Fémdekor Kft. facebook

Egy érdekes munkaajánlat egy multi cégtől

Egyszer történt velem, hogy egy multi cég megkeresett engem, hogy építsünk nekik egy hentes pult elé terelőkorlátot. Az ilyen és ehhez hasonló ajánlatkéréseket rendszerivel azonnal elutasítom, mert már sokszor belefutottam eszement szerződési feltételekbe, ami egy 30, 60, 90 napos fizetési határidővel párosul. Egy pár százezer forintos munka miatt nyilván nem fogom kockáztatni, hogy esetleg ki sem fizetnek.

Valamiért ebben az esetben kíváncsi voltam és úgy gondoltam adok ajánlatot a munkára. Mivel egy hentes pult előtti korlátról volt szó és azt napközben ugye használják a vevők, a munkát éjszaka lehetett volna csak kivitelezni, illetve pont ünnepnap is következett, ami nem volt ideális a munka szempontjából. Nyilván ilyenkor az embernek vastagabban fog a tollja, mivel olyan az igény, ami nem általános. Nem is volt ezzel semmi probléma igazából, szerencsére a "fiaim" elég rugalmasak, ha nekik is több jut egy adott munkából. Ez nem volt akadály.

Megírtam ennek fényében az ajánlatot, ami valami csoda folytán át is ment a rostán és legnagyobb meglepetésemre kihívtak minket felmérni és átbeszélni, mit, mikor, hogyan kell elvégezni. Nagyjából 2-3 órát beszéltük az ottani megbízottal, nagyon jól szót értettünk, egy halom jó ötletet is adtunk, hogy a korlát még biztonságosabb és stabilabb legyen. Gyakorlatilag kezet is fogtunk és már csak a szerződés megkötése volt hátra.

Ha én valakivel szerződést kötök, akkor én adom a szerződést, mivel én előlegezem meg a pénzt a munkához. Én fektetek be. Az ilyen jellegű munkákat legjobb esetben is 30 nap után fizetik csak ki, addig minden pénzem, időm benne áll. Nekem kell magam bebiztosítani, hogy a pénzemet meg is fogom kapni az elvégzett munka után.

Ebben az esetben ez másképp volt, mivel a megrendelő ragaszkodott a saját szerződéséhez, még abba se ment bele, hogy csatoljuk a mi általános szerződési feltételeinket, miheztartás végett. Mondanom sem kell, hogy megint óriási kötbér volt az ablakban, ami nekem nem nagyon tetszett. Ne érts félre, nem azért félek a kötbértől (késés miatt fizetendő díj), mert tudom, hogy csúszni fogok, hanem azért, mert aki előttem dolgozik szakipar az csúszhat, majd miattuk én is csúszom. Ha pedig nincs dokumentálva a csúszásuk, akkor rajtam verik el a port. Ilyen munkánál különösen odafigyelünk, hogy ne legyen csúszás, hisz tudom, hogy ezzel én is keresztbetehetek másoknak. A szerződés ezen pontja egy kicsit zavart, de még túl tudtam magam tenni rajta, hisz a kötbér minden ilyen szerződésnek része, ezzel nem nagyon lehet mit csinálni. Mindig van kötbér. Ez van.

A szerződés egyébként nem volt annyira ijesztő, mint amire számítottam, talán az egyik eddig legértelmezhetőbb volt, viszont volt egy pont ahol megállt bennem a vér és visszafele kezdett el folyni. A garanciavállalás résznél mondhatni megfagytam és csak pislogni volt erőm.

A szerződés aláírásával vállalnom kellett volna, hogy ha bármilyen probléma felmerül a korláttal azt én 24 órán belül kijavítom és mindezt ugye 3 évig, ha kell hétvégén és ünnepnap is. Biztos voltam benne, hogy ez valami elírás, ezért írtam is egy e-mailt, hogy itt valami félreértés van. A válaszlevélben azt a választ kaptam, hogy nincs elírás, nekem 24 órán belül javítanom kell az adott problémát. Nem nagyon értettem minek néznek minket. Ugye ez azt jelentette, hogy ha reggel 8 órakor jelzik nekem, hogy kidőlt az egyik oszlop, tegyük fel azért, mert az egyik kedves látogató Csollány Szilveszternek képzelte magát vásárlás közben, akkor nekem azt még aznap meg kellett volna javítanom. Képzeljük el azt a helyzetet, hogy Balatonon szerelnek éppen a fiúk. Ezek szerint haza kellet volna hívnom őket, hogy javítsák meg a problémát. Vagy kellene lennie egy csapatnak, akik az ilyen azonnali bejelentésre rögtön mozdulni tudnak. Ez számomra elfogadhatatlan volt.

Telefonon fel is kerestem azt, akivel egyeztettem és mondtam neki, hogy lakatos cég vagyunk és nem karbantartó cég, aki 24 órás felügyeletet tud vállalni, nem tudunk 24 órán belül javítani menni még akkor sem, ha esetleg tényleg mi hibáztunk valamit. Eleve garanciába akkor megyünk javítani, ha valóban mi hibáztunk. Közöltem vele, hogy ebben a formában nem tudunk segíteni a munka kivitelezésében. Erre a kijelentésemre a megbízott felháborodott, hogy a munkát már nekünk kell elvégezni, mert szorítja őt a határidő és nem korrekt, amit csinálok. Megjegyzem kb. 2 hónap telt el az ajánlatom kiadása után mire felkerestek. Gyanítom sok cég visszalépett ettől a szerződéstől. Egy kicsit rosszul éreztem magam, mert úgy éreztem cserbenhagyom a megrendelőt, de hát olyan feltételt szabott, amit egyszerűen nem tudok teljesíteni. Mondtam neki, hogy akkor változtasson a garancia feltételein, írja át 7 munkanapra. A 7 munkanap is nagyon szoros nekünk, nagyon sok folyamatban lévő munkánk van általában, de tudtam hogy nem lesz baj a korláttal, hisz mi készítettük volna el. A 24 óra viszont vállalhatatlan volt, mert ha mégis van valami, akkor nem tudom teljesíteni, amit a szerződésben vállaltam. A megrendelő annyit mondott, hogy a szerződésen nem tud változtatni. Fájó szívvel, de meg kellett tagadnom a munkát, mondanom sem kell, hogy nagyon nem tetszett a megrendelőnek a döntésem. Kíváncsi lettem volna rá hány céget keresett meg előttem ezzel az eszement szerződéssel.

Egyébként léteznek olyan cégek, akik 24 órás felügyeletet vállalnak, de azok a cégek pont ilyen esetekre vannak szakosodva. Ezek karbantartó cégek többnyire, nem építenek korlátot, viszont ha kell mennek éjjel, nappal, esőben, szélben, hóban javítani. Számukra nincs ünnepnap, sem szabadnap ha probléma van, de ennek a szolgáltatásnak megkérik az árát és nyilván nem garanciában szaladgálnak hanem komoly pénzekért.

Ez a sztori is csak megerősítette bennem azt, hogy nagy cégeknek nem szabad dolgozni, vagy ha igen akkor olyan vastagon kell fogni a tollnak amennyire csak lehet, hogy minden kívánságuk beleférjen és a kívánságok és feltételek sora rendszerint rendkívül hosszú. Én nagyon ritkán olvastam 10 oldalas szerződésnél kevesebbet, amiben nincs olyan helyzet amiből jól jönnék ki. Értem én, hogy ezen cégeknek van saját ügyvédje és ő azért kapja a fizetését, hogy minden hónapban 1-2 oldallal megtoldja az amúgy is szinte mindenre kitérő szerződést, de nem értem miért írnak olyan feltételeket egy szerződésbe, ami épeszű ember számára is látható, hogy teljesíthetetlen.

Kalkulátorok
Hasznos
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2017 Minden jog fenntartva