Fémdekor Kft. facebook

Üvegkorlát üveg típusok


Üvegkorlátoknál az egyik legfontosabb árat befolyásoló tényező az üveg. Több féle üveggel lehet szerelni az üvegkorlátokat. Erről szeretnélek tájékoztatni.

Oszlopos üvegkorlát üveg típusa

Az oszlopos üvegkorlát rendszereknél tudni kell, hogy a folyamatos terhelést és az alkalmi terheléseket nem teljes mértékben vagy egyáltalán nem az üveg veszi fel, hanem a tartó oszlopok. Nincs szükség az üveg túlméretezésére, mivel nem öntartó. Az öntartó üvegről később lesz szó.

Az oszlopos kivitelű korlátoknál 2x4mm-es vagy 2x5mm-es ragasztott biztonsági üveget használunk. Ez tökéletesen megfelel minden biztonsági tényezőnek ezen rendszereknél és az ára is a legkedvezőbb.

Oszlopos üvegkorlát üveg

Mi az, hogy ragasztott biztonsági üveg?

Arról van szó, hogy az üvegkorlátoknál olyan üveget kell alkalmazni, ami nehezen törik, illetve ha törik, akkor az nem okozz sérülést senkiben.

A törés megakadályozását és a teherbírás növelését úgy oldjuk meg, hogy kettő darab 4mm-es vagy kettő darab 5mm-es üveglapot összeragasztunk. Ezzel a módszerrel azt érjük el, hogy az üveg nehezebben törik, illetve ha törik, akkor az üvegdarabok nem hullnak ki a táblából. A tábla továbbra is egyben marad, így nem okoz sérülést senkiben, valamit nem zuhanunk át az üveglapon sem.

Öntartó üvegkorlát üveg típusai

Az öntartó üvegkorlátoknak a fő jellemzője, hogy kevés fém tartóelemből áll. Gyakorlatilag arról van szó, hogy nincsenek tartóoszlopok, hanem az üveg a saját "lábán" áll.

Az öntartó üvegkorlát rendszerek általában dupla annyiba kerülnek, mint az oszlopos üvegkorlát rendszerek. Az öntartó üvegkorlátoknál 2x8mm-es edzett-ragasztott biztonsági üveget használunk. Érdemes megfigyelni, hogy az üveglap vastagságok a duplájára nőttek az oszlopos kivitelhez képest, valamint egy edzési technológia is helyet kapott a folyamatban, ami tovább drágítja az üveg árát. Az öntartó korlátrendszernek speciális tartószerkezete van ami szintén nem olcsó mulatság.

Öntartó üvegkorlát üveg

Mi az-az edzett ragasztott biztonsági üveg?

Az üveg edzésére akkor van szükség, ha drasztikusan növelni akarjuk a teherbírást, illetve ha azt akarjuk, hogy üvegtörés esetén az üveg szilánkosra törjön. A szilánkos törésnek nagy előnye, hogy ha esetleg mégis kiesne a táblából egy üvegdarab, akkor sem okoz sérülést senkiben.

Az öntartó rendszereknél kötelező az edzés, mivel az üvegnek saját magát kell megtartania. Ez az eljárás viszont, igencsak megdrágítja a gyártást.

Kalkulátorok
Hasznos
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2017 Minden jog fenntartva