Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Bontható rögzítés oldalt szerelt oszlop esetébenKorlát, Tudásbázis

Egy olyan korlát oszlop rögzítési megoldást mutatok be neked, aminek a segítségével pontosan, gyorsan és biztonságosan rögzíthető egy korlátoszlop.Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a többi szakipar is a legkevésbé legyen akadályoztatva a munkájában.

Mikor kell a korlát oszlopokat felszerelni?

A korlátok oszlopait, ha lesz szigetelés a házon – márpedig ez mostanság szinte biztos – érdemes a szigetelés előtt felszerelni. Meg szeretnélek nyugtatni, hogy az építkezés bármilyen fázisában tudunk korlátot építeni a házadra, szakszerű megoldások felhasználásával.

Miért jó a képen látott rögzítési megoldás?

  • A födém zsaluzási egyenletlensége szinte tökéletesen korrigálható, mivel minden talp egysíkúsága a helyszínen van beállítva.
  • Az oszlopot nem kell egyből felszerelni a felületre, így nem zavarja a szigetelő/színező csapatot. Nem okozhatnak kárt az oszlopokban, mivel nincs ott.
  • Az oszloptartó konzolok gyorsan legyárthatók, így a szigetelő csapat hamarabb megkezdheti a munkát.
  • A ragasztott kötéseknek köszönhetően a rögzítés nem terheli a betont, nem repedhet meg.
  • A talpak tökéletesen kifekszenek még az egyenletlen, töredezett felületen is, ezért nincs szükség olyan hézagolók használatára ami esetleg idővel kieshet a helyéről a korlát mozgásának köszönhetően.

Mit látsz a képen?

(a) Menetes ragasztható kötőelem. Rögzítése a betonba ragasztással történik.
(b) Hézag kiegyenlítő ragasztó. Stabilizálja a talpat. Hozzáköti a felülethez. Kitölt minden kis üreget, így ezzel maximális felfekvést biztosít.
(c) Távtartó. Pontos precíz kapcsolatot létesít a beton és az oszlop között. Indokolt esetben hőhíd mentes változatban is beépíthető.
(d) Korlát oszlop. Típusát tekintve bármilyen lehet. Nincs megkötés.
(e) Hőszigetelés jelen megoldással 20-100mm között, de van megoldásunk akár 300mm-es szigeteléshez is.

Privát megjegyzés. A képen látott rögzítési megoldásnál van nyilván sokkal egyszerűbb, régen mi is alkalmaztuk, de azzal hátráltattuk a többi kivitelező csapatot, valamint sokat kínlódtunk azzal, hogy a korlát tökéletes legyen. Mi nem adunk át görbe korlátot! Van aki felcsavarozza a korlátot a beton oldalára, majd a beton egyenletlenségére fogja a korlát görbeségét. Így lehet gyorsan és költséghatékonyabban szerelni, de a végeredmény közel sem lesz elfogadható. Legalábbis az én mércém szerint.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink