A pontos mérés a siker záloga. 3D lézeres mérési technológia.

Ez a cikk szólhatna arról is, hogy miben vagyunk mások, mint a többi lakatos cég, vagy éppen arról, hogy miért nem mi vagyunk a legolcsóbb cég. Erről nem akarok most írni, de mire a cikk végére érsz, szerintem megkapod a választ ezekre a kérdésekre is. Arról szeretnék neked írni, hogy miért tudunk nagyon pontosan dolgozni és miért fogsz tőlünk minőségi terméket kapni.

Amikor édesapám kezdte ezt a szakmát (kb. 40 éve) még nem voltak profi műszerek. Slag vízmérték, colstok, spárgán lógó inga és egy jó szem, ezek az eszközök kellettek ahhoz, hogy tudjon valaki dolgozni. Az említett eszközök a múlt nagy találmányai voltak, ami 40 éve megfelelt minden normának. Régen az építészek centiméteres tűrésekkel számoltak, mivel tudták, hogy rendelkezésre álló mérőeszközökkel nem lehet milliméter pontosan mérni. Ez gyakorlatilag képtelenség volt. Napjainkban az ilyen mértékű pontatlanság nem elfogadható, ezért szükségesek a modern mérőműszerek.

Sola mérőszalagSzeretnék a pontosságra egy nagyon szemléletes példát elmondani. Ha láttál már mérőszalagot, akkor talán felfedezted, hogy a számskála elején akár több minőséget igazoló bélyegző is látható, ez garantálja, hogy az eszköz pontos. Mi is ilyen minősített mérőszalagokat vásárolunk, hiszen a pontosság az egyik legfontosabb tényező nálunk. Na, de mi történik abban a szituációban, amikor egy mérőszalaggal a levegőben mérsz, vagy ha a talaj egyenetlen? Az történik, hogy a szalag behajlik és akár több millimétert is tévedsz ilyenkor. Természetesen van olyan helyzet, amikor nem számít néhány milliméter eltérés, mert a szerelés során ez a tévedés orvosolható. Vannak viszont olyan helyzetek, amikor milliméter pontosan kell mérni és mindezt három dimenzióban (térben), ilyen szükséglet például egy íves korlát, íves kerítés, csigalépcső, lépcsőszerkezet, vagy egy pontmegfogásos üvegkorlát helyének felmérése közben adódik. Amikor ilyen helyzet áll elő a hagyományos mérőeszközök elvéreznek és szükség van a 21. század lézeres és optikai mérőműszereire.

A mérési technológia változását minden cégnek követnie kellene, de sokan lemaradnak, vagy nem is érdekli őket. Nem költenek profi mérőműszerekre és profi szerszámgépekre sem. „Jó lesz úgy! Eddig is átvették!” – mondják. Ezen eszközök hiányában pedig nem tudnak pontosan dolgozni, hiába jó szakemberek.

Én folyamatosan figyelem az új mérési és gyártási technológiákat, egyrészt azért, mert haladni kell a korral, másrészt azért mert érdekelnek is. Ha látom, hogy van egy olyan új műszer, amivel gyorsabban, szebben vagy pontosabban tudunk dolgozni és van lehetőségem rá, hogy megvegyem, akkor azt meg is veszem rendszerint. Szinte minden évben több millió forintért vásárolunk gépeket és mérőműszereket azért, hogy megrendelőinknek minőségi, méretpontos terméket tudjuk átadni.

Egy lépcső felmérésénél szükség esetén olyan műszer is a birtokunkban van, amivel térben, 3D-ban tudunk mérni. Ez azt jelenti, hogy pontosan le tudjuk modellezni a lépcsődet szükség esetén és egy szoftver segítségével méretpontos korlátot tudunk rá tervezni. Ilyen technológiát csak néhány lakatos cég használ, mivel ezek a műszerek rendkívül drágán kaphatók és alkalmazásukhoz nagyfokú szakértelem szükséges.

3D distoA beépítéshez is néha szükség van speciális szintező lézerekre. Térbeni méréshez nem lehet a ház falait és a padlót viszonyításnak venni, mivel a padló lehet, hogy nem vízszintes, a fal pedig nem függőleges. Meglepődnél hány ház van rosszul megépítve! A helyszín felmérésekor néha előfordul, hogy kisebb nagyobb problémába botlunk, de csak akkor szoktam szólni a tulajdonosnak, amikor olyan probléma van, ami közvetlenül érint minket.

Éppen a héten szerelünk egy üveg lépcsőkorlátot, ahol a korlát karjai 10cm-rel vannak elcsúszva egymáshoz képest. Óriási hiba! A felméréskor vettük észre a problémát, amikor rámértünk lézerrel. Az ott dolgozók azt az információt adták nekünk, hogy a megrendelő egy lakatost és egy burkolót már elzavart a helyszínről, mert olyan munkát végeztek, ami neki nem volt megfelelő. Mi tipikusan a szarból várat építés szituáció előtt állunk, de ennek ellenére megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből.

A fentiek ismeretében gondolom magad is kikövetkeztetted, hogy olyan cég, aki nem rendelkezik a kornak megfelelő szerszámokkal és mérőműszerekkel, az nem fog neked pontos precíz munkát átadni. Lehet ő a világ legügyesebb „Pista Bácsija”, akkor sem! Egyszerűen azért, mert nem tudja pontosan lemérni és pontosan beépíteni sem azt, amire éppen szükséged van.

Kalkulátorok
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2018 Minden jog fenntartva