Rozsdamentes ablakrács egyedi kivitelben

Aki engem ismer, az tudja, hogy bármilyen összeget szemrebbenés nélkül ki merek mondani, mert tudom, hogy amit csinálunk annak értéke van és nem szemetet gyártunk!

A képen látható munka munkadíjának és anyagának a kiszámítása után még én is megbillentem kicsit, pedig nem szoktam! Minden matek ellenére, ami már az én értékrendem szerint is soknak tűnt, a végére még így is nagyon kevésnek bizonyult, mivel sokkal-sokkal több idő ment rá, mint amivel számoltam. Mondtam is a srácoknak, hogy ha legközelebb árazok egy ilyet, akkor 50%-kal vastagabban kell fogjon a tollam, pedig így is a legvastagabb tollammal írtam az ajánlatot. Nem egyszerű egy olyan terméket beárazni, amit nem minden nap csinálok.

A megrendelő örült, mert nyilván a kiadott áron egy forintot nem változtattam, sőt még tettem bele plusz anyagot is, csak hogy pofásabb legyen.

10db ilyen rács készült! Ha gondolod, megbecsülheted, mennyi ideig készült. Mondjuk órában, egy emberrel. Fontos! A minőséget is nézd! Nem szénacélból van és festve! Hatalmas a különbség!

Annyit azért tudni kell, hogy a képen látott ablakrács rozsdamentes acélból készült, méghozzá húzott négyzetacélból. A húzott anyagnak az az előnye, hogy tökéletesen sarkos és relatív kevesebb csiszolással is tökéletes lesz a felülete, valamint szép egyenes is. Nem kell egyengetni annyit. Minden rács egyedi méretre készült a 10db közül egy sincs, ami egyforma, tehát egymáson nem lehet összerakni! 

A megrendelőtől egy skiccet kaptam az elképzelésről és minden rácsot úgy terveztem le, hogy az arányokat megőriztem végig, kivéve egy darab rácsot, ami viszont fele akkora volt, mint a többi. Mivel az egymás mellett lévő rácsok magassága azonos volt, de a szélessége nem, így a vízszintes osztások pontosan ugyanoda esnek, ellenben a függőleges osztások arányosan igazodnak a mérethez. A három darab dísz viszont minden ablakban tökéletesen azonos méretű. Nem is gondolnád, mennyi sakkozás volt, hogy ránézésre fel se tűnjön a különbség.

Minden rácsba belekerült három darab 30x10mm-es rozsdamentes keret is, középvonalban. A rács kerete is 30x10mm-es húzott laposacélból készült. A csavarkötések süllyesztve, szépen, ahogy kell, ne látszódjon ki az anyagból. Minden T alakú találkozásnál a csiszolás  száliránya merőleges, illetve a sarkokon gérben találkozik, még a keret is! 

Ha megfigyeled a hegesztéseket, éppen csak látszanak, pici gyökkel,  minimális anyaggal vannak elhúzva. 

Nagyon-nagyon sokáig tartott, de tényleg brutálisan szép lett és a megrendelő is elégedett volt, ami külön öröm volt a számomra. 🙂