Gipszbeton lépcsőre lapmegfogásos üvegkorlát

A lapmegfogásos üvegkorlátot építettünk gipszbeton lépcsőre. Már több éve foglalkozunk gipsz-beton lépcsőre épített rozsdamentes acél korlátokkal, ezért ügyfelünk biztos lehetett abban, hogy a munka pontosan és precízen készül el. 

A gipszbeton lépcső szerkezeti felépítése 10mm gipsz, 30 mm beton, majd ismét 10 mm gipsz. Mivel nagyon kevés betonfelület áll rendelkezésre a megfelelő rögzítéshez, ezért pontos tervezés szükséges, valamint a beépítéskor is a nagyfokú szakértelem elengedhetetlen.

Mindenkit óva intenék attól, hogy házilag próbáljon ezen lépcsőre korlátot építeni.  Mindenképp olyan cég felkeresése szükséges, akinek tapasztalata van ezen lépcsőkre való korlát építésben.

Mi a kiálló pengefalra egy rozsdamentes acél szerkezetet építünk, amire felkerülnek a rozsdamentes acél oszlopok, illetve azok közében helyezkedik el a biztonsági üveg. Az üveget rozsdamentes acél lapok rögzítik. A korlátba ragasztott biztonsági üveg kerül beépítésre, ezzel biztosítva a balesetek elkerülését. A korlát üveg ez esetben 6+6 mm-es, ez a vastagság gyakorlatilag  minden rendeltetésszerű külső behatásnak ellenáll. Nem kell attól tartani, hogy a használat során esetleg megreped, vagy eltörik. 

A korlát felső részén edzett ragasztott biztonsági üvegeket használtunk a szebb üveg találkozások érdekében. Az edzett üveglap lehetővé tette, hogy a sarkokon egybefüggő üveglapok legyenek. Az edzett üvegek drágábbak, mint a sima üvegek, ezért némi felárral számolni kell ilyen esetben. Vannak esetek amikor viszont ez sajnos nem opcionális, hanem kötelező. Ilyen a képen látott korlátrendszer is.

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nézd meg a következőt is...