Fémdekor Kft. facebook

Jószívű vagyok vagy egyszerűen csak balek?

Ez a történet körülbelül 2 éves, de most érett meg rá, hogy kiírjam magamból és talán te is tanulhatsz belőle. Mire igazi üzletemberré váltam sok pofont kaptam az élettől és sok tanulópénz is volt az utam során, ez a történet az egyik ilyen sztorit meséli el.

A történet úgy kezdődött, hogy Gábor kollégámat folyamatosan megkereste egy asztalos, aki rozsdamentes alkatrészeket vásártolt tőle. Hogy érthető legyen Gábor a cégem értékesítője. Az asztalos, aki egyébként szintén Gábor (H. Gábor) egy nagyon jó kiállású sikeres embernek tűnt. Nagyon jó beszélőkéje volt (legalább olyan jó, mint nekem). Intelligens ember volt. Sokszor vásárolt nálunk és amikor bejött mindig jókat beszélgettünk, meséltük a történeteket egymásnak. Jóban voltunk. Mondhatom, hogy legalább egy éve járt be hozzánk rendszeresen vásárolni, és mindig rendesen fizetett. Amit tudni kell róla, hogy egyedi, fából készült lépcsőket készített, olyan lépcsőt, amit nagyon sokan el sem vállalnának. Mondhatom, hogy csomót kötöttek a fára. Én azt gondoltam, hogy aki ilyen munkát végez, annak nincsenek anyagi problémái. Folyamatosan volt munkája, és mint mondtam nem tucat lépcsőket készített. A külsőségek alapján is korrekt embernek véltem, rendes ruhában járt, nem a legócskább autóval közlekedett és sorolhatnám.

Egyszer elküldött egy tervet egy lépcső rozsdamentes szerkezetéről, hogy meg tudjuk e csinálni. Kicsi apró alkatrészekből ált és egy nagy rozsdamentes hídból. Mondtam neki rá egy körülbelüli árat (3-400 E Ft), és elkezdtük a gyártást. Pontos árat nem tudtam mondani, mivel még ő sem tudta pontosan mi hogy lesz. Ami biztos volt, azt elkezdtük elkészíteni. Ami még fontos a történetben, hogy előleget nem kértem tőle, mivel már sokszor volt nálunk és rendesen fizetett. Partnernek tartottam.

Kész lettünk a munkával, szépen lecsomagoltuk, úgy ahogy azt kell és félre tettük a műhelyben. Jeleztem H. Gábornak, hogy készen van a híd, jöhet érte. Ha jól emlékszem annyit mondott, hogy még nem kell neki. Gondoltam ő sem akarja kerülgetni. Már pár hete ott volt a műhelyben a híd és mivel nem volt aprócska (kb. 3,5x1,2), zavart minket a munkában, folyton kerülgetnünk kellett. Egyik alkalommal Gábor jött újabb alkatrészekért hozzánk. Mint mondtam folyamatos látogatója volt műhelyüknek. Nem a hídért jött, csak pár készen kapható apróságért. Mivel már tényleg útban volt a híd, ezért megkérdeztem tőle, hogy mikor viszi el. Annyit mondott, hogy most nincs nála annyi pénz, hogy kifizesse. Erre én annyi mondtam neki, hogy - "Nem gond, csak vidd el mert nekünk útban van. Majd mikor legközelebb jössz, kifizeted". Hát nem volt legközelebb. A saját két kezemmel emeltem be a kocsija hátuljába a hidat! Annyira megbíztam benne, hogy még papírt sem írtunk arról, hogy elviszi a hidat tőlünk. Igaz mindenki látta, hogy elvitte, de itt nem is ez a lényeg.

Mondanom sem kell, hogy azóta nem tudom elérni semmilyen módon. H. Gábor felszívódott. Időközben kiderült, hogy egy partnerének is tartozik egy éve közel 1.5M forinttal, tehát sok esélyem nincs arra, hogy a pénzemet megkapjam. Persze futom a köreimet, de valószínűleg hiába. Egyébként a híd be lett építve a megrendelőjének, tehát legalább az a helyén van. Állítólag a munkát ott sem fejezte be teljesen.

Ez az eset azért hagyott mély nyomot bennem, mert arra döbbentett rá, hogy senkiben nem lehet megbízni. Tényleg senkiben! Én jó emberismerőnek tartom magam, de H. Gábor olyan ügyesen manipulált, hogy fel sem tűnt mi lapul a háttérben. Akkora pofont adott, hogy ettől felébredtem. A mai napig bosszant az, hogy hagytam magam így átverni. Hogy értsed, nem az elvesztett pénz zavar, persze az is, de ez nem olyan tétel, ami a földhöz verne. Az zavar, hogy be tudtak csapni, az hogy meg tudtak vezetni. Azt hittem velem ilyen nem történhet meg, mert odafigyelek a dolgaimra. De nem! Nem figyeltem oda eléggé!

Mi ebből a tanulság? Ha vállalkozó vagy, akkor ne bízz meg senkiben, akármit is mutat magából! Ha magánszemély vagy, akkor mindig járd körbe azt a személyt, akivel dolgoztatni akarsz. Legyen szerződés, nézd meg a céget, nézz utána kivel is akarsz dolgoztatni!

Ez a történet nekem volt tanulópénz, de remélem te is okultál belőle és nem fogod elkövetni ugyan ezt a hibát.

[2014.12.05.]

Kalkulátorok
Hasznos
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2017 Minden jog fenntartva