Kovácsoltvas kapu

Egy pár mondatban leírom mire kell odafigyelni a kovácsoltvas kapuk tervezésénél, illetve elárulom még azt is, hogy mi hogyan készítjük majd el kovácsoltvas kapuját.

Kapu fajták

A kovácsoltvas kapuknak több fajtája van és érdemes már az elején elgondolkodni azon, hogy milyen típusú kaput is szeretne. Tudunk készíteni Önnek toló kaput, úszókapu, kétszárnyú, de akár egyszárnyú nyíló kaput is. A kapuk között lényeges különbég van, de ezt lejjebb részletesen le fogom írni. Lássuk...

Kétszárnyú kovácsoltvas kapu

Kovácsoltvas kapu

A kovácsoltvas szóra mindenki általában valami nehézre gondol. Ez így is van. A Kovácsoltvasból készült kapuk nehezek, mivel vasból vannak és általában sok-sok vasból.

Miért fontos az, hogy nehéz vagy sem? Azért mert a kovácsoltvas kaput úgy kell megtervezni, illetve a kapu mechanikus alkatrészeit úgy kell kiválasztani, hogy azzal soha semmilyen probléma ne legyen. Mi például az anyagok kiválasztására nagy hangsúlyt fektetünk, hisz ezen fog múlni az, hogy kapuja mennyire lesz tartós. Ezen mi nem spórolunk!

Kétszárnyú kovácsoltvas kapu alapvető tulajdonságai

A nyíló kapuk befele nyílnak (utcára nem nyílhat), ezért a belső térből helyet vesznek el... sajnos ez van. Akinek ez nem tetszik, az válasszon sínes toló kaput vagy úszókaput. Ott nincs ilyen gond. Lejjebb beszélek erről is.

Amennyiben motorral szeretné működtetni kovácsoltvas kapuját, akkor ezt már a kőművesnek jelezni kell, hogy ki tudja alakítani az elektromos kiállásokat! A legjobb, ha összehozza azt a két embert, aki a motort majd beszereli, illetve aki a kerítés alapját készíti. Ha minket választ, akkor ezzel nem lesz gondja, ugyanis mindhárom szakmára van erre specializált partnerünk. Én intézek mindent, házon belül megoldjuk és mindenre lesz külön garanciája is!

A kétszárnyú kovácsoltvas kapu ára a legkedvezőbb az összes kapufajta között. Megmondom, őszintén nekem a kétszárnyú kapuk tetszenek a legjobban. Mikor megállok az autómmal és látom, hogy kitárja karjait, olyan nem is tudom, elegáns érzés. Lehet, hogy ez nem a legjobb szó rá, de most ez jutott az eszembe.

Kovácsoltvas úszókapu

Kovácsoltvas úszókapu

Ha a praktikusságot vesszük figyelembe, akkor mindenképen ez a jó választás. Nem foglal el helyet befele (nem úgy, mint egy kétszárnyú kapu). A havat télen illik takarítani, de ha lusták vagyunk (én néha az vagyok), akkor sincs vele probléma, mivel a hó nem akadályozza a mozgásban. Megjegyzem, minden kapu legalább 90mm-el a talaj szintje felett mozog, ezért kis havazásnál nincs probléma. Nagy havazásnál egy kétszárnyú kovácsoltvas kapunak még 20cm havat maga előtt tolni nem szerencsés.

Az úszókapunál el kell fogadni, hogy a kapu mögött egy háromszög alakú forma (ellensúly) látható a kapu belső oldaláról. Kívülről a kapu ezen része természetesen nem látható, de belül egy kicsit a műszaki megoldásnak terek kell hagyni. Ez ilyen.

Amit még tudni kell, hogy a kovácsoltvas úszókapuknak nagyobb helyre van szüksége, mint egy sima kétszárnyú kapunak. A kapunyílás plusz még kb. 1/3. Tehát egy 3m-es kapunak legalább 4,3m méter helyre van szüksége, ahhoz hogy teljesen kinyílhasson.

Kovácsoltvas kapu méretei

Néha elhangzik a kérdés, hogy milyen méretű kapuba gondolkodjunk? Egy átlagos kapu, aminél nem érdemes kisebbet készíteni az 3m. Legalább 3m-es kovácsoltvas kapuban gondolkodjunk, mivel ezen lehet kényelmesen beférni. Fontos szerepet játszik az is, hogy milyen irányból tudunk ráfordulni a kapunkra. Ha nagyon éles szögből, akkor vegyük nagyobbra a méretet. Szerintem, egy 3,5m-es kapun már minden befér minden irányból. Én egy 2,7 m-es kapun jövök-megyek minden nap, bőven beférek.

Sínes tolókapu, kovácsoltvasból

Túl sok mondatot nem akarok pazarolni erre a témára, mert ez a kapufajta nem praktikus. Úgy múködik, hogy egy előre lefektetett fém ékpályán gördül, ami álltalában koszos, rozsdás lesz még akkor is ha le van horganyozva.

Túl sok mondatot nem akarok pazarolni erre a témára, mert ez a kapufajta nem praktikus. Úgy működik, hogy egy előre lefektetett fém ékpályán gördül, ami általában koszos, rozsdás lesz még akkor is ha le van horganyozva. Ennek a kapufajtának alig na előnye egy úszókapuhoz képest, talán valamelyest olcsóbb, de nem számottevő. A helyszükséglete kisebb egyedül, de ez is csak parányi eltérés. 3m-es kapunak 4m hely kell. Ha csak valami különleges oka nincs, akkor ne ezt a típust válassza

Végszónak egy nagyon fontos dolog

Amit sokan elfelejtenek, az-az hogy a kapuk pillérjei közötti alapot nem betonozzák egybe. Sokan nem is tesznek oda betonalapot. Hatalmas hiba! Gondoljon bele, ha a két pillér nincs összekötve, akkor egymástól függetlenül el tud mozdulni. Egy kétszárnyú kapunál ez létfontosságú, mivel a kapuszárnyak a pillérekre vannak rögzítve, és ha azok elmozdulnak, akkor a kapuk nem fognak többé pontosan összecsukódni. Egy úszókapunál is éppen ilyen fontos, mert a fogadóoszlop pozíciója változhat! Fontos, hogy a pillérek (oszlopok) össze legyenek kötve, vasalva a betonalappal.

Kalkulátorok
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2018 Minden jog fenntartva