Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Használati és karbantartási útmutató – Rozsdamentes acél és üveg korlátokHasználati és karbantartási útmutató, Korlát, Tudásbázis

Használati utasítás

A korlátokat rendeltetésüknek megfelelően kell használni, a hétköznapi használattól eltérő terhelésnek kitenni tilos!

A korlátok elsődleges funkciója a leesésvédelem, felesleges és túlzott terheléseknek kitenni tilos.

A korlát úgy van tervezve és rögzítve, hogy a hétköznapi használat során keletkező oldalirányú és felülről irányuló erők többszörösét elbírja, illetve a környezeti tényezőkből adódó terheléseknek (szél, csapadék, hőmérsékletváltozás, stb.) ellenálljon.

Korlát megóvásának intézkedései

A rozsdamentes acél felületét meg kell óvni attól, hogy olyan anyaggal érintkezzen, ami kikezdi a felületét (rozsdásodást okoz). Alapvetően szénacéllal való érintkezéstől kell megóvni elsősorban. Amennyiben a korlát közelében szénacél terméket megmunkálnak és annak vaspora érintkezik a korláttal, rozsdásodáshoz vezethet. 

A korlátot le kell fedni, be kell csomagolni amennyiben a környezetében munkálatok folynak.

A korlátra tárgyakat ráhelyezni, illetve nekitámasztani szigorúan tilos, még akkor is, ha más forgalmazó korlátra helyezhető termékeket forgalmaz és ajánl. (Pl.: virágtartó.)

Rozsdamentes acél felületek tisztítása

A felületek tisztítása előtt érdemes arról folyóvízzel a port eltávolítani, ugyanis az karcolhatja a felületet a későbbi takarítás során.

A rozsdamentes felület, rozsdamentes acélhoz kapható tisztítószerrel takarítható. A termékek megvásárolhatók a rmaruhaz.hu oldalon is. A szerződésben definiálva van a termék anyagminősége és felületkiképzése, a tisztítószert ennek figyelembevételével kell kiválasztani.

Üvegfelületek tisztítása

Az üveglapok tisztítása esztétikailag fontos. Tisztítása ugyanazon anyagokkal történhet, mint egy hagyományos ablaküveg esetében. A korlátüvegek tisztítását az építési munkák befejeztével közvetlenül, negyedévente, illetve esztétikai igények esetén ajánljuk.

Biztonsági ajánlás

naponta – A korlát napi első használata előtt mindig fokozott óvatossággal közelítsd meg azt, mindig győződj meg annak megfelelőségéről, ugyanis idegenkezűségből adódóan, vagy egyéb oknál fogva, nem biztos, hogy ellátja a funkcióját. Ezt olyan helyen tedd meg főleg, ahol nem csak magad használod a korlátot (pl.: társasház, közintézmény, stb.).

Karbantartás

negyedévente – Amennyiben a korlát fokozottan szennyezett helyre lett telepítve (pl.: forgalmas főútvonal mellé), akkor javasolt a korlátok felületeinek tisztítása és olyan ápolószerrel való kezelése, ami védőfilmet képez a felületen. Javasolt beszerzési hely: rmaruhaz.hu 

4 évente – Amennyiben a korlát üveget tartalmaz, az üvegfogó gumikat ellenőrizni kell és szükség esetén cserélni azokat.

4 évente – A korlát rögzítő csavarokat ellenőrizni kell, amennyiben azok hozzáférhető helyen vannak.

Műszaki hiba gyanúja esetén

A korlátainkat a legnagyobb gondossággal építjük be, de a beépítést követően, ha rendellenesség észlelhető (mozgás, lötyögés, bizonytalan tartás, stb.) azonnal jelezni kell a kivitelezőnek és felülvizsgálatot kell kérni. A felülvizsgálat bekövetkeztéig a korlátot használni tilos és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a korlát ne legyen megközelíthető.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink