Gyártó Lakatos Állás

A meghirdetett állás jelenleg betöltött!

Ne csüggedj! Olvasd el az állásajánlatot és amennyiben elnyeri tetszésed küld el az önéletrajzodat és ahogy újra megnyílik a pozíció értesíteni foglak!

Mivel foglalkozik a cég?

Cégünk elsősorban korlátok és kerítések gyártásával, beépítésével foglalkozik, valamint vállalunk olyan egyéb szerkezeti munkákat is, amik kézi erővel könnyen mozgathatóak.

Milyen pozícióra keresek szakembert?

Szénacélból készült kerítések, korlátok és előtetők gyártásához keresek ügyes kezű, munkájára igényes szakképzett lakatost. A jelentkező feladata a fent említett termékek gyártása műhelykörülmények között. A gyártáshoz pontos műszaki rajzok állnak rendelkezésre.

Milyen eszközöket biztosítok a munkához?

Háromszavas válaszom is lehetne! Mindet, amit kérsz! Elmondom, hogy számomra mi a legfontosabb, és akkor érteni fogod, hogy a minden, az tényleg minden. Az, hogy tiszta és rendezett öltözéket biztosítok, gondolom nem is lehet kérdés. Számomra lenne szégyen, ha az alkalmazottaim nem megfelelően lennének öltözködve.

A műhelyben rendelkezésre áll minden eszköz (esztergapad, köszörűk, palást- és síkcsiszológépek, oszlopos fúrók, több különböző hegesztőgép, speciális kézimarók), ami a munka tökéletes kivitelezéséhez szükséges.

Milyen mentalitású kollégát keresek első sorban?

Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy olyan munkatársakat alkalmazzak, akik jólszituált, társasági emberek. Meggyőződésem, hogy senki sem szeret olyan munkahelyen dolgozni, ahol robotok veszik körül. Nálunk fontos a jó hangulat, természetesen a napi munka elvégzése mellett. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy pozitívan értékelem, ha te is be tudsz illeszkedni egy ilyen csapatba. Ez nagyon fontos! Életünk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük. Nekem is fontos, hogy olyan kollégák vegyenek körül, akikkel lehet néhány értelmes szót váltani.

Nem tartom pozitív tulajdonságnak, ha valaki egyből a kifogást keresi, amikor egy megoldásra váró probléma felmerül. Nem a megoldásra koncentrál, hanem próbálja a felelősséget áthárítani másra! Ha egy probléma felmerül, akkor nem a másikra kell mutogatni és siránkozni, hanem meg kell keresni a megoldást, és végre kell hajtani az adott feladatot.

Tudjon felelősséget vállalni a tetteiért és a hibáiért! Ez számomra nagyon fontos! Történjen bármi, ha fel tudja vállalni az okozott kárt, és elém tud állni, akkor sokkal elnézőbb vagyok, mintha én veszem észre és úgy vonom felelősségre.

Miért jó neked, ha ennél a cégnél dolgozol?

Elsősorban megígérhetem, hogy ha a munkád megfelelő és lojális vagy a céghez, hozzám, akkor hosszútávú munkalehetőséget biztosítok neked, illetve ha szükséged lesz bármire, akkor én teljes mellszélességgel melletted leszek.

Nálunk egészen biztos vagyok abban, hogy fejlődni fogsz a szakmádban, ugyanis a legmodernebb technológiákkal dolgozunk, pontos tervek alapján. Ha elakadsz a munkádban nem rosszalló tekintetek fognak rád nézni, hanem segítséget kapsz a kollégáktól. Úgy gondolom, nem sok olyan kérdés van, amire nem tudom/tudjuk a választ a szakma ezen ágában. Olyan megoldásokat leshetsz el tőlem, vagy a nálam is tapasztaltabb kollégáktól, amit máshol nem biztos, hogy megtehetsz.

