Ügyfélszolgálat: +36 (28) 999 366 info@femdekor.hu
Oldal kiválasztása

Üvegkorlát szögletes oszloppal, kapaszkodóval és színezett üveggel

Nem is olyan egyszerű, mint amilyennek első ránézésre látszik! Az első 3db oszlop fogadója, amit gyártottunk, egy fém tartószerkezetre lett ráépítve, mivel a képen látott erkély egyik fele betonból, míg a másik fele fémszerkezetből épült.

Az első három oszlop rögzítőtalpa középen egy vastag menetes szárra van ráerősítve, ami alul szigetelve van, majd arra került rá a korlátoszlop, szintén csavarkötéssel. Ha megfigyeled, akkor láthatod, hogy az oszlopnak dupla talpa van.

A többi oszlopnál nem volt szükség dupla talpra, de azért, hogy egyforma legyen, hasonló kialakítást alkalmaztunk, bár ez műszakilag már nem volt indokolt. A többi talp vegyi dübellel van rögzítve a betonszerkezetbe.

A felső mészkő burkolatot nem hagyományos fúrógéppel, hanem egy kőcsiszoló, maró szerszámmal csiszoltuk ki. Ez a módszer megakadályozza, hogy a lap fúráskor eltörjön, vagy kipattanjon belőle egy darab.

Érdemes megfigyelni a rozsdamentes anyagok csiszolásának minőségét, mivel ezen anyagokat nem csiszoltan vesszük, annak ellenére, hogy lehetne,  hanem mi magunk csiszoljuk, ugyanis így a felületminősége sokkal szebb lesz. 

Igen… szebben csiszolunk, mint ahogy a “boltban” meg lehet venni csiszoltan. Nagyon elnagyolt a “gyári” csiszolás. Ettől is olcsóbb az a korlát, amit abból az alapanyagból készítenek. De hidd el, megéri kifizetni a kicsit többet, mert a végeredmény teljesen más lesz! 

Bármilyen terméket is vásárolsz tőlünk, annak a felülete tökéletes lesz, mivel kizárólag saját magunk által csiszolt anyagokkal dolgozunk.