Fémdekor Kft. facebook

Csak akkor olvasd el, ha megbízható szépen dolgozó céget akarsz választani!

A "Hogyan válasszunk szakembert?" cikkemben gyakorlatilag kifejtem, hogy mire kell odafigyelned, ha megbízható céget akarsz választani. Ha még nem olvastad, akkor szerintem feltétlen olvasd el! A cikkben megemlítem azt a tényt, hogy ha egy szaki túl rövid határidőre vállal az valószínűleg nem jó szaki. Erről szeretnék egy kicsit bővebben beszélni, mivel ez több szót kíván.

Sokszor tapasztalom, és megmondom őszintén rendkívül meglepőnek is találom azt, amikor egy vállalkozó vagy egy magánszemély úgy akar megrendelni egy korlátot vagy egy kerítést, hogy az neki 1-2 héten belül kell. Mikor azt mondom, hogy - "Ne haragudjon, de ez képtelenség.", akkor többnyire megsértődik és rám csapja a telefont - "Köszönöm, akkor tárgytalan!". Sokszor még én érzem magam kellemetlenül emiatt, bár nem tudom miért. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy mégis mire gondolhat. Azt gondolja, hogy 10 ember arra vár, hogy majd ő telefonál és akkor neki is ugrunk a munkának? Vagy 100 fővel dolgozunk és 50 főt nem foglalkoztatunk csak készenlétbe tartunk az SOS munkákra? Vagy nem értem miért gondolja azt, hogy amit kér lehetséges. Illetve elmondom mindjárt mikor lehetséges, mert igazából az.

Kezdjük azzal, hogy egy kovácsoltvas korlát vagy kovácsoltvas kerítés (20m) elkészítése kb. 1 - 1,5 hetet vesz igénybe. Eleve ki kell mennem felmérni, nekünk 1 hétre előre vannak felméréseink, tehát ha a hét végén telefonálsz, akkor valószínű a következő hét utáni hét elejére tudok felmérésre időpontot adni. Eleve emiatt eltelik legalább egy hét. Ha megrendelted a munkát utána meg kell rendelni az anyagot, le kell gyártani, el kell vinni horganyozni, le kell festeni, száradnia kell, be kell építeni, ez is legalább egy hét, de inkább másfél. Amit eddig leírtam ez akkor igaz, ha a tiéden kívül semmilyen más munkánk nincs megrendelve vagy folyamatban.

Nem tudom mennyire fog sokkolni az a tény, hogy egy normálisan működő cégnek legalább 1-1,5 hónapra előre van munkája. Tehát nem tud nekiállni a te munkádnak azonnal, hanem csak akkor, amikor a többi vállalt munkával végzett.

Ha figyeltél, akkor észrevetted a varázsszót az előző mondatban, ami máris segít neked abban, hogy lássad mi alapján tudsz szelektálni a cégek között. Segítek! Még egyszer leírom. Egy normálisan működő cégnek legalább 1-1,5 hónapra előre van munkája. Tehát, ha olyan céget találsz, aki azonnal neki tud állni a munkádnak, az csak egy dolog miatt lehet, mégpedig az, hogy annyira nincs munkája, hogy a tiedre vár. Ha pedig ez a helyzet, akkor nem biztos hogy az a cég lesz az, akire neked szükséged van.

Van még egy ismérve a rosszul működő cégeknek. Elmondok egy belső titkot neked! Ne áruld el senkinek kérlek! TOP SECRET! Ha egy cégnek sok munkája van és nem tud létszámot emelni, akkor az árain szokott emelni, ezzel csökkentve a megrendelői számát. Ez a csökkenés ügyfélminőségi javuláshoz vezet, mivel így aki nem kellőképp fizetőképes az kiesik, de helyette drágábban tud dolgozni a fizetőképesebb ügyfeleknek. Ha van elég ügyfele az adott cégnek, akkor annak ellenére, hogy ügyfelet veszít a cége működése mégis biztonságban marad. A jó hír ebben az, hogy a cég ezáltal több profithoz jut, így jobb gépeket, jobb szakembereket tud alkalmazni. Ezáltal az általa végzett munka minősége is jobb lesz. A jobb minőség több ügyfelet hoz, így megint tud emelni. Ez egy öngeneráló folyamat. Mi például ezt az üzletpolitikát folytatjuk, ezért évről-évre egyre jobb szakemberekkel és gépekkel egyre jobb minőségű munkát tudok átadni, és egyre több ügyfelet tudok szerezni.

Ne, keseredj el kérlek! Ha most úgy érzed, hogy ez neked rossz, mert azt gondolod, hogy - "Mi biztos drágák vagyunk neked." megnyugtatlak. Ez nincs így! Mindig azt mondom és ezt bárhol vállalom is - "Nem mi vagyunk a legolcsóbbak!", de nem is vagyunk drágák.

Ha figyeltél, akkor már tudod mi a másik ismérve egy minőséget nyújtó cégnek. Az, hogy nem tőlük fogod kapni a legkedvezőbb ajánlatot. Ha neked a legolcsóbb ár kell, kérlek ne így legyen, akkor számíts rá, hogy nem azt a minőséget fogod kapni, ami elvárható, hanem valami egészen mást. Fogadd el, hogy a minőségért többet kell fizetned. Aki többet kér, valószínű többet is fog adni. Azért ez sem biztos, de a nagyon olcsó soha nem lehet jó, mert vagy az anyag vagy a munkaerő nem megfelelő.

Összefoglalva az eddigieket. Legalább két hónapra előre tudd, hogy kivel akarod elkészíttetni a kerítésed - korlátod, mert a jó szakik akkor még tudnak szabad időpontot adni neked, de ha az utolsó pillanatra hagyod a döntést, akkor csak olyan céget fogsz találni, aki vacak munkát fog neked átadni. A másik amit el kell fogadnod, hogy hiába örülsz is egy nagyon kedvező árnak, sajnos valószínű azt el kell vetned, mert nem az fogja számodra a megfelelő minőséget nyújtani. A túl olcsó mindig legyen gyanús! Sokszor azért olcsó egy ajánlat, mert aki írta még soha nem csinált olyat és ezért nem is tudja mennyit kérhet érte. Ez van általában a túl magas ár esetében is. Inkább felülárazza a szaki azért, hogy ha esetleg megrendeled, akkor is biztos beleférjen neki.

Én azt javaslom neked, hogy a mi árainkat vedd alapul és ehhez mérten mérlegelj. Nem arra kérlek, hogy nálunk rendeld meg feltétlenül a munkát, hanem arra, hogy ne dőlj be egy látszólag kedvező árnak.

Remélem hasznosnak találod ezt a kis szösszenetet és azt is remélem, hogy az előző mondatban működött a fordított pszichológia!

[2015.04.16]

Kalkulátorok
Hasznos
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2017 Minden jog fenntartva