Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

A korlátüveg okozhat sérülést?Rozsdamentes, Tudásbázis

KÉPEK A HÉTKÖZNAPJAINKBÓL

A rövid válaszom az, hogy rendeltetésszerű használat közben nem.

Indoklás…

Valójában nem is kellene ezen az üveg kérdésen annyit rágódnia egyik megrendelőnek sem, mert létezik erre szabályozás, és az pontosan leírja, hogy hova milyen üveget szabad használni. Korlátokhoz például kizárólag kettő, vagy többrétegű laminált üveget lehet használni. Az üveg élei nem vághatnak, nem okozhatnak sérülést. Nagyjából ez a lényeg.

Üvegkorlátba milyen üveget használunk?

Mint feljebb már megválaszoltam, kétrétegű biztonsági üveget. A két üveglap között egy olyan fólia van, ami összetartja a két üveglapot és annak esetleges törése esetén nem engedi a nagyobb üveglapokat kizuhanni a táblából, valamit egészben tartja az üvegtáblát is, ezzel megakadályozva azt, hogy bárki átessen rajta.

Mi történik, ha a gyermeked nekiszalad az üveglapnak?

Eleve a feltételezés is fura, hogy előfordulhat ilyen, de ha mégis megtörténik, akkor nagy valószínűséggel az üvegnek semmi baja nem lesz, legfeljebb a gyermek üti meg magát. Ha esetleg a gyermek képes nagyjából 450 kg-mal megütni az üveglapot, akkor előfordulhat, hogy az megreped, de akkor sem zuhan ki a helyéről, vagy törik apró darabokra. Azért lássuk be, erre kicsi az esély!

Az üveg élei sarkai vágnak, szúrnak?

Az üveg éleit KP csiszoltatjuk, szakszerűbben: kontúr políroztatjuk. Ennek az eljárásnak a hatására az üveg éle tompa lesz, hasonlóan egy üvegasztal éléhez. Az üveglapok sarkai kissé sarkosak maradnak, de érintésre ezek nem okoznak sérülést. Kérésre ezek tompíthatók, de csak vizes csiszolással, ami lényegesen megdrágítja az üveg árát. Az elmúlt 8 évben még ez senkinek sem okozott problémát. Vélhetően neked sem fog.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink