Polikarbonát előtető

Előtetőink szerkezete és borítása többféle anyagból készül, valamit a már elkészült szerkezetet többféle felületkezelési eljárással lehet megvédeni az időjárás viszontagságaitól. Minden polikarbonát lemez UV álló, ezért nem fog rövid időn belül kikeményedni és eltöredezni.

Üregkamrás polikarbonát előtető

Az üregkamrás polikarbonát előtetők a legelterjedtebbek, mivel áruk a legkedvezőbb, illetve időtállóságuk is kimagaslóan jó. A komolyabb gyártók 10 év garanciát vállalnak a polikarbonát lemezeikre. Azért ez már jelent valamit! Nem szabad névtelen, vagy kétes helyről beszállított polikarbonát lemezekkel dolgozni, mert csak a probléma lesz vele.
Üregkamrás polikarbonát előtető

Amit még tudni érdemes az üregkamrás polikarbonártól, hogy nem átlátszó felületű, hanem csak áttetsző. Ennek előnye, hogy a lehulló szennyeződések, por, esetleg ágak okozta sérülések alig látszanak meg rajta. Ezen polikarbonát lemezek rendkívül rugalmasak, ezért nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem törnek.

Gondolom felmerült Önben, hogy biztos van rossz tulajdonsága is. Igen sajnos valóban van. Ezen lemezek alakíthatósága sajnos korlátozott. Az üregkamrás polikarbonát lemezek csak egy irányba ívelhetők és ráadásul csak kis mértékben. Egy 10mm-es PC lemez 1500mm-es sugárban ívelhető. A legtöbb esetben ez elegendő is, de kisebb ajtóknál már csak 6mm-es polikarbonát lemezek alkalmazhatók, mivel a vékonyabb méret jobban ívelhető (6mm-es 900mm-es sugárral).

Én úgy gondolom, hogy ha esztétikailag megfelelő, illik az épülethez, akkor remek választás, mert ár érték arányban a legjobbat nyújtja.

Tömör polikarbonát előtető

A tömör polikarbonát lemezekkel borított előtetők üvegszerű hatást keltenek, mivel ezen anyagok teljesen átlátszóak. Felhasználásukat olyan helyre ajánlom főként, ahol ívelt, erősen ívelt felületet kell úgy befedni, mintha üvegből lenne. Ezen anyag rendkívül strapabíró, szinte eltörhetetlen a nagyfokú rugalmassága miatt.
Tömör polikarbonát előtető

Mint minden csodaszernek van sajnos hátránya is, mégpedig az ára és a karcállósága. Az ára nagyjából 4x annyi, mint az üregkamrás polikarbonáté. Az anyaga szintén műanyag, ezért a felülete nem túl kemény és már az apróbb karcolások is könnyen meglátszanak rajta. Felszerelés után tényleg olyan mint ha ott sem lenne, teljesen üveg szerű, de idővel karcossá válik, ezzel számolni kell. Amennyiben a lefedni kívánt felület sík és feltétel az átlátszóság, akkor inkább az üveg borítást ajánlom helyette.

Előtetők felületkezelése

Én négy féle megoldást javaslok és igyekszem röviden megindokolni melyiknek milyen tulajdonságai vannak.

Porszórt - Szinterezett előtető szerkezet

A kisebb méretű maximum 2-3m-es előtetőket javaslom porszórással felület kezelni, mivel időtállósága jobb, mint egy festett felületnek.

A hátránya ennek az eljárásnak, hogy a porszórt felületet nem lehet könnyedén javítani, ezért a majdani újrafestéshez újra le kell szerelni, el kell vinni homokszóró üzembe, majd ismét porszórni, polikarbonátozni és visszaszerelni. A kisebb tetőknél ez nem okoz különösebb bonyodalmat. Nagy méretű tetőknél, ahol akár a szerkezet felszerelése után kerül fel a polikarbonát, állvány és egyéb eszközök használatával ott már jóval nagyobb problémát jelet a le-fel szerelés.

Festett előtető szerkezet

Az előtetők festése szintén szórással történik, csak hagyományos festékkel. Ezen eljárás előnye az, hogy könnyen javítható és újrafesthető. Nagyméretű, több darabból álló előtetők felületkezeléséhez ezt a módszert ajánlom, mert szinte elkerülhetetlenek a kisebb sérülések a szerelés közben, amit utólag a kollégáknak javítani kell.

Tűzi horganyozott felületű előtető

A tűzi horganyozásról már több helyen írtam, ezért itt nem szentelek neki túl nagy figyelmet. Amit tudni érdemes, hogy ez az egyik leghatásosabb felületmegóvó eljárás, de a szállítás költség miatt kisebb előtetőknél nem szokták kérni, mert a horganyozás ára vetekszik a tető árával. A horganyozott felületeket éppen úgy festeni kell a felül említett eljárások valamelyikével. A horganyozással elérhető, hogy az előtető szerkezete nem fog rozsdásodni az idő múlásával.

Rozsdamentes acél szerkezetű előtető

A rozsdamentes acél nevében is benne van, rozsdamentes. Ezen anyagból készült előtetőkkel soha nem lesz probléma, soha nem kell felület kezelni (festeni). Mint mindennek megvan a hátránya, ennek is, mégpedig az ára. Anyagárát tekintve közel hatszorosa, munkadíját tekintve 1,5-2 szerese egy hagyományos tetőhöz képest.

Kalkulátorok
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2018 Minden jog fenntartva