Turóczi Ákos
Turóczi Ákos

A fizetési határidők betartása számomra kiemelt fontosságú!Blog, Hírek

Ezúton is szeretném kérni minden leendő és aktív ügyfelünket, hogy a számlák határidőre való befizetéséről gondoskodjanak! Néminemű tolerancia van nálunk is, de van egy pont, ami után nem várunk tovább.

Nem egyszer fordult már elő, hogy sajnálatos módon fel kellett bontanom egy szerződést, mert az előleg kifizetése jelentősen késett. Sajnos a kapacitásaink végesek és nem tudunk erőforrást áldozni olyan ügyfelekre, akiknek a számlák határidőre való kifizetése is problémát okoz.

Az utóbbi idők tapasztalatai alapján megint azt kell mondanom, hogy a legjobb minőségű ügyfelek a magánszemélyek. Alig tudok felhozni néhány olyan példát az utóbbi 12 évből, amikor is egy magánszemély késve fizetett.

Én rendkívül nagy hangsúlyt fektetek a számlák határidőre való rendezésére, általában minden számlát lényegesen a határidő előtt rendezek. Ennek a mentalitásomnak köszönhetően úgy veszem észre, hogy szívesebben dolgoznak nekünk/velünk a partnereink, illetve sokkal jobb kapcsolatot is tudok velük kiépíteni.

Csak hogy egy konkrét példát említsek, ami bizonyítottan a jófizetésünknek köszönhető. Az egyik partnerünk a saját raktár területéből, a saját tőkéjéből, kb. 22M forint értékű árut tart fent kizárólag nekünk azért, hogy ha szükségünk van rá, akkor a lehető legjobb áron és leggyorsabban biztosítani tudja.

Adósságkezelés

Azon számlatartozásokat, ami mögött teljesítés van és 30 napnál régebbiek, automatikusan adósságkezelő partnerünknek továbbítjuk. Arra kell számítani, hogy ha ilyen eset előáll, akkor a megrendelőt a számlaérték minimum 10-20%-a (értéktől függően) pluszban terheli fogja, illetve a szerződésünkben is feltüntetett napi kötbér mértéke. Ez álltalában több szárezer forint plusz terhet jelent. Ezúton is minden ügyfelünket kérem, hogy számláit időben rendezze.

Fontos! A késedelmes fizetés okán automatikusan átadott ügyekre kihatásom utólagosan nem lesz. Nem tudom befolyásolni és megállítani a folyamatot! A kapcsolat is megszakad velem.

Az adósságkezelő cég akkor kapja meg a járandóságát, ha a számla kifizetése teljesül, illetve a késedelmi kamatot, kötbért és a kezelési díjat is is behajtja, amit a számlaérték felett felszámol. Ebből következik, hogy mindent el fog követni, hogy az ügyet a lehető leghamarabb és leghatékonyabban lezárja.

Ezúton is kérek minden kedves ügyfelünket, hogy ne jussunk el idáig. Sajnos nem tudunk olyan indokot elfogadni, hogy a kifizetéshez nem áll rendelkezésre az összeg, ugyanis a szerződéskötéskor erről nyilatkozik a megrendelő. – „A Megrendelő kijelenti, hogy a szerződés szerinti teljes pénzügyi fedezet rendelkezésére áll.”

BLOG KATEGÓRIÁK

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

elkészült munkáink