Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

Díjszabások értelmezéseBlog

Mielőtt leírnám nektek, mi hogyan számolunk, szeretném kiemelni, hogy minden esetben ajánlatot küldünk a munka megkezdése előtt ügyfeleinknek, így semmilyen nagy meglepetés nem érheti őket a munka befejeztével.

Órabéres elszámolás

Amikor órabérben kaptok meg egy ajánlatot, akkor ott minden esetben a konkrétan ledolgozott órák után számlázunk. Ebben az esetben nincs benne az ebédidő, utazási költség, stb. Kizárólag a te munkáddal töltött munkaórák száma. Ezt az elszámolást a műhelymunkák esetében alkalmazzuk, más esetben nem.

Példa: Megrendeled egy termék összeállítását, amire 8 munkaórát becsülünk, de 6 óra valós munkavégzés történik, akkor 6 óra munkadíjat számítunk fel.

Napibéres elszámolás

Amikor napibérben kaptok tőlünk ajánlatot, akkor az egy teljes munkanapra (8 órára) vonatkozik attól függetlenül, hogy a helyszínen a konkrét munkával mennyi valós időt töltünk. Ezen elszámolást, akkor alkalmazzuk amikor olyan munkával bíztok meg minket, aminek az időráfordítása előre nem megmondható. Ezt az elszámolást nagyon ritkán alkalmazzuk, mert az ügyfélnek nem tudok pontos összeget mondani, és ez konfliktushoz vezethet. A napibéres elszámolás magában foglalja az utazási időt, az anyagok rakodásának idejét és minden egyéb, nem munkával töltött időt is.

Példa: Győrben át kell alakítani egy korlátot. Délben érkezünk meg helyszínre, mert a kocsit meg kellett pakolni áruval, illetve sok volt az utazási idő. 16 órakor pedig visszaindulunk. Ez esetben a teljes napot fizetni kell, függetlenül a helyszínen eltöltött valós órák számától.

Egységár alapú elszámolás

Ezt a megoldást alkalmazzuk az összes beépítéssel együtt megrendelt munkánknál. Az ajánlatban egy darab munkadíj tételt látsz, egy darab összeggel. Nincs megfogalmazva a napok száma, nincs ott, hogy melyik nap hány ember szerel. Csak egy darab összeget látsz. Ebben az esetben számodra teljesen mindegy, hogy egy nap alatt vagy egy hónap alatt végezzük el az adott feladatot, biztos lehetsz benne, hogy pontosan annyit kell fizeti, mint amennyi az ajánlatban szerepelt. Az ügyfeleink számára ezt a legkézzelfoghatóbb elszámolási forma. Itt nincs félreértés és nézeteltérés.

Példa: Megrendelsz egy munkát, aminek a munkadíja mondjuk 100.000 Ft. Amennyiben a munkát egy nap alatt végezzük el, 100.000 Ft a költséged felénk, és ha a munka 3 nap alatt készül el, akkor is 100.000 Ft a költséged.

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink