Kik vagyunk és miért mi?

Miért minket válassz? Legalább 5 okod van rá:

1. Mert munkatársaink tapasztalt Magyar szakemberek.
2. Mert tisztán és rendezetten dolgozunk, ügyelve a környezetünkre.
3. Mert kimagaslóan magas garanciát vállalunk az elvégzett munkára és nálunk a garancia nem csak a munka kifizetéséig szól.
4. Mert betartjuk a vállalt határidőket, és nem csúszunk a munkákkal.
5. Mert ez idáig minden ügyfelünk elégedett volt munkánkkal és hozzáállásunkkal és úgy gondolom, ez nem a szerencsének köszönhető.

Honnan indultunk és hová tartunk?

Turóczi Ákos FerencA következő bemutatkozás talán egy blogba, önéletrajzba jobban beleillene, ennek ellenére szeretném itt megosztani a tapasztalataimat veled, hogy jobban beleláss abba, kik vagyunk, és milyen irányba tartunk. Ígérem őszinte és igaz mondatokat fogsz olvasni, ha velem tartasz a következő néhány percben.

Először is engedd meg, hogy bemutatkozzam. Turóczi Ákos vagyok, a FémDekor Kft. ügyvezető igazgatója. Lakatos pályafutásom kezdetét 2007-re datálom, amikor édesapám Turóczi Ferenc és társa megalapította lakatos vállalkozását. Ennél a cégnél dolgoztam egészen 2010-ig, amikor láttam, hogy az nem jó úton halad, és közeledik a vége felé. Úgy döntöttem, hogy megalapítom saját vállalkozásomat, és megmutatom, hogy a válság ellenére is lehet pozitív mérleget felmutatni.

2010 márciusában megalakult a FémDekor Kft. Nagy lendülettel és üres zsebbel úgy gondoltam, megváltom a világot. Elhatároztam, hogy megmutatom, lehet olyan lakatos cég Magyarországon, aki elfogadható áron minőségi munkát tud kínálni! Hamarosan kiderül, hogy sikerült e!

2010 márciusában 2 majd 3 fővel elindítottuk a termelést. A kezdeti hasznot a cégbe visszaforgatva folyamatosan bővítettem gépparkunkat, hogy egyre jobb minőséget, egyre kevesebb idő alatt tudjak előállítani. A minőség számomra a legfontosabb! Ha valami nem úgy áll, ahogy kell, mint „Szálka a szememben.", zavar.

Tudnom kellett dönteni! Választanom kellett a minőség és az ár között, ugyanis olcsó anyagokkal nem lehet szépen dolgozni, vacak szerszámokkal nem tudnánk minőségi munkát átadni, valamint a jó szakember is pénzbe kerül. Én a minőség mellett tettem le a voksomat, mivel úgy gondolom, hogy szemetet már éppen elég cég gyárt, itt az ideje, hogy a minőség legyen előtérbe helyezve! Azon cégeknek, akik a piaci ár alatt dolgoznak, nem telik minőségi kéziszerszámokra és gépekre. Egyszerűen nem tudják megfizetni a jó szakembereket, ezért munkájuk a legtöbb esetben minősíthetetlen. Én kizárólag magyar szakemberekkel vagyok hajlandó együttdolgozni, mivel tudom, hogy te is azt szeretnéd, ha jólszituált magyar emberek dolgoznának az otthonodban és az átvett munka olyan legyen, hogy örömet és ne bosszúságot okozzon.

Abban bízom, hogy jó utat választottam és a minőség győzni fog az ár felett. Mi olyan termékeket gyártunk, ami egy egész életre szól, nem pár évre, hónapra. Én nem szeretnék egy (bocsánat) ocsmány korlátot bámulni életem végéig, és azzal vigasztalni magam, hogy spóroltam pár tízezer forintot, ugyanis sok esetben ennyin múlik. Hozd meg a jó döntést, és bízd a munkát szakemberekre!

2011-ben már 5 fővel dolgoztam, és megnyitottam online kovácsoltvas áruházamat, a kovacsoltvasinfo.hu-t, ahol ügyfeleim szélesebb körben tájékozódhattak termékeimről. A vas- és a rozsdamentes acél- részleg is ketté oszlott, azért, hogy az adott szakágba a lehető leghozzáértőbb szakemberek kerüljenek. 2011 is gyakorlatilag arról szólt, hogy minden hasznot visszaforgattam a cégbe és a fellelhető legjobb szerszámokat szereztem be, hisz jó szerszámmal lehet csak jól dolgozni!

2012-ben újabb piacot nyitottam. Elkezdtünk rozsdamentes termékeket gyártani, és értékesíteni online. Elkészült az ezzel a témával foglalkozó honlapunk is, a korlatelemek.hu. Az ügyfeleink elégedettségének, és ajánlásainak köszönhetően 2-3 hónapra előre folyamatosan voltak megrendeléseink, ezért a céget tovább bővítettem. Immár 5 kolléga segít a kovácsoltvas- és vasszerkezetek összeállításában, 3 kolléga foglalkozik kizárólag rozsdamentes korlátokkal, üvegkorlátokkal és rozsdamentes szerkezetekkel, valamint 1 kolléga az értékesítéssel és anyagbeszerzéssel. Az elmúlt közel 3 évben több millió forintért vásároltam kézi szerszámokat, a legkülönfélébb hegesztőgépeket, fúróállványokat és csiszológépeket, hogy a munka minősége tovább javulhasson, és az adott munkafázisra fordított idő csökkenhessen. Most jutottunk el oda, hogy gyakorlatilag bármit (rozsdamentes anyagot, vasat) meg tudunk munkálni és minőségileg tényleg tökéletes termékeket tudunk átadni.

2013-ban újabb beruházásba kezdtem, megvásároltam egy újabb állványos csiszológépet, így már laposacélok és zártszelvények szálcsiszolását is el tudjuk végezni rendkívül rövid idő alatt és gazdaságosan. Kéziszerszám készletünk is jelentősen bővült, több speciális darabot is beszereztünk, mint például: csempemarókat, kézi szálcsiszoló gépeket, turbómarókat, speciális kézi fúrókat, szúró -vágó gépet és sarokcsiszoló gépeket. A járműparkunk is bővült egy újabb haszongépjárművel, így az anyagok beszállítása is meggyorsult, valamint a fuvarozási költségeket is lényegesen csökkenteni tudtuk. Minden beruházás a költségek csökkentése, és a minőség javítása érdekében történik.

Ha eddig velem tartottál, akkor úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy célunk a fejlesztés, a bővülés, és a minőség javítása. Vásároltam egy ipari területet közel a mostani telephelyünkhöz. A közeljövőben két épületegyüttest szeretnék megépíteni erre a telekre. Az egyik épület egy rendkívül modern lakatos műhely lesz, a másik egy irodaépület, ami magában foglal egy előkészítő műhelyt és egy kiállítótermet, irodahelységgel.

2014 a spórolás éve volt, ugyanis, mint említettem új műhely építését tervezzük. Első ütemben egy kétszintes 2x100nm-es lakatosműhely, illetve irodaépület megépítését tervezzük, majd második ütemben egy egyszintes 200nm-es, szintén lakatos műhely megépítését szeretnénk megvalósítani. A szerkezetlakatos szakma kihaló félben van Magyarországon, ezért elhatároztam, hogy ha módomban áll, oktatási célzattal is fogjuk használni az új műhelyegyüttest, hogy azon embereknek, akik fogékonyak a szakmára, legyen lehetőségük jobban megismerni, megtanulni azt.

Erre az évre nagyon pozitívan tekintek vissza, mivel a vártnál jobban alakult, nem csak anyagi tekintetben. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a munkánkkal kapcsolatban, aminek nagyon örülök. Kiváló szakemberekkel találkoztam, akikkel jó kapcsolatot alakítottam ki (hasonlóan látjuk a világot). Végre eljutottunk oda, hogy annyi ember ismer már minket, hogy új ügyfeleink közel fele már ajánlás útján jut el hozzánk, ami úgy gondolom nagy szó. Ilyen visszajelzések kellenek ahhoz, hogy bátran mondhassam - "Jók vagyunk! Jó irányba haladunk!". Ezúton is köszönjük a bizalmat!

2015. A Január minden cégnek fájdalmas! Rengeteg a kiadás, sok alkalmazottat most küldenek el. Sok cégnek még munkája sincs, és az árakat ez is szorítja lefelé. Mindent elvállalnak, még azt is, amihez nem értenek.
A jó üzletpolitikának köszönhetően ez az év remekül indult. Már januárban, március végére vállaltunk, ami szenzációs! A srácoknak is biztos helyük volt, mivel munkahiányra hivatkozva senkitől nem kellett megválni. Ha hiszed, ha nem, ez nekem nagy öröm! Erre az évre visszatekintve azt kell, hogy mondjam, egész termékeny esztendőt tudhattunk magunk mögött.
Ami nagy változásnak mondható a munkánkban, hogy immár a hagyományos mérőszalagos mérést felváltottuk egy sokkal modernebb, 3D-s méréstechnológiára, így térben tudunk mérni, szinte milliméter pontossággal, és a felmért pontokat egy CAD programmal fel tudjuk dolgozni. Gyakorlatilag a felmért teret le tudjuk modellezni, ami hatalmas segítség a tervezés során.
Ebben az évben is elköltöttünk néhány milliót szerszámokra és gépekre, hogy még gyorsabban és precízebben tudjuk dolgozni. Leelőlegeztünk egy 1.600 m2-es ipari területet, ami a már saját 1.000 m2-es területünkkel szomszédos. Egyelőre nincs vele különösebb célunk, a jövőre gondolva tettük meg ezt a lépést. Ki tudja, hova jutunk, és a telekárak is csak felfelé mennek.
Egy csalódás van ebben az évben, mégpedig az új műhely építésének folyamatos problémái. Az a cég, akivel már gyakorlatilag megegyeztünk, teljesen elérhetetlenné vált. 1.3M Ft-ot költöttünk a tervekre, de árajánlatot közel fél év alatt sem sikerül adniuk, pedig a pénz a zsebünkben van. Ettől a malőrtől eltekintve, a 2015-ös évet sikeresnek fogom fel.

2016. Ezt az évet nagyon szívesen kitöröltem volna a naptáramból! Ami rossz bekövetkezhetett, az meg is történt. Kezdjük azzal, hogy az imént már említett építőipari cég végképp eltűnt. Dolgoznak, elérhetők, de bármit is beszélünk meg velük, nem történik semmi. Fel is adtam a küzdelmet! Ha nem kell 35M, akkor nem kell. Odaadom másnak! Nekem azért fura ez, mert mi egy fali kapaszkodót is felszerelünk, ami éppen csak gazdaságos, holott, hidd el, nem vagyunk rászorulva. Van cég, akinek nem kell 35M? Nem vagyok nehéz ügyfél, mert én tényleg percre pontosan fizetek mindent, sőt, még előbb is. A 1,3M Ft-os tervezési díjat előre elutaltam a cégnek, úgy hogy egy kapavágás nem történt előtte. Gondoltam, ez jelent valamit. De nem. Nekik nem kell a pénzem.

A másik nagy csalódás az év második felében történt. Fel kellett vennem még év elején néhány embert, mert rengeteg munkánk volt. Azt gondoltam, így több lesz a bevétel. Így utólag azt kell, hogy mondjam, nagy butaság volt a részemről. A két srác, akikben megbíztam, visszaélt ezzel, és a munka nagy részét ellötyögték. A minőséggel nem volt baj, mert a csoportvezetőm kézben tartotta a dolgokat, de a tempóval komoly gondok voltak. Sajnos ez az információ nagyon lassan ért el hozzám (bajtársiasság), ezért közel fél évig negyed gázzal haladtunk. Tudtam, hogy baj van, de fél év kellett ahhoz, hogy rájöjjek, mi okozza a problémát. A két sráctól megváltam, és a cégben is átszervezés történt, de így vissza tudtam állítani a rendet.

Az év második felében több beruházás is történt. Ismét vásároltunk újabb lézeres szintező eszközöket, megvettünk egy vadonatúj ívelő gépet, így többféle profilú anyagot meg tudunk ívelni, valamint törlesztettük az új telek ez évre eső részletét.

2017. Amilyen rossz volt az elmúlt év, annyira jól indult a 2017-es. Természetesen nincs olyan év, ami ne okozna csalódást, ez sem volt másképp. A legbizalmasabb kollégám (gyerekkori barátom) sajnos nagy csalódást okozott már az év második napján. Összeférhetetlenség miatt sajnos el kellett válnia útjainknak. Nekem ez főként azért fájt, mert reméltem, egyszer ráhagyhatom a cég irányítását és kicsit kijjebbről szemlélhetem a cég működését. Nem így lett. Békében váltunk el, ami nekem nagy megnyugvás. Ezúton is sok sikert kívánok neki, őszintén!

Az elvesztett kollégát egy titkárnővel kellett pótolnom. Hirtelen egy rokon jött számításba, de ő csak ideiglenesen tudott segédkezni. A nálunk töltött néhány hónap alatt hihetetlen nagy segítségnek bizonyult és ebből kifolyólag úgy döntöttem, életemben először női alkalmazottat keresek első sorban erre a posztra. Jelenleg a keresés tart, a fejleményekről később tudok majd beszámolni.

Végszó: Remélem nem untattalak ezzel a bemutatkozóval, és a leírtak után pozitív véleménnyel vagy rólunk. Azt nem tudom garantálni, hogy a legjobb árat tőlünk fogod kapni, de annyit ígérhetek, hogy arra fogunk törekedni, hogy munkánk minőségében kifogást ne találhass.

Üdvözlettel és köszönettel:
Turóczi Ákos Ferenc
ügyvezető
06 (20) 256 3322
info@femdekor.hu

Készült: 2015.01.25.

Kalkulátorok
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2018 Minden jog fenntartva