7 soros sodronykorlát kúpos kapaszkodó tartóval

Amikor az oszlop a szigetelés alá van rögzítve, akkor érdemes néhány dologra odafigyelni! Mivel a sodronykorlátoknál az oszlop több ponton is ki van fúrva (áthalad rajta a sodrony), ezért ott be tud jutni a víz az oszlop belsejébe. Ezt megakadályozni nem lehet, viszont két fontos óvintézkedést is meg kell ejteni ennek következtében:

  • Az egyik, hogy a oszlop alsó felében ne álljon meg a víz, ugyanis ha ez bekövetkezik, akkor a télen megfagyó víz szétfeszíti az oszlopot.
  • A másik dolog, amit meg kell akadályozni, hogy az oszlop alján ne szivárogjon ki a víz, ugyanis akkor bejutna a szigetelés alá jelen esetben.

A feladat az volt, hogy a bejutó vizet megfelelő helyen úgy vezessük ki, hogy az esztétikai szempontból tökéletes megoldás legyen, illetve garantáltan ne okozzon semmilyen műszaki problémát a későbbiekben. A megoldás végtelenül egyszerű, csak egy kis plusz munkát és némi plusz anyagot igényelt, de ezáltal ügyfelünk 100%-ig biztos lehet abban, hogy korlátja soha nem fog neki kellemetlen meglepetéssel szolgálni.

Szeretném itt kiemelni, hogy ez a megoldás az ajánlatunknak mindig részét képezi, ezzel mi ilyen esetben számolunk, külön nem is hívjuk fel rá az ügyfél figyelmét! Úgy gondolom, minden kivitelezőnek arra kell törekednie, hogy a legmegfelelőbb műszaki megoldást alkalmazza egy adott helyzetben. Ennek nem szabad extra szolgáltatásnak lenni, mivel ez hozzátartozik ahhoz, hogy a munka műszakilag átadható és tökéletes legyen. Ez pedig a kivitelező felelőssége! Nem mondhatja, hogy neki nem szóltak, hisz tudja, hova rögzít. Talán ez a gondolkodás, odafigyelés az, ami elválasztja a kóklert a szakembertől.

Play Video

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nézd meg a következőt is...