BEÉPÍTŐ LAKATOS ÁLLÁS

Mivel foglalkozik a cég?

Cégünk elsősorban korlátok és kerítések gyártásával, beépítésével foglalkozik, valamint vállalunk olyan egyéb szerkezeti munkákat is, amik kézi erővel könnyen mozgathatóak. Ilyen például egy kisebb előtető is egy ajtó fölé.

Milyen pozícióra keresek szakembert?

Műhelyünkben legyártott termékeket, főleg korlátot, kerítést, előtetőt kell felszerelni a helyszínen, másik két kollégával karöltve. Az esetek 90%-ában Pest megyében vállalunk beépítést, ezért nagy távolságok megtételével nem kell számolni. Elvétve vannak távolabbi szereléseink, főleg a Balaton környékén, de arra ügyelek, hogy ezek a beépítések egy napnál ne tartsanak tovább.

Nekem is vannak gyermekeim, a kollégáknak is, ezért arra törekszem, hogy este már mindenki a családjával lehessen, a munkahelyétől távol.

Milyen eszközöket biztosítok a munkához?

Háromszavas válaszom is lehetne! Mindet, amit kérsz! Elmondom, hogy számomra mi a legfontosabb, és akkor érteni fogod, hogy a minden, az tényleg minden. Az, hogy tiszta és rendezett öltözéket biztosítok, gondolom nem is lehet kérdés. Számomra lenne szégyen, ha az alkalmazottaim nem megfelelően lennének öltözködve. Télen például fűtött kabátban dolgoznak, hogy komfortosabban érezzék magukat a hidegebb napokon. Általában frekventáltabb helyeken dolgozunk, ezért a szerszámaink is eszerint vannak megválogatva. Egy mészkőlépcsőnek nem lehet nekizuhanni egy ütvefúróval. Az ilyen, és ehhez hasonló műveletekhez meg van minden eszköz, amire csak szükség lehet.

Van egy zárt dobozos, és egy nyitott platós tehergépjárművünk. Az adott feladat dönti el, hogy éppen melyiket állítjuk csatasorba.

Milyen mentalitású kollégát keresek első sorban?

Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy olyan munkatársakat alkalmazzak, akik jólszituált, társasági emberek. Meggyőződésem, hogy senki sem szeret olyan munkahelyen dolgozni, ahol robotok veszik körül. Nálunk fontos a jó hangulat, természetesen a napi munka elvégzése mellett. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy pozitívan értékelem, ha te is be tudsz illeszkedni egy ilyen csapatba. Ez nagyon fontos! Életünk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük. Nekem is fontos, hogy olyan kollégák vegyenek körül, akikkel lehet néhány értelmes szót váltani.

Nem tartom pozitív tulajdonságnak, ha valaki egyből a kifogást keresi, amikor egy megoldásra váró probléma felmerül. Nem a megoldásra koncentrál, hanem próbálja a felelősséget áthárítani másra! Ha egy probléma felmerül, akkor nem a másikra kell mutogatni és siránkozni, hanem meg kell keresni a megoldást, és végre kell hajtani az adott feladatot.

Tudjon felelősséget vállalni a tetteiért és a hibáiért! Ez számomra nagyon fontos! Történjen bármi, ha fel tudja vállalni az okozott kárt, és elém tud állni, akkor sokkal elnézőbb vagyok, mintha én veszem észre és úgy vonom felelősségre.

Miért jó neked, ha ennél a cégnél dolgozol?

Elsősorban megígérhetem, hogy ha a munkád megfelelő és lojális vagy a céghez, hozzám, akkor hosszútávú munkalehetőséget biztosítok neked.

Egészen biztos vagyok abban, hogy fejlődni fogsz a szakmádban. Úgy gondolom, nem sok olyan kérdés van, amire nem tudom a választ a szakma ezen ágában. Olyan megoldásokat leshetsz el tőlem, vagy a nálam is tapasztaltabb kollégáktól, amit máshol nem biztos, hogy megtehetsz. Egyszer a mesterem azt mondta nekem, hogy soha ne menjek olyan helyre dolgozni, ahol én vagyok a legokosabb, mert ott nem tudok fejlődni! Ezt javaslom neked is!

Szükséges jártasságok

Mivel lakatos cég vagyunk, ezért elvárás, hogy legalább CO2 és (pálcás) fogyóelektródás ívhegesztővel tudj hegeszteni. Gondolom, mondanom sem kell, hogy a kézi csiszoló-, és vágó gépek ismerete is elengedhetetlen. Fontos emellett még, hogy ha nem tudsz AWI-val hegeszteni, akkor nálunk el tudod sajátítani annak alapjait is, mivel rozsdamentes korlátokat is szerelünk, ehhez pedig elengedhetetlen eme ismeret. Szerencsére több kolléga is tud AWI-val hegeszteni, többek között én is, ezért ha még nem ismered, de van érzéked hozzá, az alapok könnyen elsajátíthatók.

A helyszíni szereléshez elengedhetetlen, hogy ismerd a hagyományos kötőelemeket, és azok felhasználási módját. Az esetek nagy többségében 2K ragasztással rögzítünk, már szinte mindent. Ezt sokan nem ismerik, nem használják, ezért ebben segítünk neked, ha nincs benne tapasztalatod. Én az elmúlt évek alatt több indirekt képzésen is átestem, így ismerem szinte az összes megoldást, amit a rögzítéstechnikában ismerni kell. A szakma ezen részét ha nem ismered, segíteni fogok megismerni. Amit tudnod kell, hogy milyen anyagba, milyen eszközökkel lehet fúrni.

A legtöbb épület ma már szigetelt, ezért nem árt, ha ismered a szigetelések fajtáit és tulajdonságait. Hasznos lehet, ha például nem gyújtod meg az ügyfél házán a szigetelést. Természetesen ez nem fordulhat elő, mert minden kolléga részt vesz egy ezzel kapcsolatos képzésen.

Nagyon fontos, hogy tudj pontosan mérni, jó szemmértéked, esztétikai érzéked legyen, és legalább az alap matematikai műveletekkel tisztában legyél, ugyanis a helyszínen nem ritka, hogy számolni kell.

Elvárom, hogy maximálisan arra törekedj, hogy szép és igényes munka jusson ki a kezeid közül. Úgy építsd be a legyártott terméket, mintha az saját magadnak készülne.

Fontos, hogy tiszteld a munkatársaidat, szükség esetén tudj együttműködni velük, törekedj a csapatjátékra.

Mi az, amit fel kell ismerned ahhoz,
hogy hosszútávon együtt tudjunk dolgozni?

Fel kell ismerned azt az egyszerű tényt, hogy ha tolod a szekerem, és emiatt nekem jól megy, akkor neked is jól fog menni. Csak akkor tudok adni, ha nekem is van. A nincsből nem lehet adni. Ez, úgy gondolom, teljesen logikus.

Nem az az ember vagyok, aki hawaii nyaralásra vagy luxusautókra költi a pénzét! Nem! Én a cégembe fektetem be azt a pénzt, amit közösen megtermelünk. A megtermelt pénzből emelem a béreket, mindig arra a szintre, ami elégedettséggel tölti el az alkalmazottakat. Ebből a pénzből havi rendszerességgel költök új gépekre, szerszámokra, és minden olyan dologra, amitől fejlődik a cég és egyszerűsödik majd a munkád.

Nálunk nincsenek a szerszámok betonfalak mögé rejtve!

Nem egy munkatársam panaszkodott arról, hogy az előző munkahelyén folyamatosan falakba ütközött, ha éppen egy új szerszámot szeretett volna kapni.

Nálunk ez úgy működik, hogy odajössz hozzám, és közlöd, mire van szükséged. Amennyiben olyan indokkal tudsz szolgálni, ami javítja a munka minőségét, csökkenti a ráfordított időt, vagy csak simán egyszerűbbé válik tőle a munkád, már meg is vettem neked! Kerüljön az 1.000 vagy 1.000.000 Ft-ba. Ha olyan javaslatod van, ami előreviszi a céget, biztos lehetsz benne, hogy dicséretet fogsz kapni, és természetesen a kért szerszámot is megrendelem neked. Nem kell könyörögni, pusztán jól érvelni!

Szokásaink

Mivel már említettem, hogy nálunk családias a légkör, ezért van egy olyan szokás, hogy akinek névnapja vagy éppen születésnapja van, az egy kis édeséggel készül a kollégáknak. Nem kell nagy dologra gondolni! Vesz egy kis ropogtatni valót, esetleg egy üdítőt, és ezzel eleget is tett íratlan kötelességének. Jó dolog ez, mert szinte mindig van valakinek valamilyen ünnepelni valója, így az étkezőasztalon mindig van valami édesség.

Az év végén én szoktam megvendégelni a kollégákat egy karácsonyi ebéd keretében. Ilyenkor általában asztalt foglaltatok egy étteremben, és mindenki az én kontómra garázdálkodhat. Nincs megszabott felső határa a fogyasztásnak. Ez arról szól, hogy jól érezd magad. Úgy gondolom, hogy teszel majd annyit a kosárba, hogy ez bőven beleférjen nekem.

Hol van a jelenlegi műhelyünk és milyen

Jelenleg Kistarcsán bérlünk egy lakatos műhelyt, ami 90%-ban kiszolgálja az igényeinket. A kollégák nem panaszkodnak semmire, ezért úgy gondolom, hogy megfelelő hely a számukra. Télen légbefúvással fűtünk, így egy-két óra alatt felfűthető a műhely, ami nagyon jó. Úgy van beállítva a fűtés, hogy munkakezdésre lehetőség szerint a 18 fok biztosítva legyen. Sokan mások spórolnak ezen, csak nem értem, miért. Ha megfázik egy alkalmazott, szerintem sokkal többet veszítenek, mint 20-30.000 Ft gázszámla.

