mivel a köztudatban ez nincs jelen, így mindenki csak kovácsoltvasnak nevezi.

A Google Tends statisztika alapján az emberek csak pár százaléka használja a „jellegű” kifejezést egyéb szókapcsolatokban, mint például „kovácsoltvas jellegű kerítés”. A „kovácsoltvas kerítés” kifejezés a legkeresettebb. Aki a „kovácsoltvas jellegű kerítés” kifejezést használja a weboldalán címekben vagy menünévben, marketing szempontból öngyilkosságot hajt végre. Sajnos, ezen okból használja mindenki helytelenül a kifejezést.

Beszéltem pár díszműkováccsal és jogosan sérti az önérzetüket az, hogy látszólag egy szinten kezelik a többnyire kézzel kovácsolt munkájukat egy hegesztett, elemekből összeállított kovácsolt jellegű termékkel. A befektetett idő összehasonlíthatatlan!

Úgy gondolom, hogy azt kell elérni első körben, hogy az emberek „kovácsoltvas jellegű kerítés”-t kezdjék el használni, de ahhoz tájékoztatni kell őket a különbségről. Ha már az emberek elkezdenek majd így keresni, akkor a cégek saját döntésük alapján erre a kifejezésre fogják optimalizálni a weboldalukat, videóanyagaikat, stb.

Nem a cégek fejében kell meglátásom szerint rendet tenni, mert azok csak alkalmazkodnak az ügyfelekhez. Az ügyfelek, emberek fejében kell helyre tenni a két kifejezésben rejlő különbséget. Ehhez videóanyagok, írott sajtóanyagon keresztül vezet az út.

Azt javaslom, ha egyelőre a címekben nem is, de a szöveges tartalomba legyen tisztázva, hogy ki, milyen terméket gyárt és az milyen technológiával készül el. Mi már a kezdetektől fogva ezt helyesen kommunikáljuk, ezért kérek minden szakmabelit, hogy tegye ugyanezt, ezzel megfelelően tájékoztatva a vásárlóit.

Én annyit ígérek, hogy ezt támogatni fogom és igyekszem a különbségekre felhívni a figyelmet.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink