Kovácsoltvas lépcsőkorlát

Ebben a cikkben kifejezetten a kovácsoltvas lépcsőkorlátokról lesz szó. Megtudhatja mire kell odafigyelnie egy felmérés alkalmával.

Kovácsoltvas lépcsőkorlát

Hogyan lesz kovácsoltvas lépcsőkorlátunk esztétikus?

Egy kovácsoltvas lépcsőkorlát felmérés alkalmával érdemes megfigyelni, hogy a felmérést végző szakember mekkora figyelmet szentel a részleteknek. Nagyon fontos szempont, a lépcsőkarok csatlakozása például. Fontos, hogy megmutassa Önnek hogyan és milyen módon fog egymáshoz kapcsolódni a két lépcsőkar, amennyiben fordul a lépcsőkorlát. Ha túl nagy az emelkedése a lépcsőnek a fordulóban (legyező alakú lépcsőknél ez általános), akkor nem mindegy milyen mintázatú oszlopot ajánlanak, mert könnyen lehet, hogy az oszlop mintázata akadályozza a kapaszkodó esztétikus csatlakozását. Sok olyan apró részlet van, amire egy felmérés alkalmával oda kell figyelni, nem elég csak a lépcső méreteit felvenni!

A megfelelő szerszámozottság szükséges a felméréshez?

Lépcsőkorlátok pontos felméréséhez elengedhetetlen eszköz például egy lejtésmérő. Gyakorlatilag egy digitális vizimértékről van szó, ami tized fok pontosan megmondja milyen szögben emelkedik a lépcsője. Ezt az eszközt semmilyen mérőszalag nem helyettesítheti és pontos mérésre e nélkül vajmi kevés az esély. Hiába mér meg mindet a szaki mérőszalaggal, soha nem tudja pontosan meghatározni a lépcső emelkedési szögét. Persze lehet háromszöget mérni a padlóhoz, de mi garantálja, hogy az pont vízszintben van, vagy függőlegesen mér? Semmi. A pontos felméréshez pontos eszközökre van szükség!

Szerszámok kellenek egy kovácsoltvas korlát felszereléséhez is?

Mindenki azt feltételezi, hogy aki kovácsoltvas korlát szerelést vállal, annak megvannak a szerszámai is hozzá. Nem biztos! Lépcsőnél nem ritka, hogy nem az oldalfalra szerelünk, hanem a járó felületre, burkolatra. A burkolatok lehetnek többféle keménységű és vastagságú anyagok. A szerelő cégnek pontosan tudnia kell, hogy egy burkolatot milyen szerszámmal kell úgy átfúrnia, hogy abba kár ne keletkezzen. Érdemes arra rákérdezni, hogy mivel lesz átfúrva például a lépcsőlap. Ha a válasz az, hogy ütve fúróval, akkor el kell gondolkodni egy percre. A járólapok átfúrását gyémántfejes csempemaróval kell elvégezni, mivel így garantálgató, hogy nem törik el a burkolat. Ezek a műveletek nagyon kényesek és jó szerszámot és szakembert igényelnek. Nem ritka, hogy több tízezer forintos burkolatokat fúrunk át probléma mentesen! Mi mindenre anyagi felelőséget vállalunk, ezért a tévedés szóba sem jöhet!

Kalkulátorok
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2018 Minden jog fenntartva