Szükséges jártasságok

Mivel lakatos cég vagyunk, ezért elvárás, hogy legalább CO2 védőgázas hegesztővel tudj hegeszteni. Gondolom, mondanom sem kell, hogy a kézi csiszoló-, és vágó gépek ismerete is elengedhetetlen. Fontos emellett még megemlítenem, hogy ha nem tudsz AWI-val hegeszteni, akkor nálunk el tudod sajátítani annak alapjait is. Szerencsére több kolléga is tud AWI-val hegeszteni, többek között én is, ezért ha még nem ismered, de van érzéked hozzá, az alapok könnyen elsajátíthatók.

A műhelyben való pontos gyártás alapja, hogy műszaki rajzot tudj olvasni és értelmezni. Minden termékről műszaki rajz készül, amit kézhez kapsz.

Nagyon fontos, hogy tudj pontosan mérni, jó szemmértéked, esztétikai érzéked legyen, és legalább az alap matematikai műveletekkel tisztában legyél, ugyanis a termék legyártásához néha számolnod kell majd. Elvárom, hogy maximálisan arra törekedj, hogy szép és igényes munka kerüljön ki a kezeid közül. Úgy gyártsd le terméket, mintha az saját magadnak készülne.

Fontos, hogy tiszteld a munkatársaidat, szükség esetén tudj együttműködni velük, törekedj a csapatjátékra.

Mi az, amit fel kell ismerned ahhoz, hogy hosszútávon együtt tudjunk dolgozni?

Fel kell ismerned azt az egyszerű tényt, hogy ha tolod a szekerem, és emiatt nekem jól megy, akkor neked is jól fog menni. Csak akkor tudok adni, ha nekem is van. A nincsből nem lehet adni. Ez, úgy gondolom, teljesen logikus.

Nem az az ember vagyok, aki hawaii nyaralásra vagy luxusautókra költi a pénzét! Nem! Én a cégembe fektetem be azt a pénzt, amit közösen megtermelünk. A megtermelt pénzből emelem a béreket, mindig arra a szintre, ami elégedettséggel tölti el az alkalmazottakat. Ebből a pénzből havi rendszerességgel költök új gépekre, szerszámokra, és minden olyan dologra, amitől fejlődik a cég és egyszerűsödik majd a munkád.

Célom, hogy a mi szegmensünkben a legjobban fizető cégek közé sorolhassam magam, de ezért cserébe pontos precíz munkát, lojalitást és csapatszellemet várok el.

Nálunk nincsenek a szerszámok betonfalak mögé rejtve!

Nem egy munkatársam panaszkodott arról, hogy az előző munkahelyén folyamatosan falakba ütközött, ha éppen egy új szerszámot szeretett volna kapni.

Nálunk ez úgy működik, hogy odajössz hozzám, és közlöd, mire van szükséged. Amennyiben olyan indokkal tudsz szolgálni, ami javítja a munka minőségét, csökkenti a ráfordított időt, vagy csak simán egyszerűbbé válik tőle a munkád, már meg is vettem neked! Kerüljön az 1.000 vagy 1.000.000 Ft-ba. Ha olyan javaslatod van, ami előreviszi a céget, biztos lehetsz benne, hogy dicséretet fogsz kapni, és természetesen a kért szerszámot is megrendelem neked. Nem kell könyörögni, pusztán jól érvelni!

Szokásaink

Mivel már említettem, hogy nálunk családias a légkör, ezért van egy olyan szokás, hogy akinek névnapja vagy éppen születésnapja van, az egy kis édeséggel készül a kollégáknak. Nem kell nagy dologra gondolni! Vesz egy kis ropogtatni valót, esetleg egy üdítőt, és ezzel eleget is tett íratlan kötelességének. Jó dolog ez, mert szinte mindig van valakinek valamilyen ünnepelni valója, így az étkezőasztalon mindig van valami édesség.

Az év végén én szoktam megvendégelni a kollégákat egy karácsonyi ebéd keretében. Ilyenkor általában asztalt foglaltatok egy étteremben, és mindenki az én kontómra garázdálkodhat. Nincs megszabott felső határa a fogyasztásnak. Ez arról szól, hogy jól érezd magad. Úgy gondolom, hogy teszel majd annyit a kosárba, hogy ez bőven beleférjen nekem.

