Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Gyakran ismételt kérdésekBlog

Milyen határidővel vállaljátok a munkát?

Szezonon kívül (január – február) 20-40 munkanapra, szezonban (március – december) 40-60 munkanapra vállaljuk az új munka átadását nagy valószínűséggel. Előfordulhat, hogy a kisebb munkákra rövidebb határidőt adunk, de ajánlatos már előre lebeszélni velünk az időpontot és nem az utolsó pillanatra hagyni.

Lehet nálatok alkudni?

Megmondom őszintén nem szeretem ezt a kérdést, mert azt sugallja, hogy be akarlak csapni. Pár ezer forint alkunak nincs jelentősége, ha pedig 10%-ot engedek, az meg azt bizonyítja, hogy be akartalak csapni. Szeretném azt hinni, hogy nem azért választasz minket, mert a legolcsóbb céget keresed, hanem azért mert minőséget szeretnél kapni. Minőségi munkát azon az áron tudok biztosítani, amennyi az ajánlatba szerepel és nem kevesebbért. Ha engednék az árból, akkor engednem kellene a minőségből is, ezt viszont nem teszem. Megkérlek, hogy ne kezdj velem alkudozni, mert csak kellemetlen helyzetbe sodorjuk magunkat, eredménye pedig nem lesz.

Milyen emberekkel dolgoztok?

Kis hazánkban ez egy teljesen jogos kérdés! Nem ritkán fordul elő, hogy kimegy egy jólszituált vállalkozó és a munkát olyan emberekkel végezteti el, akikre legszívesebben kis harangot kötnék. Olyan IGAZ sztorikat tudok, hogy elájulnál, ha meghallanád. Na jó, csak egyet dióhéjban! Új építkezés, fürdőkád beszerelve, az ügyfél megy ki az építkezésre és a melós ott fürdik a kádjában. A vicc az volt, hogy még rá is szólt a megrendelőre, hogy csukja be az ajtót. Ez volt eddig a TOP1 nálam. Megnyugtatlak, nálunk mindenki a műhelyben, illetve otthon fürdik! Mi MAGYAR szakemberekkel dolgozunk és a helyszínen teljesen kulturáltan viselkedünk! Koszt nem hagyunk magunk után, összetakarítunk. Ha olyan a helyzet papucsban végezzük a munkánkat.

Ha esetleg kárt okoztok, akkor mire számíthatok?

Nem jó reklám nekem, ha már most erről beszélek, de úgy gondolom az a korrekt, ha tájékoztatlak. Szerencsére mondhatom, hogy ilyen eset nagyon ritkán fordul elő. Mióta vagyunk talán kétszer történt kisebb baki (pl.: koszos lett a fal, mert hozzáért a pajzs), de ha mégis megtörténik a baj segíteni fogunk abban, hogy a probléma mihamarabb elháruljon. Természetesen ilyen esetben a keletkezett kárért mi felelünk és az ezzel kapcsolatos költségeket vállaljuk. Annyit szoktam kérni, hogy legyél megértő és türelmes, mivel mi is emberek vagyunk, ezért ha nagyon ritkán is, de néha mi is hibázunk.

Hogyan zajlik a fizetés?

Megrendelés esetén a végösszeg 1/3 részét előlegként elkérjük, ezt utalhatod, vagy készpénzben is rendezheted felénk. Minden esetben az átvételt dokumentálom, aláírom, lepecsételem (a szerződésnek része). Amennyiben bizalmatlan vagy, lehetőség van banki letétre is, de ez ügyvédi költséggel fog járni kb. 15-20.000 Ft+Áfa. Amennyiben a munkával folyamatosan tudunk haladni és nem kéred azt, hogy függesszük fel (kőművesre vársz), akkor az átadáskor kell rendezned a fennmaradó részt. Abban az esetben, ha a munka felfüggesztését kéred és már a munka előrehaladott állapotban van, akkor az addig elvégzett munkák értékét rendezned kell felénk. Volt már rá példa, hogy közel egy évig volt felfüggesztve egy munka, mert az egyik vállalkozó elfelejtett megjelenni a munka helyszínén.

Mennyi ideig tart ki majd a rozsdamentes korlátom?

Tekintettel arra, hogy teljesen rozsdamentes anyagból készül, ezért maga a korlát soha nem megy tönkre, viszont nem árt néha átpucolni. Erre alkalmas szert szinte bármelyik háztartási boltban kapsz. Rozsdamentes acél (INOX) felületek tisztítására szolgáljon.

Mennyi a garancia a termékekre?

Azon termékeket amit mi építünk be, azokra 3 év garanciát vállalunk a hatályos jogszabályok szerint. Azon termékekre, amit mi gyártunk, de nem mi építjük be, arra 1 év a garancia.

Az üvegkorlát törés esetén okozhat sérülést?

Maga az üveg nem okozhat sérülést, mivel 4+4mm-es vagy 5+5mm-es ragasztott biztonsági (VSG) üveget használunk az üvegkorlátokhoz, ami igen szívóssá és nagyon nehezen törhetővé teszi az üveget. Amennyiben az üveg mégis eltörne, abban az esetben sem esik ki a tartókonzolból, mivel olyan technológiával készül, ami megakadályozza azt. Nem kell attól tartani, hogy a betört üveg az alatta álló kisgyermekre esetleg rázuhan, mivel törés esetén is a ragasztás (fólia) nem engedi kizuhanni az eltört üvegdarabokat.

Üvegelőtető törés esetén okozhat sérülést?

Az üveg előtetőket 6+6mm-es, 8+8mm-es, 10+10mm-es vagy még vastagabb edzett ragasztott (TVG/VSG) üvegből készítjük, így még szívósabb mint az üvegkorlátok által alkalmazott üveg. Törés esetén az edzés miatt szilánkosra törik, valamint a ragasztás miatt nem esik ki a táblából az üvegdarab.

Melyik kialakítást javasoljátok a rozsdamentes lépcsőkorlátoknál? Az oldalra vagy talpra szereltet?

Általában az oldalra szerelt korlátot javasoljuk, mivel így nem vesz el a lépcső szélességéből semmit, valamint akár a burkolás előtt is felszerelhető. Nekem jobban is tetszik. Az oldalra szerelés akkor nem (vagy csak nagyon nehezen) megoldható, ha a lépcső 180°-ban visszafordul és a lépcsők között nincs 8cm távolság (orsótér). Ebben az esetben jobb megoldás a felülre szerelés.

Melyik olcsóbb? A felülre, vagy az oldalra szerelt rozsdamentes korlátoszlop?

Nincs lényeges különbség, mivel a felülre szereltnél a takaró és a talp annyiba kerül, mint az oldalra szerelt korlátnál a tartókonzol. Mondhatni egy árban van, ezért egy árban is számoljuk.

Hőszigetelés esetén is lehet oldalra szerelni a teraszkorlátot?

Igen, de ebben az esetben speciális erősített oszloptartókat használunk. Nem probléma. Amennyiben födém szigetelés van, abban az esetben hosszabbra kell hagyni a tartóoszlopokat ez némi plusz költséggel járhat, de nem jelentős.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink