Pontfogásos üvegkorlát, üveglapon kapaszkodóval.

Ennél a munkánál rendkívüli mértékben oda kellett figyelni a környezetre, ugyanis láthatod, hogy mindenütt csiszolt járólapok vannak, ráadásul extra méretben. A lépcső oldala ugyan nem, de a felső szint első homloklapja szintén kővel lett burkolva, aminek az átfúrását speciális csiszoló szerszámmal végeztük. 

A burkolásnál mindig oda kell figyelni, hogy a burkolólap légmentesen fel legyen ragasztva. Amennyiben a lap alatt  kitöltetlen tér alakul ki, úgy a kötőelem meghúzása következtében a burkolati lap eltörhet. 

A korlát 8+8 mm-es edzett, ragasztott üveg felhasználásával készült. Az üveglapokra kapaszkodót is építettünk,  ehhez szükséges volt az üveglapok furatolása. A kapaszkodót pontmegfogással rögzítettük az üveglapon. Megfigyelheted, hogy két kapaszkodó is került beépítésre. Az egyik  felnőtteknek, a másik pedig gyermekek számára. A felnőtt kapaszkodó 42 mm átmérőjű, míg a gyermek kapaszkodó 32 mm átmérőjű csőből készült. A kapaszkodók végeit a lépcső szögével megegyezően fenekeltük le. 

A korlát kapaszkodója a fordulónál összekötésre került rozsdamentes acél sarok elemekkel. Az üveg éleit összecsiszolva kérte a megrendelő, ezáltal a két üveglap éle tökéletesen találkozik. A beépített üveglapok között 8-10 mm  technikai hézag van.