Hol van a jelenlegi műhelyünk és milyen

Jelenleg Kistarcsán bérlünk egy lakatos műhelyt, ami 90%-ban kiszolgálja az igényeinket. A kollégák nem panaszkodnak semmire, ezért úgy gondolom, hogy megfelelő hely a számukra. Télen légbefúvással fűtünk, így egy-két óra alatt felfűthető a műhely, ami nagyon jó. Úgy van beállítva a fűtés, hogy munkakezdésre lehetőség szerint a 18 fok biztosítva legyen. Sokan mások spórolnak ezen, csak nem értem, miért. Ha megfázik egy alkalmazott, szerintem sokkal többet veszítenek, mint 20-30.000 Ft.

Van egy kis konyhánk, benne egy szuper modern hűtő és két mikró. A konyha nem túl nagy, de az igényeket kiszolgálja, panasz erre sincs.

A konyha mellett van két mellékhelyiség is, így ha foglalt az egyik lerakodási zóna, akkor is van hova menekülni.

A mellékhelyiség mellett van az öltöző és a zuhanyzó. Ez a helyiség kellőképpen nagy, hogy mindenki kényelmesen elférjen.

A műhelyben van egy kis iroda, ahol a gyártásvezető tartózkodik napközben.

Jövőkép… talán nem is a távoli jövő

2020-ban épült meg az új 200nm-es gyártóépületünk, itt jelenleg rozsdamentes acél termékeket gyártunk. 2022-ben meg fog épülni a szénacél termékeket gyártó műhelyünk is, ami minden tekintetben megfelelő lesz a számunkra.

Bérezés…

Szégyenlem, hogy ezt egyáltalán meg kell említenem, de sajnos vannak olyan munkahelyek, ahol az alkalmazottnak minden hónapban harcolnia kell azért, hogy megkapja a fizetését. 2010 óta minden alkalmazottam napra pontosan kézbe kapja a fizetését. Még egy alkalom sem volt, hogy késtem volna a kifizetéssel!

Az a tapasztalatom, hogy mindenki más képességekkel és odaadással dolgozik, így nem szeretném keretek közé szorítani a bér kérdését. Arra kérlek, hogy jelentkezésed alkalmával jelölj meg egy olyan nettó bért (amit kézbe szeretnél kapni), ami megelégedéssel tölt el.

Milyen egyéb juttatások vannak?

Azon kollégák, akik már néhány éve nálam dolgoznak, és oda is teszik magukat a munkában (megvan a bizalmam feléjük), azok szükség esetén kérhetnek céges hitelt. Itt nem pár tízezer forintról beszélünk, hanem akár százezrekről is. Ha segítségre szorul egy „családtagom”, akkor igyekszem segíteni neki.

Minden év végén, a srácok kapnak karácsonyra egy kis csomagot tőlem, hogy könnyebben teljenek az ünnepek. Ez igazából ajándék a részemről a munkájuk elismeréseként.

Csak egy kérésem van feléd…

Akkor gyere hozzánk dolgozni, ha kész vagy azért tenni, hogy egy olyan munkahelyet teremts magadnak, ahol szívesen dolgozol, akár életed végéig. Ez a cég az életem! Fontos nekem, hogy a nálam dolgozók a második otthonuknak tekintsék ezt a helyet, és a munkatársaikat szinte családtagjaiknak. Fontos, mert együtt töltjük el életünk egy igen nagy részét.

Jelentkezés módja

Nem akarom túlbonyolítani a dolgot, mert ha idáig elolvastad, akkor valószínű alkalmas vagy az állás betöltésére, ezért azt javaslom, hogy küldj egy fényképes önéletrajzot a tervezes@femdekor.hu címre. A levél tárgyába írd bele, hogy „Gyártó lakatos állásra jelentkezés”.