Fémdekor Kft. facebook

„Pista Bácsi” szindróma vagy komplex megoldások?

Mielőtt elárulom neked hogyan tudsz a legtöbbet spórolni egy munkán, előbb meg kell határoznod magadban, hogy melyik embercsoporthoz tartozol. Alapvetően két csoportra tudom osztani ügyféljelöltjeinket. Az egyik csoport az amelyik sok idővel rendelkezik és maga akar mindent intézni, a másik csoport az amelyik kevés idővel gazdálkodik és azt szeretné, hogy a válláról levegyenek minden gondot.

Szeretnék elmesélni egy történetet neked. Éppen a minap voltam felmérni egy kovácsoltvas korlátot (szerződés is született) és ott találkoztam egy nagyon kedves hölggyel, aki elmondta nekem, hogy már több mestert is kihívott korlátja felmérésére, de olyan figurákkal találkozott, amitől a haja is az égnek állt. Megmondom őszintén elképedve hallgattam az egyik történetét!

Az egyik mesterember közölte vele, hogy megtudja csinálni neki a korlátot, de menjen el és vegye meg a hozzávalókat. Vegye meg az anyagot, vigye el neki és majd abból összerakja. Ez volt az a pillanat, amikor a fejemhez csaptam és kitágult szemekkel, csökkenő vérnyomással éreztem, hogy ledőlök a hokedliról, amit ideiglenes nyughelyemnek vettem birtokba. Annyi erőm volt csak, hogy visszakérdezzek - "Jól értem? Neked kellett volna megvenni az anyagot és elvinni neki?" A válasz - "Igen!" volt. Nem tudom mennyire érzed ennek a kijelentésnek a súlyát, de remélem hogy te is annyira meg vagy döbbenve, mint amennyire én voltam akkor. Egyszerűen nem értettem, hogy ma 2015-ben, hogy mondhat ilyet egy lakatos, aki munkát vállal ismeretlen embereknek. Ha esetleg a rokonának mondja, akkor talán rendben van. De egy ismeretlen ügyfélnek? Ezt nem is tudom hova tenni. Mondtam is a hölgynek - "Ha már megveszed, akkor össze is hegeszthetnéd, fel is szerelhetnéd és csak fizetned kellene a mesternek.". A munka nehezét elvégezte, kiment a helyszínre és megmondta mit kell csinálnia az ügyfélnek. Vicces és szomorú is egyben. Csinálok is egy új céget, ahol az ügyfél dolgozik nekem. Nem is rossz ötlet!

Az előbbi történetből látszik, hogy van olyan vállalkozó a Föld nevű bolygón, aki azt feltételezi, hogy van olyan ügyfél, aki szeretne részt venni a munkafolyamatban. Olyan csoportos foglalkozásnak tartja ezt a szakmát. Mint az oviban. Talán el is képzeli, hogy Ő meg az ügyfél együtt sörözve és sztorizgatva építik meg a korlátot és a végén együtt nézik meg a "Szívek szállodája 7. évadát" UHD-ben. Hát nem tudom. Te erre vágysz? Én nem!

Én, ha egy adott munkára keresek kivitelezőt, akkor mindig olyan céget keresek amelyik a legkomplexebb szolgáltatást nyújtja. Én cégvezető vagyok és nagyon kevés idővel rendelkezem, ezt a nagyon kevés időt szeretem a lehető legjobban beosztani, ehhez pedig olyan partnerek kellenek, akik a lehető legkevesebbet kérdeznek. Minél több időt töltök olyan dologgal, amit helyettem más is meg tud csinálni, annál kevesebb időm marad pénzt keresni. Ha vezető beosztásban vagy, akkor pontosan tudod miről beszélek, de ha nem, akkor máris egyszerűen elmagyarázom.

Tegyük fel, hogy egy kerítést akarsz építettni valakivel. A legjobb esetben is három szakmának találkoznia kell. Kell egy komplex kőműves (építési vállalkozó), kell egy lakatos és kell egy elektromos szakember. Ezeket a szakembereket meg kell keresned, akár többet is. Időpontot kell egyeztetned és találkoznod kell velük a helyszínen. Ha minden szakmában csak három szakit hívsz ki, akkor is legalább kilenc találkozód lesz! Tegyük fel, hogy megegyezel velük és elkezdődik a munka. Folyamatosan oda kell figyelned rájuk, mert nem ismerik egymást és ilyenkor sok a félreértés, egymásra mutogatás. Én ezt utálom a legjobban! Egy biztos, rengeteg idődet fogja felemészteni a sok találkozó és egyeztetés.

Ha eddig figyeltél, akkor időközben rájöttél, hogyan tudsz a legtöbbet spórolni.
(a.) és (b.) lehetőségek:

a.) Ha időmilliomos vagy és imádsz részt venni a feladatokban, akkor keresd meg a legolcsóbb céget és folyamatosan kontroláld őket. Figyeld a munkájukat egész nap, mert a legolcsóbb cég nem a legjobb szakembereket alkalmazza, ezért ők sokkal sűrűbben hibáznak. A hibák pedig súlyos százezrekbe is kerülhetnek. Ha figyelmed egy kicsit is csökken, biztos valami nem úgy lesz ahogyan azt szeretnéd. A többi szakma között is jobb ha te tartod a kapcsolatod, ezzel kizárhatod, hogy egymásra mutogatás legyen a vége. A szabadidődben nem árt, ha minden szakmát áttanulmányozol, mivel csak így tudod majd biztosra, hogy minden úgy történt ahogy annak lennie kell. Ha egy mód van rá szerezd be magad az építőanyagot is a munkához, mivel ki tudja hova kerül a fele? Lehet, hogy a mester otthon építi a házát stikában. Jobb, ha ezt is számításba veszed! Egy pár remek ötlet még a végére: Vegyél egy ócska kisteherautót, így megtudod spórolni a szállítási költségeket is! A további spórolás érdekében, ha tudod az építkezést időzítsed a nyári időperiódusra, ilyenkor hosszabbak a nappalok és ezért nem kell annyit világítani a melósoknak, ezzel spórolhatsz a villanyszámlán is.

b.) Ha ténylegesen pénzt és időt szeretnél megtakarítani magadnak és nem akarsz a fent leírtakkal bajlódni, akkor a következőt kell tenned. Hívj engem és én amit lehet leveszek a válladról! Csak azt fogom megkérdezni amiben csak te dönthetsz, olyan szakembereket fogok neked ajánlani, akik szintén keveset kérdeznek és logikusan cselekszenek. Ha nem vagy időmilliomos egészen biztos vagyok benne, hogy ez lesz a legésszerűbb döntés a részedről. Tény, hogy nem mi vagyunk a legolcsóbb cég és a partnereink sem azok, de abban biztos lehetsz, hogy becsukhatod a szemed és akár a lakáskulcsodat is ránk bízhatod.

Utóirat: Gondolom észrevetted, hogy az (a.) verzió enyhén szólva is sarkítás volt a részemről. Remélem nem vetted komolyan!

Kalkulátorok
Hasznos
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2017 Minden jog fenntartva