Van egy kis konyhánk, benne egy szuper modern hűtő és két mikró. A konyha nem túl nagy, de az igényeket kiszolgálja, panasz erre sincs.

A konyha mellett van két mellékhelyiség is, így ha foglalt az egyik lerakodási zóna, akkor is van hova menekülni.

A mellékhelyiség mellett van az öltöző és a zuhanyzó. Ez a helyiség kellőképpen nagy, hogy mindenki kényelmesen elférjen.

A műhelyben van egy kis iroda, ahol a gyártásvezető tartózkodik napközben. Én egy külső irodában vagyok napközben, ott végzem a munkámat.

Jövőkép... talán nem is a távoli jövő

Már több éve tervezzük, de jövőre megvalósulni látszik az új műhelyünk! Egy szuper-modern lakatos műhelyt fogunk építtetni. Ha minden jól megy, akkor 2018 júniusára talán át is költözhetünk. Ez a műhely eleget fog tenni minden elvárásnak, ami egy lakatos műhelyt illeti. Igyekszem majd veled, és a többiekkel közösen úgy kialakítani, hogy úgy érezd, amikor dolgozni jössz, hazajöttél. Tényleg a maximumra törekszem, természetesen az anyagi lehetőségeimhez képest. A műhely egyébként a mostani mellett van szinte, így nem kell attól félni, hogy messzire költözünk. Csak egy utcával odébb.

Mennyit ér nekem meg a munkád?

A bérezés egy igen nehéz kérdés. Főleg mostanság, mivel drasztikusan emelkednek a szakmunkás bérek. Jelenleg, amit kezdő bérként kézbe tudok adni a beépítő kollégáknak a 8 órás bejelentés mellett, az nettó 1.500 Ft/óra. Tehát ezt a pénzt kapod meg a kezedbe. Úgy gondolom, hogy 2018 év közepére elérjük a 1.700-1.800 Ft-os bérszintet, ha így megy tovább. Természetesen ehhez a te segítségedre is szükségem van, és mindenki máséra a műhelyben.

A fizetést, a jobb beoszthatóság érdekében, hetente adom oda, minden pénteken délután. Szégyenlem, hogy ezt egyáltalán meg kell említenem, de sajnos vannak olyan munkahelyek, ahol az alkalmazottnak minden hónapban harcolnia kell azért, hogy megkapja a fizetését. Mi egy komoly cég vagyunk, már csak ezért sem engedem meg magamnak, hogy ilyet tegyek! Az elmúlt 7 évben minden alkalmazottam napra pontosan kézbe kapja a fizetését. Még egy alkalom sem volt, hogy késtem volna a kifizetéssel!

Milyen egyéb juttatások vannak?

Azon kollégák, akik már néhány éve nálam dolgoznak, és oda is teszik magukat a munkában (megvan a bizalmam feléjük), azok szükség esetén kérhetnek céges hitelt. Itt nem pár tízezer forintról beszélünk, hanem akár százezrekről is. Ha segítségre szorul egy "családtagom", akkor igyekszem segíteni neki.

Minden év végén a srácok kapnak egy kis karácsonyi extra juttatást. Ez igazából ajándék a részemről a munkájuk elismeréseként.

2018-ban tervezem, hogy egy fix összegű üzemanyag-hozzájárulást is kapnak a kollégák, ezzel is megkönnyítve a bejárást hozzánk. Ez eddig nem volt, de bevezetésre fog kerülni.

Csak egy kérésem van feléd...

Ha csak azért jössz ide, hogy nagy pénzt keress, esetleg mozdítani akarsz ezt-azt, akkor ne minket válassz! Akkor gyere hozzánk dolgozni, ha kész vagy azért tenni, hogy egy olyan munkahelyet teremts magadnak, ahol szívesen dolgozol, akár életed végéig. Ez a cég az életem! Fontos nekem, hogy a nálam dolgozók a második otthonuknak tekintsék ezt a helyet, és a munkatársaikat szinte családtagjaiknak. Fontos, mert együtt töltjük el életünk egy igen nagy részét.

Jelentkezés módja

Nem akarom túlbonyolítani a dolgot, mert ha idáig elolvastad, akkor valószínű alkalmas vagy az állás betöltésére, ezért azt javaslom, hogy küldj egy e-mailt az info@femdekor.hu címre. Írd meg, hogy érdekelne az állás, valamint add meg a telefonszámodat és visszahívunk. Esetleg kereshetsz te is a 06 (20) 256 3322-es telefonszámon. Ha nem érnél el, küldj egy üzenetet és visszahívlak.

 

Kalkulátorok
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2018 Minden jog fenntartva