Fémdekor Kft. facebook

Polikarbonát tető színválasztéka


Polikarbonát előtető színének kiválasztásánál több tényezőt is figyelembe kell venni. Azért választunk polikarbonát előtetőt, mert azt szeretnénk hogy minél több fényt kapjunk. Nem árt figyelembe venni néhány paramétert, ami lényegesen befolyásolja komfortérzetünket és ezek közül az egyik a megfelelő szín kiválasztása.

Áttetsző színű polikarbonát tető

Először is fontos tudni, hogy az áttetsző nem egyenlő az átlátszóval. Az áttetsző polikarbonátot olyan helyre ajánljuk ahol maximális fényáteresztésre van szükség. Munkaterek fedésére és olyan helyre ahol folyamatosan tartózkodnak nem ajánljuk.

 • a legtöbb fényt engedi át
 • ez alatt vagy mögött van a legmelegebb (munkaterület fedésre nem ajánlott)
 • a por és a kosz ezen látszik meg a leghamarabb, valamint minden egyéb sérülés
 • legolcsóbb megoldás

Opál színű polikarbonát tető

Az opál színű polikarbonát tető alatt sokkal komfortosabb érzetünk van, mivel a napfény nem olyan intenzíven hatol át a lemezeken.

 • a belső tér felmelegedése kisebb mértékű
 • kellemesen lágy és kontúrmentesre szórt fényben nem csillog a lap belső oldala
 • színhűség megmarad
 • a szennyeződések kevésbé látszanak meg rajta
 • 5%-al drágább, mint az áttetsző színű polikarbonát

Bronz (világosbarna) színű polikarbonát tető

Olyan helyekre ajánljuk ahol nem számít a színhűség és oldalról és kellő mennyiségű fény tud bejutni a helységbe (terasztető, előtető). A bronz szín olyan hatást kelt mintha napszemüvegben lennénk.

 • a napfény nagy részét lecsökkenti ezáltal árnyékosabb hatást kelt
 • nem marad meg a színhűség alatta (napszemüveg hatás)
 • a belső tér fénye csökken
 • a szennyeződések kevésbé látszanak meg rajta
 • 7%-al drágább, mint az áttetsző színű polikarbonát

Kék és Zöld színű polikarbonát

A kék és a zöld színek megmozgatják sok ember fantáziáját, de igazából (élettérben lévő) tetőkhöz nem ajánljuk, mivel alattuk élni nem kellemes. Egy idő után nyomasztó érzetet kelt, főleg ha a kék szín mellett döntünk. Mi kifejezetten csak extravagáns figyelemfelkeltő megoldásokhoz ajánljuk ezt a színpárost. Ajánljuk például extravagáns előtetőkhöz, figyelemfelkeltő üzlethelyiség és portál dekorációkhoz, vagy kiállítási standokhoz, árubemutató és kínáló polcokhoz, akár hátulról átvilágítva is kiválóak.

 • folyamatos alatta tartózkodás esetén nyomasztó érzetet kelthet
 • figyelemfelkeltő, extravagáns (üzlethelységek elé ajánlott)
 • dekorációkhoz ajánlott (polcok és átvilágító felületnek standokhoz)
 • a belső tér fénye csökken
 • a szennyeződések kevésbé látszanak meg rajta

Relax polikarbonát tető

A relax polikarbonátnak egyik nagy előnye, hogy a reggeli és a késő délutáni (kis szögben érkező) napsugarakat átengedi, viszont délben (közel merőlegesen) érkező infravörös napsugarakat megszűri, így nem égünk szénné alatta.

 • a nagy szögbe érkező infravörös sugarak nagy részét megszűri
 • a reggeli és délutáni alacsony (kis szögben érkező) fényt jó hatásfokkal átengedi
 • komfortérzetet kelt
 • 15%-al drágább mint az áttetsző színű polikarbonát

Paraméterek

vtg
[mm]
fényáteresztés %-ban
(100% = elméleti érték)
hőátbocs.
tényező
U [W/m2K]

hajlítási
sugár min
[cm]

zajcsil- lapítás
[dB]
áttetsző opál bronz relax tejfehér kék zöld
4 79 77 62 - 28 - - 4,1 70 17
6 79 77 59 - 21 42 55 3,7 90 19
8 81 78 61 - 21 44 58 3,6 120 20
10 80 70 56 70 19 42 54 3,1 150 20
10 IQ 68 61 - 52 - - - 2,5 150 21
16 X5 66 54 40 50 - 32 40 2,0 300 22
25 X5 64 45 - 46 - - - 1,8 700 24
25 X7 54 40 - 37 - - - 1,6 800 24
25 X9 49 40 13 32 - - - 1,3* 400 23

 

Kalkulátorok
Hasznos
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2017 Minden jog fenntartva